Też się pochwalę że nasza dzidzia urodzi się szybciej.... :-)
13.11.09....
cieszę się srasznie....
Bardzo sie ciesze, ze rosnie zdrowo
(...) oby tylko wszystkie listopadowe dzieciaczki byly zdrowe ;-)
To najwazniejsze, a plec i terminy to sprawa drugorzedna
Jestem po wizycie
(...)
Jak wracałam autem to sama do siebie się usmiechałam
I tak powinno byc zawsze

Dzięki
Dziewczyny ja pierwsze dziecko nosze i nie wiem czy mam skurcze.
LekarZ mnie dziś pytał czy mam, a ja oczyyyyyyyyyy i ze nie wiem-ze chyba nie.
Czuje czasem mocny ucisk na pęcherz, albo pobolewa mnie brzuch, ale skąd ja mam wiedzieć jak to jest mieć skurcz przepowiadający ????? ....
Ja tez na poczatku nie rozroznialam, tymbardziej, ze naprawde w rozny sposob sie je czuje. Ja to odczuwam w ten sposob, ze jak np ide, to czuje coraz wiekszy nacisk, takie parcie od gornej czesci lona w dolna i przy tym twardy brzuch-uczucie nieprzyjemne, ktore po chwili znika. Nacisk zwykly na pecherz czulam jak ukucie szpilek-moment uczucie ze chce siku i juz. A tu jest taki nacisk, parcie jakby...
My też po wizycie.
Najważniejsze Oliwia odwróciła się główką w dół i póki co nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego Uff ulżyło mi.
(...)Kurcze, już naprawdę niewiele czasu
To super ze fiknela koziolka i jest prawidlowo ulozona

A z tym czasem to faktycznie, coraz mniej...
Dziewczyny na innym watku wytlumaczyly mi dziwne zapiski mojej gin w karcie, te: 2-0,5-0,5, ze te symbole oznaczają położenie szyjki macicy. Dopóki było 2-0-0, było ok, ale te połówki znaczą, że zaczyna się przesuwać ku położeniu centralnemu i się rozwierać, czyli tak, jak przed porodem. Tak jak myslalam, bo gin mowila, ze szyjka jest miekka i robi sie nieszczelna, czyli pewnie te 0,5kocowe oznacza rozwarcie. Ale leki pomoga:-)