• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Zuskus - kochana cos podobnego z tym Twoim Krzysiem! Az sie wierzyc nie chce, koniecznie musisz udac sie do specjalisty, moze to brednie sa...Ja tam w takie pseudo testy nie wierze. Mam nadzieje ze okaze sie to jedna wielka bzdura. Pociesze cie bo jak bylam mala to mama ze mna poszla do okulisty (tatus jest krotkowzroczny), madry lekarz posadzil mnie przed obrazkami i ja podobno zadnego nie rozpoznalam, facet wydarl sie na mame ze co pani nienormalna jakas nie widzi ze dziecko calkiem slepe jest??? przepisal jakies grube mega okulary, pelno testow zlecil itd.... no i nic, mama zdegustowana wyszla stamtad ze mna, pyta sie mnie czy ja faktycznie nie rozpoznawalam tych obrazkow czy sie wyglupialam na co ja wykrzyknelam ze jakim cudem mialam obrazki czytac jak tak nisko siedzialam ze nic w lustrze nie widzialam :-D:-D:-D
bu h aha ha ha
Pawimi, dobre to było. mądry z Ciebie dzieciak (był)
Zuzkus Ty się takimi testami "na oko"nie przejmuj. z dzieckiem to trzeba do specjalisty iść.

reklama
O testach napisze tak, zerowka je robi od lat i badanie wzroku i sluchu komputerowo. Robi to poradnia pedagogiczna. U Krzysia moze byc problem z woskowina bo pomimo czestego mycia i kropelek robia mu sie korki, a po drugie on jest nadpobudliwy i te testy mogly byc po prostu niemiarodajne, bo pani nie umiala mi powiedziec na ktore ucho nie slyszy???
Wiec ja na razie nie robie paniki tylko pojdziemy do laryngologa, do alergologa i na badanie zeby nikt mi nie zarzucil ze cos zaniedbalam

zuzskus - na badaniu komputerowym u Konrada nie stwierdzono w jednym uchu "odruchów kostnych" po jakichś tam innych badaniach wyszło ( jeśli dobrze pamiętam), że szept zamiast z 6m słyszy dopiero z 5,5m. straszna sprawa. ogólnie nie przejmujemy się tym
dobrj nocki, papa

Oj, nadrobić Was po 2 dniach to mnóstwo czytania:))
Reakcja poszczepienna u Zuzi minęła, zobaczymy co bedzie po tygodniu, kiedy miala sie dopiero pojawić.
Co do związków damsko-męskich- ja jestem drugą zoną mego męża;). Pierwsza żona zdradzała go na lewo i prawo z kolegami i tylko on o tym nie wiedział. Zawsze zainteresowany dowiaduje się ostatni. Mąż ma dorosłego 24 letniego syna. Nie była to klasyczna wpadka. Mieli po 18 lat, rodziny chciały żeby czekali ze ślubem, więc wymyslili, że jak pojawi sie dziecko, to się zgodzą. I tak się stało. Potem po 4 latach ona była w ciązy ale z kimś innym. A mój mąż bardzo docenia to, że jesteśmy razem. Że się zdecydowałam. Bo była to najtrudniejsza decyzja dla mnie. Jesteśmy niesakramentalni i to jest wielki problem, tęsknota i nadzieja, że się to zmnieni..Aa, kończę wywody o sobie.
Anawoj- ja jako belfer popieram, żebyś sprawę rozdmuchała. Rzetelnie sie do tego zabrałaś. Poza tym na pismo oficjalne musisz dostac odpowiedź. Sytuacja jest niewyobrażalna. Jako nauczycielka wiem, że każde moje słowo jest zapamietywane i gdybym podniosła głos, to zaraz lecą do dyrektora. To tez jest przegięcie w drugą stronę bo nie mogę zmarszczyć się na jakieś głupoty. zaraz obraza ucznia. Sytuacja , w ktorej dziecko jest tak brutalnie obrażane- dla mnie jest szokująca!! Mam nadzieję, że sobie dobrze poradzisz i dobrze rozegrasz.
Joas- trzymaj się, duzo zdrowia:0
Duzo zdrowia dla maluchów i Rodziców!!:)
Moja Hania przez ostatnie dwa dni próbowała wstawać o 4!!. Udawało się jakoś potrzymać do 6. Podrzemała troszkę i dawaj zwiedzać i zdobywać świat. Nauczyła się gwizdać w trąbkę :))) i daje czadu od rana do nocy.
Idę spać bo zaraz wstanie na cycusia:). Skończyłam właśnie smażyć placki jabłkowe na śniadanie dla dzieci. Zasypiam. dobrej nocy:))

