• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam w dwupaczku :-)
Chyba teraz tak będę się witała :-D
U mnie powoli czyli zasuw ;-) Wczoraj rozstawiłam prasowanko i działałam do 1.30 w nocy. Oglądałam dwie komedie; "Słodka zemsta" - z Meg Ryan i "Prosto w serce" z Drew Barrymore. Przesympatyczne filmy. Lubię tak w nocy "lekko" podziałać.
Mama05 - odezwij się!!!
Podobnie: Semepe, Weroniczka, Izulka, Maureen, monika373, AnnaS, Iwosz, Alize, dajcie znak życia!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Odzywam się jak Joaś prosi :)
Nie pisze ostatnio bo najpierw przygotowanie imprezy i mpreza urodzinowa a potem jakiś wirus żołądkiowy ( na szczęście łagodny) u Tadeczka a teraz u Małgosi. I jakoś tak brak czasu i przede wszystkim weny.
Pozdrawiam was wszystkie kochene.

No ja też odzywam się.Zaglądam do Was ale nie zawsze jest co pisać a zresztą jak mój starszy syn dopuści mnie do kompa to tylko zdążę sprawdzić i na pisanie już czasu nie ma.On jak tylko wróci ze szkoły szybko robi lekcje i do kompa,już nie wiem co robić,jak ma na później to zaraz po śniadaniu włącza a jak ma na 8 to wstaje o 6.30 i tak wkoło.Zabieranie kabla by chyba nic nie dało bo i tak musiałabym podłączać jak go nie ma żeby sobie posprawdzać.Kiedyś umawialiśmy się na 2 godz dziennie a on i tak przesiaduje 6-8 czasem z przerwami.
Zuzia właściwie tylko na nk siedzi ale nigdy nie tak długo.
Nie pamiętam czy pisałam-z pępkiem Ingi ok.Mówię Wam jak ona się szybko rozwija.Gaworzy,unosi główkę już od dawna(kiedyś mama krzyczała na mnie że pozwalam jej tak szybko)wogóle jakby brtała się za siadanie.Widać kolejny kiełek ząbka a przy tym wkładanie paluszków do buzi-nie chce już smoczka.
A Mikołaj straszna rozrabiaka,jak coś go najdzie to piszczy i biegA jak szalony po całym mieszkaniu.

cześć babeczki:tak::-)
ja mialam w gościnie siostre z 3 letnią Julką od czwartku i dzis po poludniu pojechaly:tak:(na Pomorze-200km)

tak wiec gimnastykowalysmy sie czy tu zająć w taka pogode dzieci-byly puzle,ksiązki ,czytanie bajek przez dzieci,teatrzyk,gilanie po calym pokoju ...a poniewaz widzimy sie co 2 miesiace lub żadziej to chcialysmy sie tez nagadac-no ,ale dalysmy rade-wizyta udana,wieczorami dlugo gadalysmy przy winku i ptasim mleczku:tak::sorry2:i na 2 dni zapomnialam o diecie:-pdzis juz sie "polnuje" ze slodkim:sorry2:

JOAŚ- usciski i trzymaj sie-pewnie niedlugo Synek bedzie gotowy do wyjscia:tak:
BEDISMALL- cześć i Ty juz na ostatniej prostej-3 z przodu wybila:happy2:
EWUNIA- ukochać Kasie:tak:
PAWIMI- cześć;-)

ja we wtorek bylam na usg -pęchol mial 15mm potem w piątek bylam-myslalam ,ze bedzie 20mm lub wiecej(pekaja przy 23,24mm) ale lipa mial 17,5mm:sorry2:teraz chcielismy dzialac ,ale dzieci przeszkodzily...moze wieczorem...
we wtorek znow usg-powinien do wtorku peknąć..

pozdrawiam wszystkie i zdrowka dla chorowitków;-)

hej dziewczyny!!

u nas właśnie pierwsza imprezka urodzinowa sie skonczyła... Jutro czeka nas powtórka tylko tym razem więcej osób. Nie dałam rady zaprosić wszystkich razem bo gotowanie i pieczenie dla kilkunastu osób przy biegającym Michałku i skaczącej w brzuchu Hani przekracza moje możliwości :(. Także jutro powtórka z rozrywki. Kasia zachwycona prezentami i przyjęciem :) a ja nie mogę uwierzyć że skończyła już 6 lat (przeciez dopiero co się urodziła)
mama świetnie że miałaś siostrę w odwiedzinach- ja moją zobaczę dopiero na Boże Narodzenie (my się widzimy tylko 3 razy w roku bo dzieli nas prawie 900km). A co do twojego pęcherzyka to na pewno urośnie do wtorku, więc działajcie, działajcie:-)
bedismall u nas jutro skończy się 30 tyg więc gonimy cie :)
Monika należy się tylko cieszyć że malutka Inga się szybko i prawidłowo rozwija, to ten najpiękniejszy czas dla każdej mamusi kiedy może patrzeć jak jej maluszek uczy się nowych rzeczy, zdobywa nowe umiejętności...

Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny!!!!

Ostatnia edycja:
Hej, ja nie zaglądam bo dzieci mają wolne od czwartku a mój mąż ma same popołudniówki:((( więc cały kołowrót z dziećmi, psami, kotami, paleniem w piecu itd na mojej głowie.A wczoraj wpadła moja mama- ma do nas 300km;)- żebym nie była sama , więc gadamy i też nie ma czasu na pisanie. Poza tym ciepło na dworze więc chodzimy na spacery. Hania chyba wreszcie ogarnięta z katarem i kaszlem. Nie mówię głośno bo jeszcze zacznie na nowo...;)
ewuniaf- coś Hanki górą ostatnio;)
joas dzięki za stronke przejrzę chętnie, mam jeszcze 2 chrześnice
mama a nam głodnym chleb na myśli:)))) , założyłyśmy , że jesteś w ferworze "walki";)) a Ty niewinnie gości przyjmowałaś:))
monika u mnie w domu większość kłótni na linii rodzice-dzieci to z powodu komputera i telewizora. Są dozowane. Jest układ, którego mocno pilnujemy, że najpierw ważne rzeczy-lekcje, wyjście na dwór, zajęcia dodatkowe, porządek wokół siebie a potem przyjemności np. komputer. Może to groźnie wygląda, ale sprawdza się. Dzięki temu zadania zrobione, sprzątnięte itd. nie jest oczywiście idealnie. Są jak zawsze próby obejścia, trzeba czuwać.Przed komputerem w tygodniu siedzą może 3-4h bo nie ma na to czasu. Moje dzieci jeszcze ćwiczą po lekcjach więc to dodatkowy ruch. Ale nie dziwię się, że jesteś wystraszona o syna. To tak jakby był uzależniony od komputera. Może znaleźć z nim jakąś pasję, inne zajęcie, które odciągnęłoby choć trochę od monitora. Może coś w stylu karate, aikido itp. U mnie są zapasy od 3 lat:)
Trzymam kciuki za rozwiązanie problemu.
Wszystkich pozdrawiam i dużo zdrowia:))

izulka pewnie że Hanki górą:-)
a jeśli chodzi o to że pilnujesz żeby dzieci nie siedziały długo przed komputerem czy telewizorwm jest bardzo dobre. Teraz moze dzieciaki się buntują ale kiedyś będą za to wdzięczne bo nauczą się priorytetów.

Ja właśnie skończyłam dekorować z mężem tort dlą Kasi na to jutrzejsze przyjęcie... Nie powiem jestem totalbie padnięta. To był bardzo długi dzień. Teraz jeszcze prysznic i wymarzone łóżeczko.
Życzę wszystkim mamuśkom spokojnej i przespanej nocy (takiej bez pobudek) :)

witam niedzielnie:-)

dzieci zdrowe a to dla mnie plus, kot mnie wkurza ale co zrobić jeszcze malutki jest i tylko łobuzowanie mu w glowie.

Joaś jak ten czas szybko zleciał!!!! trzymam kciuki Kochana za szczęśliwe rozwiązanie!

Weroniczka spoźniowe ale przyjmij życzenia!!

Pawimi, Zuskus, Mama, Bedismall i pozostałe mamuśki przesyłam Wam buziaki i pozdrowienia

Ostatnia edycja:
reklama
cześć moje ulubione mamuśki..
wlatuje rano kiedy jeszcze maly ruch bo chce napisać ,ze odchodze...starania zakonczone-efektów brak,za duzo hormonów,moja psychika juz tego nie wytrzymuje,fizycznie tez juz jestem zmeczona tym seksem na zawolanie..mam dość biegania po ginach a najbardziej hormonów-mam 2 dzieci -mam dla kogo być zdrowa...mąż też ma stres i nasz sex jest tylko w celu prokreacji-mam dość...

serce mi peklo ma milion kawalków podejmując tą decyzje,przeryczalam i przespalam pol soboty i niedziele...ale nic na sile.

IZULKA- życze Ci ,zeby dzieci docenily Twoj wysilek,zdrowka dla Nich i niech Wam sie wiedzie..

EWUNIA- szczesliwego porodu i niech Hania wniesie do Waszego życia cale morze milosci i radochy!!

JOAŚ- kochana moja-w miare lekkiego porodu,pociechy z synka i szybkiego opanowania sytuacji...

MAURENN- kochana trzymaj sie dzielnie,ukochaj dziewczynki !!

SEMPE- mam nadzieje,ze maz sie podniesie!!ciesze sie ,ze dzieci zdrowe-trzymaj sie!

ZUZKUS- życie Ci z calego serca aby nastal odpowiedni moment i zebyś mogla doczekac sie czwartego maluszka..

WERONICZKA- trzymaj sie na Dukanie ..życze Ci abys co spotkanie w przedszkolu slyszala jak dobrze wychowujesz dzieci !!!

BEDISMALL- szczesliwego porodu i ukochaj synusia od e-ciotki.

PAWIMI- TOBIE rowniez zycze powodzenia w życiu ,zeby chlopcy osiagneli z Twoja pomoca swoje cele...

ANNA.S- kochana Tobie życze sily i wiary ze bedzie dobrze-sil dla mamy!!

MALINKA,BODZIO,MAJQA i pozostale dziewczyny ktore poznalam na tym wątku-powodzenia!!

bedzie mi Was brakowalo...bardzo-żegnam sie ze zlami w oczach...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry