• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witajcie!!!
Mama05wyjechała i cisza nastała:)Ja dzisiaj miałam usg. Na całe szczęście malutka w całości ok. Nie ma żadnych zmian związanych z cukrzycą. co bardzo mnie cieszy. Mój stan jest na tyle dobry, że nie muszę iść na patologie wcześniej , ani żadnej cesarki:tak::tak:. Jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Malutka na dziś waży 3200g. Za to jest mega długa. Ale lekarza stwierdzi że to nic co może martwić. Po prostu dziewczyna będzie o długich nogach.

reklama
Azile i obys miala naturalny porod!

A u mnie tydzien mija jak brzuszek sie obnizyl, czop sluzowy odszedl. Przez dzien mam skurcze...a kolo 22 ustaja:eek: Glowka jest podobno jeszcze wysoko i dlatego sa malo efektywne. jak wychodzilam ze szpitala to mialam 2 cm.
Sorki ze tak o sobie ale ...mysle tylko o tym

Pozdrawiam wszystkie i zycze udanego dluuuuugiego weekendu!!!

majqa, hana i reszta cos malo was malo ostatnio........

mamo przyjemnosci na wyjezdzie

u nas leje juz 3 tydzien, zimnica ze hohohoho moej dzieci w miare sie trzymaja, ale wiatr hula, jest paskudnie. Wczoraj zawiozłam młodą do polskiej szkoły choć ją ucho bolało i w ogóle spóźniona byłam. Pani jej pąćzka kupiła bo ja nawet śniadania jej nie zdążyłam zrobić. Wstałam po 8.00 a normalnie to powinnam w zasadzie już wychodzić. Psa nie wyprowadziłam,nie nakarmiłam ani się nie umalowałam, tylko dzieciom śniadanie ubieranie i wio!! Wczoraj miałam speeda że nie wiem, najeździłam się autobusem 9 razy!!:szok:2 razy do tesco pojechałam, bo jeden jest na innej dzielnicy i tam miałam po drodze ze szkoły polskiej i tylko tam mają polskie produkty - kupiłam sobie maślankę.....

a wy się grzejecie w Polsce - dobrze wam:-p

Katrina, Maureen, Wisieńka, ewuniaf, iwet , sempe, Joaś, wychodzić z krzaków!!!!!!!!!

witajcie niedzielnie

U nas było wczoraj przyjęcie urodzinkowo-imieninkowe, poszłam spać ok. 3. Wszystko fajnie, tylko kręgosłup mi się dał we znaki.
Teraz juz troche lepiej, ale gości ciąg dalszy...

Zmykam i życzę miłej niedzieli i długiego weekendu.

zagladam na chwilke
u nas dalej urwanie glowy przed komunia.pewnie nie zdazymy z remontem,bo zostalo tylko 3 tygodnie,ale juz sie z tym pogodzilam trudno bedzie jak jest
wczoraj odebralismy albe;przy przymiarce bardzo sie wzruszylam to mega przezycie.pamietam jak dany mial komunie pod koniec mszy kazde dziecko wreczylo mamie biala piekna roze.Boziu jaka to byla cudowna chwila.magia ciesze sie ,ze przezyje to jeszcze raz a mam nadzieje ,ze i dwa
azile-tak trzymaj,same dobre wiesci od gina,
zuzinka-piszesz o porodzie kochana,bo to tuz tuz trzymam kciuki i pisz jak sie zacznie,bo czekamy
bedismal-o tak polskie produkty sa mile widziane tylko czemu tak sie cenia.powiedz jak idzie w polskiej szkole,duzo zadaja
my wlasnie robimy lekcje z pol.szkoly oj jest tego troszke
katrinka-do mnie na komunie przyjedzie 8 osob na dwa tygodnie zgroza nie mam tyle miejcsa:no:

Hej
no pusto tutaj ;)

Azile super wieści :tak: :-)
Zuz_inka hehe czytam Ciebie i widze siebie w ciazy z Mikim :-D termin miałam na 30 maja, a 13 maja juz mialam rozwarcie na 1cm, szyjki brak. w terminie na badaniu mialam juz 2cm i jak lekarz stwierdzil ze poród moze sie zaczac w kazdej chwili:D wkurcze byly ale znikały :) i tak Miki przyszel 8 dni po terminie ale w terminie z pierwzego USG :-) zycze By tobie tez sie wreszcie rozkreciło, moze cos porób? :-) spacerki? przemeblowanie :D trzymam kciuki! :&&&

Przepraszam ze nie odpisuje wszystkim... :**********
Chwile posiedziałam i mnie oko boli, napuchniete mam, niewiem od czego, to samo co Hania tydzien temu mam :dry:
Miki bez pampersa, oduczamy..:eek: znaczy sie próbujemy zobaczymy jak wyjdzie....
Miłego dnia!

witajcie poniedziałkowo

Zuz-Inka - trzymamy kciuki, zeby w końcu sie rozkręciło!!!!

iwet - w sobotę było nas 12 dorosłych plus 6 dzieci (najstarsze 6 lat, najmłodsze 2), a wczoraj tylko 7 plus 3 dzieci - wszyscy przeżyli, nawet udało się jeszcze wczoraj ogarnąć dom...

Liza - współczuję niedyspozycji oka, kuruj się!

Wszystkim życzę miłego dnia (i chyba nadal długiego weekendu).

Hej :)

liza - powodzenia z nocnikiem :)
katrina - sporo tych gości ;) ale Ci suwaczek zapindala :szok:
zuz-inka, azile - &&&&&

Iza wczoraj zwymiotowała dwa razy ( o 8 i 13) i potem już był spokój i dzisiaj jest ok. Maruś robi już 4 dzień rzadką kupe max 2 dziennie więc nie biegunka ale jak zrobi to tylko prysznic i nowe ciuchy ... Może to na zęby bo wychodzi ostatnia 2-ka i ewidentnie schodzą 4-ki.
Pogoda piękna a ja mam kupę załatwień :(

reklama
Witam!Ostatnio mało do Was zaglądam.Sory,nie wiem co pisać a i tak zawsze z doskoku na kompie jestem.Dziś właśnie mam dłuższą chwilę,mała śpi już 2,5 godz(wczoraj godz tylko) a najstarszego nie ma,jest na jakichś zawodach koło Warszawy do jutra.

Mam pytanie,moja mała za 5 dni skończy 20 m-cy,bardzo mało mówi,właściwie to tylko kilka dwu sylabowych wyrazów.Nie pamiętam jak było z pozostałymi ale czy to nie żle?Mój młodszy za to nie wymawia R-mówimy do niego jak ma być a on mówi L.Pytałam panią w przedszkolu,powiedziała że do 6 lat ma prawo nie mówić ale jak to jest?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry