• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Odnośnie torby do szpitala, to ja też niestety nie mam jeszcze spakowanej. Ale chyba już wszystko mam kupione. Zastanawiam się tylko, czy jak prawdopodobnie będę miała cc, to czy też powinnam wziąść ze sobą podkłady? Czy wystarczą tylko większe podpaski?

reklama
kat.j ponoc połóg to połóg i leci z nas tak samo niezależnie od rodzaju porodu więc pewnie podkłądy się przydadzą. Macica musi się po prostu ze wszystkiego oczyścić.

Dokładnie Trasiu ze mnie po cc leciało strasznie i paczka podkładów nie starczała nawet na pól dnia.Teraz kupiłam sobie takie z seni oraz tena lady , są stosowane bardziej do nietrzymania moczu, ale właśnie po porodzie będą idealne.

Ponoć jak cc jest taka "zaplanowana" tzn. bez żadnej akcji porodowej poprzedzającej to wtedy mniej "ulatuje" natomiast jak jest wynikiem/zwieńczeniem porodu sn (skurcze, rozwarcie itp.) to leci tak samo.

Nie chciałabym nikogo straszyć... radzę się już jednak spakować, wczoraj koleżanka do mnie zadzwoniła ( ma termin na 12 czerwca a ja na 14), że leży już w szpitalu bo jej wody o 4 rano odeszły. I niczego się nie spodziewała, żadnych innych oznak, a tu proszę, najprawdopodobniej dziś będą jej wywoływać poród. Na niecały miesiąc przed terminem. Mój mąż tak się tym przejął... mówi "już się tak przyzwyczaiłem do tej twojej ciąży, że mam wrażenie, że ona będzie trwała wiecznie" i strasznie był zaskoczony, że to się wszystko może zdarzyć nawet za kilka dni... także dziewczynki nie odciągać się :-) niech już sobie wszystko leży przygotowane a wy będziecie miały spokojniejszą głowę jak przyjdzie godzina zero.

To ja wczoraj dokupilam sporo rzeczy w Rossmannie i torba chyba gotowa, musze tylko sprawdzic liste do spakowania przed wyjazdem do szpitala (szczoteczka, pantofle itp). No i zostanie mi torba z rzeczami dla Eleny jakby musiala spac u znajomych.

reklama
Ivona, to co pakujemy się dzisiaj? :) Bo D. mi moją torbę wyciągnął, ale póki co puściutka leży. No dobra, idę wstawić ostatnią pralkę ciuszków dla małej i naprawdę się biorę za pakowanie, bo tu żarty się kończą ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry