reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

No Kasia- liczysz godziny???

Ja dzisiaj byłam na KTG i pani doktorka powiedziała, ze ona stawia na przyszły tydzień...
wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie spakowana :sorry:
jutro się spakuje, i dokupię co trzeba (czyli wszystko praktycznie :p)

a tak btw: warszawska?

bo moja kluseczka UWAGA UWAGA waży około 4 kg! oczywiście +- 500 gram, nadal jest dziewczynką ;)
... ze tak powiem... Kawał "Babeczki":-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No Kasia- liczysz godziny???

Ja dzisiaj byłam na KTG i pani doktorka powiedziała, ze ona stawia na przyszły tydzień...
wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie spakowana :sorry:
jutro się spakuje, i dokupię co trzeba (czyli wszystko praktycznie :p)

a tak btw: warszawska?

hehe licze tzn poszlabym w poniedzialek ale warszawska bedzie miala dyżur a ja chce do PSK wiec ide wieczorem w niedziele bo do srody nie wytrzymam :) niech sami decyduja co dalej

a ty juz w Białym? i na warszawskiej chcesz rodzic? ostatnio noc spedzilam tam na porodowce i patologii ;]

Uwaga! Wróciłam ze szpoitala (vbyłam umówiona z położną która będzie po znajomości przy porodzie). Zrobiła ktg - mam regularne dość silne skurcze macicy, których nie czuję:szok::szok::szok::eek:. Zbadały mi szyjkę i mam rozwarcie na 2 palce i myślałam za przeproszeniem ze się zesram jak ją lekko rozchylała:zawstydzona/y::no:... A potem zawołały lekarza no i puścili mnie do domu , bo przysięgłam że na nogach mam 5 minut (to prawda)... Teraz mam masę śluzu z krwią, no i mam nadzieję ,ze wkrótce się rozpakuję:-):tak::-):tak:

Uwaga! Wróciłam ze szpoitala (vbyłam umówiona z położną która będzie po znajomości przy porodzie). Zrobiła ktg - mam regularne dość silne skurcze macicy, których nie czuję:szok::szok::szok::eek:. Zbadały mi szyjkę i mam rozwarcie na 2 palce i myślałam za przeproszeniem ze się zesram jak ją lekko rozchylała:zawstydzona/y::no:... A potem zawołały lekarza no i puścili mnie do domu , bo przysięgłam że na nogach mam 5 minut (to prawda)... Teraz mam masę śluzu z krwią, no i mam nadzieję ,ze wkrótce się rozpakuję:-):tak::-):tak:

:-pJesteś następna w kolejce:eek:zazdroszczę;-) a w tym szpitalu to byłaś na takiej rutynowej wizycie?

w poniedziałek na IP

7 dni to stanowczo za długo. Jeden, dwa mozna przeczekac ale potem trzeba kontrolować ktg co drugi dzień. A zaleznie od szpitala 8 najdalej 10 doba jest wskazaniem do szybkiego wywołania.

na ktg to chyba chodzi sie codziennie po terminie ale jak lezalam na patologii to dziewczyne po terminie przyjeli w 7 dobie i dopiero wywolywali ale to moze zalezy od szpitala no i ta dziewczyna miala jakis nieregularny okres najlepiej zadzwonic do szpitala i sie upewnic ale przeciez Kasiiula do niedzieli nam urodzi ;-)

na ktg to chyba chodzi sie codziennie po terminie ale jak lezalam na patologii to dziewczyne po terminie przyjeli w 7 dobie i dopiero wywolywali ale to moze zalezy od szpitala no i ta dziewczyna miala jakis nieregularny okres najlepiej zadzwonic do szpitala i sie upewnic ale przeciez Kasiiula do niedzieli nam urodzi ;-)

No ja też właśnie mam bardzo nieregularnie okres dlatego lekarz patrzy tylko na termin z USG a i ten z pierwszego USG się dość mocno zmienił bo z 27.11 na 22.11 bo moja kruszynka duża, i wszystkie wymiary są o co najmniej o 1 tydzień większe.

hehe nie nie :p nie wybieram sie hehe poczekam po 1 :) chociaz 2 ale bede pierwsza co wytrzymala terminu :cool: a nie opuszczaja nas na pazdziernik sie zapisuja :rofl2:

reklama
zarówno u nas jak i w całej Warszawie ktg jest co drugi dzień p terminie, a jak nic nie wykryje to w 8 najdalej 10 dobie wywołują. Ale na kontroli w szpitalu trzeba się stawić najdalej w 2 dobie po terminie. Fakt, ze na pewno w różnych szpitalach róznie do tego podchodzą.

Do góry