reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Gratulacje serdeczne Babeczki! Wszystkich synków i córeczek :tak: Kochane, oby tylko dobre wieści ;-) U mnie wszyscy się ciesza i szukamy intensywnie imienia dla naszej córeczki. Nastawialismy się na Grzesia ;-) A tu cipeczka i przed nami poszukiwania tego jedynego imienia :tak:

reklama
Ale po po kolei: będę miała dwie CÓRECZKI :-):-) Są duże, rozwijają się prawidłowo, co najważniejsze symetrycznie. Wszystkie parametry sa w normie.
Dostałam Fenoterol na te moje skurcze, ale malutką dawkę na próbę - jak będzie mi serducho wariowało, to mam odstawić. Mam też pilnować, jak często pojawiają się te skurcze, jak będą co 10 minut, to mam się zgłosić do szpitala.
Szyjka jest w porządku, ale lekarz powiedział, że pewnie w końcu zacznie się skracać i niewykluczone, że będę miała założony pesar. Zobaczymy. Nie będę już dostawała zastrzyków (hura!), ale znów mam brać Luteinę dopochwowo (odstawiłam prawie 3 tyg temu). Następna wizyta za 3 tygodnie. Ale się cieszę :-D
Gratuluje coreczek!

Heh mam taki sam problem - tylko podwójny! :-) Też się nastawiałam na chłopaków!

Ja dla dziewczynek to chyba setke imion bym miala. :-):-) Oczywiscie nie tylko Polskie imiona w moim przypadku bo moge sobie pozwolic na zagraniczne imie mieszkajac w Anglii na stale.
A dla chlopcow to moze z 5 maksymalnie a z tego tylko 3 ktore by naprawde mi sie podobaly.

tylko sie martwimy bo dzidziuś bardzo malutki - ma tylko 167 mm ... jak na prawie 21 tydzień ciąży to malutki też nasz skarbuś ... ale peniska ma okazałego - Pani doktor od razu go znalazła i powiedziała - it's a boy !!

czy to możliwe, ze jeśli ja się urodziłam malutka ( ważyłam tylko 2700) to moje dzidzi też będzie malutkie?
to jest możliwe że będzie drobnym dzieckiem bo ty byłaś drobna...
... a po 2 to zazdroszczę.... bo mi tutaj nie chcieli powiedzieć co będę mieć.... muszę czekać na wizytę u polskiego gina....:sorry2: no cóż.... to już tylko kilka dni
no i oczywiście gratuluję synka......
No to teraz moja kolej - właśnie wróciłam od gina.
Wyczekałam się straaaasznie długo, bo mieli jakąś ciężką operację i lekarz sporo się spóźnił. Ale najważniejsze, że jestem już po i że wszystko jest super!
Ale po po kolei: będę miała dwie CÓRECZKI :-):-) Są duże, rozwijają się prawidłowo, co najważniejsze symetrycznie. Wszystkie parametry sa w normie.
Dostałam Fenoterol na te moje skurcze, ale malutką dawkę na próbę - jak będzie mi serducho wariowało, to mam odstawić. Mam też pilnować, jak często pojawiają się te skurcze, jak będą co 10 minut, to mam się zgłosić do szpitala.
Szyjka jest w porządku, ale lekarz powiedział, że pewnie w końcu zacznie się skracać i niewykluczone, że będę miała założony pesar. Zobaczymy. Nie będę już dostawała zastrzyków (hura!), ale znów mam brać Luteinę dopochwowo (odstawiłam prawie 3 tyg temu). Następna wizyta za 3 tygodnie. Ale się cieszę :-D
gratuluję córeczek i dobrych wyników....:-D

Ja na razie mam tylko +3 kg. W sumie martwe sie że to za mało....
ja mam tylko 1kg więcej.... ale lekarz nic mi nie powiedział że za mało....:sorry2:

reklama
Dziewczyny i ja gratuluję Syneczków i Córeczek! :-D:-D:-D

Bura a u Ciebie to już w ogóle - tyle szczęścia naraz! :-)

U nas jeszcze tydzień i tez mam nadzieję poznamy płeć maluszka :tak:

Serdecznie pozdrawiam wszystkie Listopadówki!

Aha, mary mary widzę po suwaczku że mamy taki sam termin porodu :-)

Do góry