reklama
kacha_wawa
12.2007/01.2010/09.2011
A ja dzisiaj podkradłam mojemu T. golonkę i zażyczyłam sobie, żeby następnym razem więcej zamówił 

Ja akurat 15 minut temu z mężem o golonce rozmawiałam, że zjadło by się!!A ja dzisiaj podkradłam mojemu T. golonkę i zażyczyłam sobie, żeby następnym razem więcej zamówił![]()
nadineczka
Fanka BB :)
właśnie te hodowlane mają najwięcej tych toksyn, bo muszą urosnąć jak najszybciej żeby je szybko sprzedać i są "pędzone" chemią żeby szybko rosły:-(
ale wczoraj zeżarłam 4 wątróbki
nie wytrzymałam takiego smaka miałam ale przez 4 miesiące nie jadłam i już nie zamierzam przez 5 najbliższych więc chyba nic mi nie będzie
ale wczoraj zeżarłam 4 wątróbki
nie wytrzymałam takiego smaka miałam ale przez 4 miesiące nie jadłam i już nie zamierzam przez 5 najbliższych więc chyba nic mi nie będzie
Karoli4
Fanka BB :)
Nic Ci nie bedzie, a jak jakis smak za Toba chodzi, to w koncu chec staje sie nie do wytrzymania.
Za mna tak chodzil ser brie (a podobno nie mozn), az w koncu kupilam, pozarlam. I co najlepsze uspkoilam sie:-)))
Za mna tak chodzil ser brie (a podobno nie mozn), az w koncu kupilam, pozarlam. I co najlepsze uspkoilam sie:-)))
nadineczka
Fanka BB :)
tak w sumie to czemu nie wolno serków brie chodzi o te plesnie?
caroline.g
Lutowa Mamuśka '10 ;)
tak w sumie to czemu nie wolno serków brie chodzi o te plesnie?
dokładnie tak - słyszałam, że nie zbadano jeszcze dokładnie jaki wpływ mają bakterie tej pleśni na płód, więc trzeba uważać
Karoli4
Fanka BB :)
Wyczytalam tez, ze jak serek typu brie czy camembert jesli sa zrobione z mleka pasteryzowanego to mozna. Oczywiscie bez przesady.
Najgorsze sery z plesnia to te z mleka niepasteryzowanego.
Jakos to tak jest, ale nie chce sie wymadrzac, bo sama dobrze nie wiem.
Najgorsze sery z plesnia to te z mleka niepasteryzowanego.
Jakos to tak jest, ale nie chce sie wymadrzac, bo sama dobrze nie wiem.
reklama
Karoli4
Fanka BB :)
Kolejny przepis:-) tym razem na makaron
Makaron z cukiniami i smietana (ciagle ta do gotowania co byla przy przepisie na timballini di spinaci - zdaje sie, ze Rama taka robi)
Skladniki na 4 osoby:
400 g makaronu (najlepardziej pasuja penne)
2-3 cukinie nie za male, nie za duze
200 g smietany
2 zabki czosnku
zielona pietruszka (dla chetnych)
oliwa z oliwek
sol, pieprz
1. umyc cukinie, wysuszyc i pokroic w krazki;
2. na patelni rozgrzac oliwe i wrzucic dwa zabki czosnku i je troche tam podusic, nastepnie wyrzucic, potem wrzucic na patalnie pokrojone cukinie, dodac sol, pieprz i gotowac przez ok. 15-20 min, zeby nie byly za bardzo miekkie, na koniec gotowania dodac posiekana pietruszke (ale to niekoniecznie, ja nie dodaje).
3. W miedzyczasie ugotowac makaron al dente, odcedzic, i wrzucic do cukinii i pogotowac ok. 2 minut na malym ogniu, dodac rowniez smietane ciagle mieszajac, rozlozyc na talerze, posypac jak kto lubi parmezanem i zabrac sie do jedzenia:-)
smacznego
Makaron z cukiniami i smietana (ciagle ta do gotowania co byla przy przepisie na timballini di spinaci - zdaje sie, ze Rama taka robi)
Skladniki na 4 osoby:
400 g makaronu (najlepardziej pasuja penne)
2-3 cukinie nie za male, nie za duze
200 g smietany
2 zabki czosnku
zielona pietruszka (dla chetnych)
oliwa z oliwek
sol, pieprz
1. umyc cukinie, wysuszyc i pokroic w krazki;
2. na patelni rozgrzac oliwe i wrzucic dwa zabki czosnku i je troche tam podusic, nastepnie wyrzucic, potem wrzucic na patalnie pokrojone cukinie, dodac sol, pieprz i gotowac przez ok. 15-20 min, zeby nie byly za bardzo miekkie, na koniec gotowania dodac posiekana pietruszke (ale to niekoniecznie, ja nie dodaje).
3. W miedzyczasie ugotowac makaron al dente, odcedzic, i wrzucic do cukinii i pogotowac ok. 2 minut na malym ogniu, dodac rowniez smietane ciagle mieszajac, rozlozyc na talerze, posypac jak kto lubi parmezanem i zabrac sie do jedzenia:-)
smacznego
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 4
- Wyświetleń
- 1 tys
- Odpowiedzi
- 509
- Wyświetleń
- 57 tys
- Odpowiedzi
- 3
- Wyświetleń
- 10 tys
T
Podziel się: