reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

fanta niestety my nieskredytowani na szczęście, ale chyba warto zlożyc papiery do kilku banków... no i może jakiś doradca kredytowy by się przydał? wszystko jeszcze zalezy od kwoty kredytu, bo jak jakaś wielkaaa ;) to chyba warto zasięgnąć fachowej opinii

reklama
czrodziejka, już się rozglądam i biuro nieruchomości które oferuje mieszkanie <które już sobie upatrzyliśmy> oferuje też pomoc doradcy kredytowego, który jest na szczęście za darmo :happy:. Kredy nie duży chcemy wziąść bo 170000 góra 180tyś. Zobaczymy jeszcze czy z wkładem własnym czy bez. Bo jako, tako wkładu mamy. W sumie, to chciałam pieniądze te sporzytkować na remont mieszkania ale narazie nic nie wiadomo. Czytam na temat dopłaty rządowej <rodzina na swoim> i spróbujemy z tego skorzystać. Zawsze, to lżej będzie.

no w końcu ruszyło:)

a ja dziś ogarnęłam chatę,byłam w realu z Damianem na zakupach,właśnie gotuje zupkę,dzieci już obiad zajadają.

czarodziejka fanta ja też mama siedząca w domu,czasami sprzątam u dwóch starszych babeczek.ale to tylko raz bądź dwa razy w mies.Już nawet myślałam o pracy znowu jako niania,ale w mojej "ruderce" ciężko hehe .

a co u reszty mamusiek?? pisać tu szybko:)

Ja sie teraz obijam. Więc zajrzałam do Was. Widzę, że po południu troszkę pusto. Mój Kubulec grzecznie się bawi a T wraz z teściem wzieli się za remont łazienki. Z tego co się orientuję, to trochę długo im zajmie bo w sobotę planują stawiać nową kabinę. Zgrozo :szok:. Nie lubię remontów. Dobrze, że nie jestem w niego w rzaden sposób zaangażowana, chociaż napewno pomogę teściowej w sprzątaniu.

Czarodziejka no pewnie że się piszemy na spotkanie :) Chociaż mój smyk jeszcze sam nie chodzi ale dzieci uwielbia. W środę ma być podobno ładnie.
Mąż kąpie małego więc mam czas na rozrywkę :) Mam nadzieję że noc będzie lepsza. A i w czwartek mieliśmy iść na szczepienie ale znowu się odwlecze.

A co do kredytu to jakbym miała brać to wzięłabym pod uwagę opinię paru doradców. Ogólnie nie lubię brać czegokolwiek na kredyt. No chyba że 0% :-)

Ostatnia edycja:
carolaine Szymon mu pokaże jak się chodzi hehe zresztą mój też podpatrywał od starszego kolegi co i jak;)
Ja w środę jeśli nie pojedziemy do teściowej to popołudniu będę w domu. Rano jadę do mamy, bo umówiłam się u niej z facetem od ubezpieczenia. W ogóle jestem przerażona ile mi wyliczył za oc. 400 zł więcej niż rok temu, a myślałam, że będzie co raz taniej :/

W czwartek planujemy wybrać się znowu do Trzebieży albo Nowego Warpna... Mieliśmy jechać nad morze, ale po zapłaceniu ubezpieczenia za wiele kasy nam nie zostanie. A tak chciałam zabrać moją babcię nad morze... ostatni raz była chyba 40 lat temu.

Fanta my jak wstawialiśmy nową kabinę to szybko poszło:)

Mój "mały" właśnie usnął. Dzisiaj drugą noc będzie spał w łóżeczku. Pierwszą przespał bardzo ładnie, sam usypia... aż jestem w szoku :)

Ale mnie tu dawno nie było.Wchodzę na forum na chwilę więc zaglądam tylko szybko na moje marcówki.
Fanta mój m jest pośrednikiem kredytowym,przez kilka lat był najlepszy(najwięcej zrobionych kredytów) w Polsce dla pko bp.Jakbyś chciała jakaś poradę to daj znać,w bankach wszystkiego do końca nie mówią.

Hej kobitki. Ale tu sie goraco zrobilo:-)
"piekna" pogode mamy-brrr. Dzis w domku caly dzionek spedzilismy. No moze z wyjatkiem krotkiego spacerku. Musialam dzieciaczkom czas jakos zorganizowac ( plastelina, rysowanie) a ja sobie w koncu poczytalam ksiazke.
Za kilka dni przylatuje maz i juz sie nie moge doczekac. Chcemy jechac standardowo nad morze na kilka dni, ale szczerze mowiac miedzyzdroje juz nam sie znudzily, wiec moze wy kobitki znacie fajne miejsca?

witam z rana:)

kurde ale pogoda do kitu:( i co tu robić?:/

didi to musimy jeszcze się spotkać za nim mąż wróci,bo później to bedziesz zajęta:D pewnie już nie możesz się doczekać:D

no w końcu wątek nam ruszył:D :D myślałam ,że w rana sobie posiedzę na internecie w spokoju a tu dupka blada,dzieci już powstawały.

reklama
Witam już wtorkowo!
Mimo iż pogode mamy jaką mamy, to humorek mi dopisuje. Na jutro umówiliśmy się obejrzeć mieszkanko :-). Miałam się jeszcze nie napalać, bo nie wiadomo jak będzie z tym kredytem i dopłatą rządową ale żywie nie małe nadzieje :laugh2:.
czarodziejka, jak mój teściu zabiera się do roboty to strasznie długo to trwa, zwłaszcza remont. Śmieje się bo jest strasznie bardzo dokładny <jak aptekarz> i wszystko 50 razy zmierzy, wymierzy i przymierzy.
Caroline, nikt nie lubi brać na kredyt ale teraz mamy takie czasy, że czasem trzeba:-(. Zwłaszcza jeśli chce się mieć własne mieszkanko.
Iwona, dziękuję ślicznie za chęć pomocy. Kochana jesteś. W razie "W" umówimy się na kawkę i pogadamy <tzn.ja zadaje głupie pytania, Wy odpowiadacie :-D:-D:-D, możecie też milczeć, kto jak woli ;-)>.
didi, fajne miejsca? Osobiście lubię Dziwnów ale tam nic się nie dzieje <chyba, że latem> :tak: i jeszcze Pobierowo :tak: <zanim zaszłam w ciąże uwielbiałam tam z T jeździć. Wynajmowaliśmy sobie domek <taki drewniany> i było fajnie. Miał on 2 pokoje, łazienkę, aneks kuchenny z płytą grzewczą, tv - kablówkę, tużo zielonego terenu <na grila i można tam było auto zaparkować>. Kawałek dalej stał drugi domek, a teren był fajnie ogrodzony. Także jak byś chciała, to odezwij się na PW, a jak mój T wróci z pracy do dam Ci telefon do tej babeczki co to prowadzi i się dogadacie jeśli o cene chodzi. Najwyżej powiesz, że z polecenia i podasz nasze nazwisko i zawsze może będzie taniej :tak:.
ewon, tak to jest z tymi naszymi dziećmi. Najlepiej nic sobie <dla siebie> nie planować, to wtedy może wyjdzie :-D

Do góry