Hej kochane moje ;-)

U nas też cos ciężkawo, chyba jednak zęby, ale co poradzić, trzeba przeczekać..
Wczoraj odważyłam się i poszłam z dziewczynkami na angielską play grupę ( to takie zajęcia dla maluchów- malowanie, zabawy ruchowe, spiewanie itp.), było sympatycznie, a Amelka przeszczęsliwa, więc już wiem jak bedę mieć zorganizowane poniedziałki :tak:

Zuzkus,

trzymam kciukasy za badania, oby wszystko było dobrze, buziaki dla Krzysia :tak:

Joas,

pięknie przerobiłas te meble :tak:

Mama05,

a czym sie różni taki chlebek od zwykłego ?

azile,

dawno Cie nie było, fajnie ze jestes z powrotem :-)

izulka,

wspaniale, że trafiliscie z mężem na siebie, na pewno mąz docenia taka perełkę jak Ty po tych przykrych dla niego przejsciach..

Pawimi,

doobree :-D:-D:-D Bystre dziecko kontra głupi doktorek :-D

I juz zapomniałam co jeszcze komu.. sciskam wiec mocno wszystkie mamusie i lecę do malucha - tradycyjnie zadziera się jak tylko siądę na chwilkę do kompa :tak:
Więc do potem ;-)

czesc lejdis:-D:-D

MAUREEN- te chlebek Dukana jest na otrebach i mące kukurydzianej,jajkach,serku wiejskim i kefirze:tak:jest baaardzo smaczny-ma prawdziwa chrupiaca skorke i kolor ciemno brązowy.
WERONICZKA- robilas???polecam:tak:;-)jak cos to dam przepis:tak:

ANAWOJ jak ta na placu boju-daj znac jak zalatwilas sprawe- &&&&&&&&&&& za powodzenie:tak:

ZUZKUS- idz z synem do sepcjality i dopilnuj wszystkiego-tak jak piszesz,zeby nikt Ci nie zarzucil...

IZULKA- :-D:-D:-DHania daje czadu z trąbką:-p:baffled:mi by uszy pękly:sorry2:dzieci prosza mnie o flet-no way:-D:-D!!!

ja jestem z Tomem ponad 12 lat a po slubie ponad 7...wiec u nas tak jak u Joaś:tak:

ANNA.S- pewnie jeszcze śpi;-)Fabiano sie zlitowal;-)

pozdrawiam i zapraszam na wspolną kawke:-)

mamo bardzo chcę przepis na chlebek. Kiedyś robiłam taki z internetu i był całkiem smaczny ale niestety źle zniósł podróż z Krakowa do Gdańska i się zepsuł szybko:(
Zuzkus te badania komputerowe są niemiarodajne. Kuzynce lekarz powiedział że jej synek jest całkiem głuchy. Wiesz co ona przeżywała. A potem okazało się że miał lekką infekcję kilka dni wcześniej i ona całkowicie zafałszowała wynik i Jaś ma świetny słuch. Tak więc poszukajcie mądrego specjalisty :)

WERONICZKA- juz Ci pisze:
2 szkl otreb owsianych
1 szkl pszennych
0,5 szkl mąki kukurydzianej
250g serka wiejskiego light
4 jajka(bialka ubic na piane)
250 ml kefiru
0,5 lyzeczki sol
niecala torebka proszku do pieczenia

wszystkie suche skladniki wymieszac.serek rozgniesc i dodac zoltka i 1/3 kefiru-wymieszac i dodac do suchych skladnikow.
dokladnie wymieszac i dodac reszte kefiru.po wymieszaniu dadac piane i delikatnie wymieszac.
forme wylozyc papierem do pieczenia.wlac ciasto.piekarnik 200-220 stop. i na 1,20-1,30- ja po 1,20 wylaczylam piekarnik i jeszcze w nagrzanym stal z 10 min.:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry