reklama

Torba do szpitala

Po cesarce uzywalam podkladow a pozniej normalnych podpasek bo sa wygodniejsze. A w tych gatkach z siatki smigalam ze 3 tygodnie w szpitalu bo jak dla mnie sa super wygodne i przy okazji rana po cieciu sie wietrzy.

reklama
asia kup sobie jedną paczkę podkładów. Potrzebne są dosłownie jeden, dwa dni..ja za 1-szym razem kupiłam 3 paki, a nie zużyłam nawet jednej. Teraz mam jedną plus dokupię większe podpaski i starczy. Nic innego szczególnego nie potrzebujesz po cc..no tylko wygodne majtki, żeby kończyły się wysoko nad cięciem, bo na początku wiadomo brzuch wrażliwy.

Asia najlepszą maścią na wszelkie blizny jest Contracttubex, absolutnie nie kupuj maści Cepan (nie dość że nie pomaga to jeszcze śmierdzi cebulą), czy no-scar która jest droga i guzik daje!!!
Czytałam właśnie gazetkę Twój maluszek i polecają Contracttubex właśnie na blizny po cesarce, a mój brat używał na dłoń którą miał szytą i śladu po bliznach nie ma.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny maja racje z podkladami po cc 2 dni a potem normalnie wieksze podpaski :) Na wyjscie ze szpitala przygotuj sobie duuuuze wygodne spodnie bo brzuszek w miejscu ciecia jest niestety troszke szerszy niz wczesniej (opuchlizna po operacji) i co najlepiej pomamga na gojenie to dostep swiezego powietrza.:)
Wiecie co ..... wczoraj spakowalam torbe do szpitala nooo moze raczej torebke bo tu szpital prawie wszystko zapewnia i ......przesortowalam ,poprasowalam i poukladalam w szafie ciuszki dla malenstwa :)

asia ja stosowałam cepan na bliznę, ale to dopiero po jakimś czasie, na początku musi się rana zagoić, także spokojnie masz czas żeby kupić. Ale o conratubex też słyszałam i tym razem może też spróbuję.
trixi ja wychodziłam w ciążowych, P musiał mi przywieźć, bo gwiazda wzięłam sobie dżinsy biodrówki na wyjście ze szpitala:-D myślałam chyba, że od razu będę szczupła i bez brzucha..i się przeliczyłam. po cc dżinsów nie mogłam jeszcze przez jakiś czas zakładać, bo twarde i brzuch cisnął..

dora-pewnie jak to na bloku operacyjnym,dostaniesz jakąś luźną koszulę która w rzeczywistości będzie narzutą,żebyś nie leżała goła,a jak się zacznie cc,to Ci tą koszulę odchylą na boki i obłożą brzuch jałowymi serwetami (tak żebyś nic nie widziała przy okazji:-)

reklama
Aniawos a ja naszykowałam sobie spodnie ciążówki na wyjście i musiałam je rękami podtrzymywać żeby nie spadły:-D teraz będę mądra i naszykuję ogrodniczki ciążowe:-)

Ja Majkę rodziłam naturalnie, i niestety mnie nacinali, to zwykłe podpaski u mnie odpadały, bo szwy mnie bardzo bolały, i te majtki siateczkowe mi bardzo pomogły, bo takie fajne luźne. Z Majką leżałam 7 dni, bo miała żółtaczkę, więc poszło mi trochę tego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry