reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torba do szpitala

Ja miałam szlafrok frote teraz jak byłam w szpitalu i życie mi uratował bo z nim spałam. Tak to nie był potrzebny ale nocą to go rolowałam i pod nogę i od razu mi się lepiej spało.

reklama
Ja mam takie kompletnie głupie pytanie, ale tak dla świętego spokoju - czy po cesarce organizm coś jeszcze wydala i podkłady poporodowe są potrzebne, czy lekarz usuwa wszystko? I jeszcze jedno majtki z wysokim stanem na po cesarce - tzn z jak wysokim - tak koło pępka?

znalazłam takie koszule do karmienia Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - mogą być też do szpitala jak sądzę?

Ostatnia edycja:
Najlepsze będą wysokie, bawełniane majteczki, siateczkowe, żeby rana miała jak oddychać. Ogranizm wydala jak po normalnym porodzie... Więc podkłady będą potrzebne.

Ja mam takie kompletnie głupie pytanie, ale tak dla świętego spokoju - czy po cesarce organizm coś jeszcze wydala i podkłady poporodowe są potrzebne, czy lekarz usuwa wszystko? I jeszcze jedno majtki z wysokim stanem na po cesarce - tzn z jak wysokim - tak koło pępka?

znalazłam takie koszule do karmienia Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - mogą być też do szpitala jak sądzę?

ja własnie kupiłam sobie taką jedną koszulę. Są słodkie :)

ja szlafrok też jakiś lżejszy se fundnę, poprzednio pożyczyłam od mamy taki mega gruby frotte, to byślałam ze sie tam ugotuję!! w pokoju wiadomo w samej koszuli/piżamie się chodzi, ale w odwiedziny jak ktoś przychodzi to średnio wypada i wszystkie w szlafrokach biegają, to na jakiś cienki stawiam koniecznie!!
a co do japonek... wiecie co... ja dotąd uwielbiałam mieć pomalowane paznokcie u stóp, u rodziców jak się kąpię w wannie to zawsze pełno piany i tylko kolorowe pazurki wystają... a teraz... wiadomo, jak się pomaluję to noszę aż samo zejdzie, bo się wygiąć trudno. A przed szpitalem chyba trzeba będzie jakiś sposób na malowanie znaleźć, bo chodzic w japonkach z do połowy pomalowanymi paznokciami... troche siara... a że lubie mieć pomalowane to chcę!

i jeszcze jedno a propo pakowania się do szpitala - jedną z ważniejszych rzeczy jest WODA!! zwykła butelka mineralnej wody niegaz., 1,5l do torby dla mnie konieczne, tam jest naprawdę gorąco!!

A ja jeszcze daleko w polu - jesli chodzi o torbę do szpitala. Mam zamiar szykować ją w sierpniu - więc narazie nie myślę.
Chociaż jak pomyślę - to kilka rzeczy mam. Koszule do szpitala, pampersy dla maleństwa, Tantum Rosa... Zawsze coś ;-)

dziuba- masz rację z tą wodą, wczoraj też na szkole rodzenia nam mówili o wodzie,że warto mieć i popijać bo po pierwsze w salach porodowych jest strasznie ciepło a po drugie od sapania,oddychania i być może też krzyczenia (oby oddychanie zastąpiło krzyczenie) bardzo wysychają śluzówki.
Ja dorzucę do swojej torby też zwykłe kółko dmuchane (takie do pływania),podobno bardzo przydatne, bo nie siedzi się na ranie w przypadku nacięcia krocza...lepszy dostęp powietrza i mniej boli (opinia jednej z mam ze sz.rodz.)

a to fakt. Są też takie specjalne kółka dla mam po porodzie, ale po co inwestować, skoro można np. pożyczyc od jakiegoś dziecka, te w żabki czy księżniczki są najfajniejsze! :-D

reklama
Ja już kupiłam piżamę i koszulę oraz szlafrok do szpitala. Szlafrok cieńki, taki, żeby tylko był, pamiętam, że z Adasiem miałam z frotte, jak Dziuba, Adaś styczniowy i tak gorąco było... Teraz mam nadzieję się mniej pocić ;-)
I woda, tak!! Mnie się wydaje, ze najlepiej takie w buteleczkach 0,75 ml z dzióbkiem :-) najwygodniejsze!!

Co do kółek, to dziewczyny jak leżałam miały takie cuda i normalnie w to siadały, inaczej było ciężko...

Dziuba ja też nie wyobrażam sobie bez zrobionych paznokci iść rodzić ;-)
Z tym, ze ja u rąk muszę mieć 'czyste', bo cesarka będzie... :-(

Do góry