• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Dziewczyny już kiedyś pisały o biustonoszach Alles ale ja nigdy nie spotkałam ich nigdzie w realu tylko widziałam w necie. A jak byłam w niedziele na zakupach to oglądałam biustonosze do karmienia przymierzyłam kilka i wybrałam jeden po czym okazało się że to właśnie alles. Wybrałam czarny taki z delikatną koronką :)

Co do tetry to też zabieram bo przydadzą się z pewnością. U nas szły w szpitalu do wycierania buzi, do podkładania pod buzię w trakcie karmienia( Bo był upał i kontakt skóry dziecka i skóry mojej ręki powodował u Jasia potówki) , a także do podkładania na wagę w trakcie ważenia. Myśle że najmniej 5 trzeba zabrać.

reklama
cinamon ja na codzien przed ciaza chodziłam w staniczku Alles wersja Hawana :-) bardzo wytrzymałe i sportowe :-) niestety teraz już nie mają dla mnie rozmiarówki :(

A ja zawsze używałam triumpha i jakoś tak nie myślałam o innej firmie. Przy Jasiu miałam właśnie triumpha do karmienia ale nie byłam z niego zadowolona.
A le rozmiarówka Alles faktycznie dziwna jest bo kupiłam f !!!! Matko święta a ja zawsze d nosiłam !

Cinamon ja też najczęściej chodziłam w triumphie, ostatnio też miałam kilka firmy samanta - bardo polecam choc nie są tanie i nie do karmienia oczywiście. Teraz kupiłam z Alles i rozmiarówka jest rzeczywiście mniejsza, kupiłam G i jest lekko mały niestety. Ale cóz, już go nie zwrócę więc wykorzystam jaki jest. Inny model z Alles był dobry.

Śliczne są te biustonosze bo większość do karmienia to zwykłe bawełniane takie bez wyrazu biustonosze. Te mają i wzory i koronki:) Nie chcę mi się wstawać i szukać ale zastanawiam się czy też nie kupiłam w końcu G :szok:

Wiec wykorzystując wasze informacje o zaniżonej rozmiarówce Alles kupiłam większą miseczke niżby wypadało...okaże się...

Ja zawsze kupowałam staniczki i majteczki z naszej okolicznej firmy Róża, jednak najczęsciej Kinga albo bardziej na sportowo z atlantica...zawsze zadowolona byłam...

niestety nie wiem jak wygladają te, o których piszecie :-(
ja znalazłam na allegro takie Biustonosz do karmienia 80 Alles CUBANA czarna 80D (1610405823) - Aukcje internetowe Allegro
jest w dwóch kolorach oraz takie Biustonosz do karmienia 80 Alles LUCY 80D (1617552386) - Aukcje internetowe Allegro
i taki Biustonosz do karmienia 85 Alles AFTER RAIN 85D (1571303499) - Aukcje internetowe Allegro
..do szpitala wezmę kupię jeszcze taki zwykły bawełniany biały, co by koszuli nie pomoczyć

Sliczne te biustonosze! U nas za takie cuda trzeba by wydac minimum 30€. Ja kupilam jeden zwyczajny czarny z mikrofasy i musze dokupic jeszcze jeden sportowy bustier do spania. Jakis porzadny zafunduje sobie po porodzie jak laktacja i rozmiar sie wyrownaja.

teraz widzę,że chyba o tej samej firmie mówimy:-)...ja przed ciążą nosiłam 75/70 C lub D a teraz mam 85D i myslę,że jak kupię rozmiar 80D bedzie ok, wg.tego opisu w cm jak podają w aukcjach

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry