reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

dziewczyny, mam pytanie- może głupie ale jakoś ostatnio się zaczęłam nad tym zastanawiać...
Wg om mam termin na 13 listopada
wr usg mam termin na 23 listopada.

I teraz pytanie:
Lekarze i położne mówią aby zgłosić się do szpitala jeśli minął już wyznaczony termin porodu...
W moim przypadku mam się zgłosić po 13stym czy po 23cim???

:zawstydzona/y:
13.11

reklama
czy moze mnie ktoras z was oswiecic w jaki sposob w polsce sie "wazy" dziecko? robia to na podstawie usg i wymiarow czy w jakis inny sposob?

pytalam polozna i tutaj (uk) raczej sie nie szacuje wagi, tylko mierza ci wysokosc brzucha i zaznaczaja na takim wykresie w stosunku do tyg ciazy. troche do d..., bo po pierwsze ja mam dwa terminy- po I usg byl 26 listopada czyli obecnie polowa 30 tyg, po usg w 20 tyg zmienili na 1 grudnia czyli polowa 29, a ona liczyla jako 28 tydz i wyszlo 28 cm i z tego wykresu waga dziecka na ok 1300-1350g, a docelowa na tej krzywej byla 4500. juz cierpne ze strachu, tym bardziej, ze sama tyle wazylam, moj brat 4000, a jego corka 4200.:no::zawstydzona/y:

ja tylko w 25 tc miałam podaną wagę płodu bo mój lekarz mi nie podaje a wtedy byłam na 3d więc nie pomogę. Na razie nic nie mówi czy duże czy małe. Mierzy tylko wszystko i wiem że np nóżki ma o tydzień dłuższe niż całą resztę, no ale tego się mogłam spodziewać bo mój M ma 191 cm a ja 176 więc i dzidzia będzie długa.

Pisałam o tym na wątku listopad 2009:
dziś miałam usg3D: mój synek waży 1929 g, jest długi na 46 cm:szok: lekarz sam był zaskoczony, bo spodziewał się 40 cm, mam parę fotek jego buźki, zmieniła się od ostatniego badania (tj. z lipca) teraz nosek ma bardziej zadarty, he..., jak ja:tak: będzie synek mamusi! To prawda z usg3D, ze w tak zaawansowanej ciąży nie widać tak dużo jak wcześniej, bo mały jest duży i ma mało miejsca, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo.

dziś miałam usg3D: mój synek waży 1929 g, jest długi na 46 cm:szok: lekarz sam był zaskoczony, bo spodziewał się 40 cm, mam parę fotek jego buźki, zmieniła się od ostatniego badania (tj. z lipca) teraz nosek ma bardziej zadarty, he..., jak ja:tak: będzie synek mamusi! To prawda z usg3D, ze w tak zaawansowanej ciąży nie widać tak dużo jak wcześniej, bo mały jest duży i ma mało miejsca, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo.

madziek widać będziesz miała dużą dzdzię...
a razczej długą chciiałam powiedzieć....;-) duży już ten Twój synuś....
ale masz rację najważniejsze że zdrowy....:tak:

A wiecie co:) Ja dzisiaj po raz kolejny słyszałam bicie naszego skarba tylko bardzo słabo a wiecie dlaczego, ponieważ odwrócił się do nas DUPKĄ!:) Położna stwierdziła, że wypiął tyłeczek i tyle z poprawnego głosu serduszka no co za niuniuś no:) A nasze 2 USG mamy na 22 padziernika mże się dowiemy w końcu czy niunia czy niuniuś:)
Madziek najważniejszy że zdrowy tylko to się liczy!:)

a ja nawet nie wiem jaki jest na długośc mój bobas. Jakie oznacczenie (tzn te litterki) ma długośc bobasa? Może coś wyczytam na wyniku.
Madziek a te 46 cm to od dupki do główki czy to już w przybliżeniu długość całego bobaska?

reklama

eh fajnie ci :)
ja do25 musze czekac i zobacze ile dzidzia ma i kg i cm :) a wlasnie jakos mnie tak brzuszek moj zaskoczyl i wzielam metr i wiecie co :nerd: 105 cm:nerd: hehe rosneeeeee :zawstydzona/y:

Do góry