• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witajcie kochane dziewczynki!!!! :-)

Ja dzis z Krzysiem bylam u logopedy, pochwalila na s ze slychac efekty pracy i cwiczen, pocwiczyla, zadala nowe prace i 30 minut zlecialo...a razem z jazda busami i spacerek w ulewe od przystanku razem 3 godziny. maz zabral samochod i zostaja mi przewozy busem...mam nadzieje ze na wiosne sie nam uda cos odlozyc i kupimy autko dla mnie

Ja wszystkie porody mialam w terminie a z Maciejem nawet 3 tygodnie przed wiec nie wiem co to czekac. Oksy mialam przy Krzysiu bo wody mi odeszly a skurczy zadnych ale dla mnie on byl najszybszy i najmniej bolesny...oprocz samego parcia, ale moze dlatego ze spedzilam go na pilce pod prysznicem

Ania kilka dni temu przyszla do domu i powiedziala ze musi miec stanik :szok: bo wszystkie dziewczynki maja a ona nie i wstydzi sie przebierac na W-F...kupilysmy topik bo przeciez nawt sie u niej nic nie zaczelo kluc...ale...Nooo i to mi uswiadomilo jak dzieci szybko rosna...a my szybko sie starzejemy

Ewunia ciesze sie ze mozliwosc porodu domowego coraz bardziej realna!

Bedismall ja mam spora wanne wiec mysle ze u mnie bys sie spokojnie zmiescila :tak:

Joas wszystkiego dobrego dla Karolinki!!! I zdrowia dla Bartusia! A dla Ciebie duuuuuzo sil!

Anaklim witaj coro marnotrawna ;-) Czytalam ze dzieci nie daja Ci sie nudzic :-D

Mamo mysle ze jak sobie teraz odpuscicie to...&&&&

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!!!
Bedismall odpoczywaj kochana żeby cie całkiem nie rozłożyło...
Pawimi zazdroszcze gotującego męża ;) mój tylko ciasta piecze a obiadków gotować nie chce :)
mama05, zuzkus, pawimi, bedismall bardzo dziękuję wam za miłe słowa, to wiele dla mnie znaczy...

U nas dopiero co dzieciaki poszły spać. Niedawno wróciliśmy z basenu. Ja dzisiaj już ledwie żyję. Chyba muszę coś zmienić w rozkładzie dnia bo za mało snu mam. Późno się kładziemy z mężem. W nocy zdarzają się pobudki dzięki Michałowi a teraz jeszcze stwierdził że 6 rano to najlepsza pora na pobudkę. w dzień śpi już tylko 35 minut (wcześniej spał nawet po 2 godziny...) Zaczynam być zmęczona tym całodziennym bieganiem za nim, zajmowaniem się domem, gotowaniem, a po powrocie Kasi z przedszkola jeszcze dodatkowe zajęcia. Tu podziwiam ciebie Joaś za twoją siłę bo ja czasem juz nie daję rady. Musiałam sobie trochę pomarudzić... :)

Witajcie z rana!!!

Nie odpisze wszystkim, wybaczcie....

Mam zarwaną nockę. Bynajmniej nie z powodu skurczów :-( Bartuś miał ponad 39 st gorączki, potwornie kaszle. Oklepywaliśmy go. Bidulek mój kochany. A o 6 wstała Martynia. Żyć nie umierać. Miałam ambitne plany ale mogę zapomnieć o nich teraz. Teraz dzieci do bajek a ja si zdrzemnę. Głowa mi pęka z niewyspania, bo normalnie kładę się około północy, a dziś było później i szarpany sen...

Hej, witajcie
ja już po godzinnym spacerze z Hanią, 5 sznurów prania się suszy na słonku, dół domu posprzątany(robię na raty;), siadam do drugiego śniadania:)

Joas- dobrze, że możesz tak działać w ciąży. Ja tak miałam tylko przy pierwszej- w dniu porodu kopałam jeszcze grządki w ogródku:)) Ale potem już kolejne były zagrożone i musiałam baaardzo uważać. Nie mogłam podnosić niczego ponad 2kg. Z Hanią to nawet miesiąc leżałam plackiem bez możliwości siadania. Tylko do łazienki i sufit, sufit... Odpoczywaj.Trzymam kciuki za szybki poród:)
Mamo- podjęłaś słuszną decyzję zostając z nami:))) Cieszę się bardzo:))

A Hanka ma 4 ząb i używa ile wlezie....;)Trzeba odganiać od siebie tego gryzonia:))
Miłego dnia!

witam sie poobiednio:tak::-)przy kawce:tak:

Hej Babeczki

To ja - marnotrawna na maxa! Ale wracam, powoli, krok po kroku, ale zawsze to coś.
U mnie Sajgon nie mogę się ogarnąć: Sasha odpieluchowany, Iggy zaczyna chodzić, Kajetan nie dalej jak wczoraj dosłownie podpalił nam śmietnik w łazience, wieczorami padam na twarz, a jeszcze postanowiłam od stycznia pójść na studia:))) Bosko, nie?

ANAKLIM- cześć babeczko-wczoraj mialam do Ciebie smska pisac a tu prosze -jesteś;-):-)fajnie ,ze z chlopakami do przodu:happy2:a na jakie studia sie wybierasz??pozdrawiam !

IZULKA- dziekuje-tez sie ciesze ,ze jestem z Wami!!:tak:i gratki 4 zabków:-D

EWUNIA- witaj kochana-faktycznie troche malo śpi Michalek w dzień:sorry2:jesli czujesz sie zmeczna musisz cos zmienic w rozkladzie dnia:tak:a na basenie pewne super sie czujesz,co ??;-)

BEDISMALL- noooo,kochana to szaleństwo jak bedzie pralka!:-Dfajnie,ze tak sie uwineli:tak:

PAWIMI- cześć -widze ,ze efektywnie spedzasz czas na "pracy " w kawiarence:-D:-Dnajwazniejsze to dobre wykozystac czas,a ze biegasz po necie:-D:-D

ZUZKUS- ciesze sie ze u Krzysia widac efekty Waszej pracy-oby tak dalej:tak:ale sie usmialam z tego opisu piersi Ani;-):-Dno ,ale wiesz-kupić trzeba bo to przecież juz pannica i ma prawo sie krepowac przy przebieraniu...ale czas mknie:sorry2:kiedy moje piersi urosną:-D:-D:-D

pozdrawiam pozostale babeczki...do napisania !!:-)

czesc dziewczynska
ja tylko na chwile zameldowac ze pralka jest i ma sie chyba dobrze,facet sprawdzal i tak twierdzi,a ja osobiscie wyprobuje dopiero jak dzieci odbiore ze szkoly i wypiore im mundurki na poniedzialek
maz zaraz bedzie a ja szybko na necik,jestem dzis nietomna bo pol nocy nie spalam,najpierw nie moglam,potem maly dostal okropnej czkawki i dlugo nie mogl sie pozbyc,a na końcu zrobilam sie potwornie glodna,zasnelam ok 4.00
joas podaj reke
mama05 super ze jestes
zuzkus kup mlodej wlasnie jakis topik na razie,w koncu tez chce sie czuc kobieco jak kazda z nas,super ze sobie tak swietie dajesz rade z Krzysiem,tak trzymaj
Izulka no to niezla masz dzis werwe do sprzatania ;-)
ewuniaf ja sie klade popoludniu jak dzieci bajke ogladaja,normalnie mnie tak sen bierze ze nie jestem w stanie palcem ruszyc,do tego dochodza bole krzyza juz mi ciezko i wiesz,ciemno zimno to spac sie chce,sprobuj troche zwolnic tempoa malego moze ciut pozniej kladz?

ewuniaf ja sie klade popoludniu jak dzieci bajke ogladaja,normalnie mnie tak sen bierze ze nie jestem w stanie palcem ruszyc,do tego dochodza bole krzyza juz mi ciezko i wiesz,ciemno zimno to spac sie chce,sprobuj troche zwolnic tempoa malego moze ciut pozniej kladz?
próbowałasie dzis zdrzemnać w czasie bajek to mi dzieci na mnie palc zabaw zrobiły, taką byłam atrakcja dla nich :-)
Bedismall - padłabym bez pralki, serio, a mundurki u mnie to podstawa też :-)
Pawimi, ja jestem niemozliwa, wiem, a Artur charakterny - jak starsze rodzeństwo... Fajnie tak w kafejce, z netem.... Hmm... bez dzieci...
Anaklim , super że wróciłas :-)
Mama05 - ja też kawkuję teraz, zaraz ruszam po starszaki do szkoły
Izulka - jak miałam zalecenie leżenia plackiem z Bartkiem - miałam krwiaka, to i tak zasuwałam ile sie dało... Aż cud, ze go mam całego i zdrowego czterolatka...
Zuzkus - no to Ci dzieci rosną - Ania panienka i super postępy u Krzysia - pracowita mróweczka jesteś :-)

Dobra, zmykam, ściskam i sie trzymam NIEZMIENNIE

Ostatnia edycja:
Joaś - przecież to już!!! Właśnie spojrzałam na Twój suwaczek!!!!! Na jaki plac zabaw??? Ty na porodówkę!

Miałam popisać... Sasha wylał kawę, wrócę później....

reklama
Hej kochane!
Dzis mi Ania strachu napedzila, wychodzi o 15.50 ze szkoly wolnym krokiem 20 minut 16.30 jej nie ma. Wyszlam raz popatrzec, drugi...zadzwonilam do jej kolezanek...wszystkie dawno w domu a jej nie ma. Juz mialam leciec do sasiada zeby ze mna pod szkole podjechal a tu patrze idzie...z kolega...zagadani...ahhh mamus nie wiedzialam ze sie tak pozno zrobilo :szok:
Jak te dzieci szybko rosna...az strach sie bac co bedzie dalej

Joas jak Ci dobrze to sobie siedz ;-)
Anaklim ales sobie popisala :-D
Izulka widze ze teraz na Ciebie wena do sprzatania przeszla :-)

Pozdrawiam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry