• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dziewczyny co tu tak cicho???? To aż nienormalne!!!:szok:

SEMPE MĄŻ NA PEWNO UCIESZY SIĘ Z TAKIEGO PREZENTU!!!
jA ONAA WITAJ!!!:-)
AZILE POWODZENIU W URABIANIU MALUCHA NA GRZECZNIUTKIEGO. NA PEWNO NIE BĘDZIE TO ŁATWE ZADANIE - DASZ RADĘ
Joas jak twój palec???

Reszta dziewczyn pisać co u was????

Ostatnia edycja:
reklama
:-):-):-)Witajcie!!!
Mama05 zaglądaj, bo bez ciebie wątek nam zamiera:tak:;-).
ewuniaf-dzięki za dodanie otuchy;-)
ja_onaa- witaj!! Zagladaj do nas i pisz. Rzeczywiście dzieci mamy w bardzo podobnym wieku do tego jesteśmy z tego samego rocznika. Mi za 6 miesięcy stuknie 33;-).
A jak sobie radze, myślę , ze lepiej niż gdy miałam 2 dzieci. CHoć tak jak pisałam Domis to mały buntownik i musze duzo pracy w jego wychowanie wkładać.
Ale dam rade.
Z resztą 3 dziecko dodało mi skrzydeł, odnalazłam pasje i zaczęłam żyć pełna piersią.
Moze ostanie 3 miesiące nie były najlepsze , ale powoli zaczynam stawać na nogi i mam nadzieje , że najgorsze mam za sobą:)

A dziś mam lenia , co nie jest nowością w moim wydaniu;-):-D. Ale dobrze , że dziś już piątek, wieczorem planuje zakupy.
Pozdrawiam

azile29 witaj w klubie leniwców :-), chociaż do środy ja jestem jeszcze bez dzieci- ale juz tęsknie :-( zwłaszcza za ta najmniejszą pchłą. Niby dziewuszka, a taka jak chłopczysko czasami, a wygadana, papla bez konca :-D, to taka perełka naszej kolekcji :happy2:. Mnie tez ona dodała skrzydeł-napewno najwięcej z racji płci haha, ale trójka zawsze była w planach, więc się dokonało...Prawdą jest, że takie małe odmładza:cool2:...
azile29 mogę zadać Ci kilka pytań odnośnie szkoły? Moje chłopaki dopiero pierwszy raz zetkną sie z polska szkołą 31 stycznia- po feriach, w No szkoła to zabawa- zwłaszcza klasy 1-4, poziom-tragedia-stąd tez min. decyzja o naszym powrocie, ale boje sie, co bedzie w polskiej szkole...? Coprawda obaj super mówia po polsku, piszą(uczyłam ich :tak:), a w matematyce to byli kilka klas lepsi od norków-robili zadania tekstowe, w Norwegii poziom jest zatrzymany na dod, odej, mnożenie i cały czas w kółko to samo. Nie mam jednak pojecia jak to wygląda w PL szkole?

Pozdrawiam jak zwykle z mokrej NO...(jeszcze)

Ja_onaa-
Jeśli chodzi o szkołę to sytuacja wygląda tak. Dzieci będące teraz w 3 klasie idą trudniejszym torem nauczania niz te z 2 klasy. Moja Madzia w 2 kalsie uczy sie dodawania i odejmowania w zakresie 30. Po troszku próbują w zakresie 100, ale na dziesiątkach. Za to Gabrys umie juz całą tabliczkę mnożenia. DO tego maja dość trudne zadania z dzielenia bo przekraczające 100.
Na pewno dzieci sobie poradzą.
P.S. troszkę zazdroszczę tego czasu bez dzieci, ale pewnie też bym tęskniła:)

Mama05 gdzie jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AZILE- nie krzycz-jestem [FONT=&quot]
k055.gif
[/FONT]

powitać,siostra z rodzinka pojechala,a ja doprowadzam dom do porządków..

AZILE,JA ONAA,EWUNIA - witajcie kobietki.

BEDISMALL- jesteś jeszcze czy juz akcja porodowa????

JOAŚ- jak u Ciebie na froncie-jak palec??

EWUNIA- kiedy Ty masz wizyte poloznej??

AZILE-no cześć kochana...no tak sie zeszlo,ze troche mnie nie bylo,ale juz jestem i staram sie nadrobić swoje wątki:))
jutro planujemy jechać do Ikea po materac dla Domisia bo ma juz dorosle lóżko a i pewnie do kuchni coś zakupię:)

dzieci zdrowe my też -a jak u Ciebie??u nas dzis cieplo-w domku wyietrzylam -jak milo:)szkoda ,ze dopiero polowa stycznia i zima jeszcze wroci..

azile29 dzięki za odpowiedż :tak:, mam nadzieje, że moje chłopaki sie odnajdą w nowej grupie....straszne to musi być dla nich skoro jest straszne dla mnie. W NO w szkole nie ma respektu, dzieci mówia do nauczycieli per "TY", robia na lekcjach co chca, jak są zmęczone-odpoczywają, a nauczyciel Musi ich słuchac. Mój młodszy syn juz po troszku przejął norweskie nawyki i o niego sie boją, bo u nas to wiadomo, nauczyciele sa inni :-) ( sama jestem nauczycielka i norweskie standardy mi nie odpowiadają ), zobaczymy jak sie gumiś dostosuje :-).
mama05 witaj!! U Was wiosna, u nas..hmm..ni ti wiosna, jesien, ani zima :) czyli leje :-D. Skąd jestescie drogie panie? POzdrawiam słonecznie

Ja tylko mówię dzień dobry.

Wena mnie całkiem opuściła. Po za tym jakoś ciężko mi się przestawić na nowy rytm dnia. Dzieci są teraz o dwie godziny dłużej w przedszkolu a ja zamiast ten czas spożytkować to zazwyczaj śpię z Małgosią. Chyba poprostu odsypiam ten czas od początku grudnia kiedy działałam na pełnych obrotach przy chorobach, szyciu i Świętach. Oby ta senność szybko minęła bo dom jest tak zaniedbany że szok.

Przepraszam że tylko o sobie. Ale czytałam Was i wiem co u Was słychać i myślę o Was.

Buziaczki kochane.

reklama
JA ONAA- ja jak pisalam jestem z Poznania..staramy sie o kolejną dzidzie juz rok ..nadal czuje ze rodzinka nie jest w komplecie i walczymy...choc nie jest lekko-a Tobie ole zajely starania ??

WERONICZKA- kochana,jak Gosia śpi to Ty tez korzystaj jak możesz i potrzebujesz:))
choroba Was wymęczylatyle obowiążkow mialas ostatnio ,ze nalezy Ci sie wypoczynek !!

JA ONAA- powiem Ci ze w szoku jestem jak piszesz o Norwegii i szkole...jak to do nauczyciela na Ty...niewyobrażam sobie...ale..co kraj to obyczaj-jak to mówią !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry