• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

COKIES- szkoda ,ze nie było usg ,ale poczekamy na Twoją prywatną wizytę i nadal zaciskam &&&&&&&&&&&&&& zeby było widać:)

ja własnie pomyłam okna u dzieci w pokojach i na dole w kuchni i w jadalni i jeszcze zostały mi tarasowe i u nas w sypialni i w małym pokoju...ale juz 15.oo wiec zbieram sie z Domisiem spacerkiem po Zuze to ponad godzine bedziemy na powietrzu-u nas piękne słonko od rana i co za tym idzie -błoto bo roztopy,ale.......... byle do wiosny:):))

ANNA.S- cześc kochana..no to nie wiem jak to u Was jest ,ja dziś rozmawiałam z zastępca dyrektora i napisałam Wam co powiedziała..
w każdy razie u nas pierwszaki nie siedzą calą lekcje w ławce i nie mają wspolnych przerw-są jeszcze troche "pod skrzydłami"..

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkie mamusie!!!

U nas już dzisaj troszkę lepiej choć mnie strasznie gardło boli (ucho jeszcze też). Hania męczy sie z katarem za to przez swoje wczorajsze niespanie jak padła o 20.30 to spała do 5 rano:szok::szok::szok: i spałaby jeszcze dłuzej gdyby wredna mama jej nie obudziła:-D:-D już mnie tak (.)(.) bolały że nie mogłam spać wiec ją obudziłam. Michałkowi powoli schodzą te zmiany skórne choć nie wygląda to jeszcze dobrze. Chyba dieta bezmleczna skutkuje (i kremy). Nastrój juz troszkę lepszy- słonko świeci. Miałyście racje dziewczyny!!! oby do wiosny!!!

Maureen współczuję niewyspania!!! trzymaj się jakoś....

Joaś zdrówka dla małego Arturka. Daj znać po wizycie lekarza ...

Weroniczka dobrze ze z rączką Małgosi to nic poważnego. Wyobrażam sobie jaka musiałaś być wystraszona:szok:

Cokies ja też się zaastanawiam czy piec pączki:-) Nie wiiem tylko czy mi dzieciaki pozwolą!!! Zrobienie dobrych pączków jest czasochłonne...
Szkoda że nie popodglądaliście sobie maluszka ale do poniedziałku już niedaleko!!! Będziemy czekać na relacje:tak:
Zuskus no to poszalałaś z ubraniami dla dzieciaków, następnym razem nie zapomnij o sobie kochana:-)!!! szkoda że w poblizu mnie nie ma takich wyprzedaży tez bym chętnie coś pokupowała i malcom i mężusiowi i sobie

Sempe jak tam remoncik??

Bedismall odezwij się , napisz koniecznie co u ciebie i twojej gromadki, jak sobie radzicie z przeprowadzka

Pawimi a ty gdzie?????

Ewusek bardzo dziękujemy!!!

mama to że się czujesz tak zupełnie zwyczajnie jeszcze nic nie znaczy!!! Trzymam kciuki!!!
a i jeszcze chciałam się odnieść do tego co pisałaś jakiś czas temu o dwóch językach u was w podstawówce... Otóż okazało się ze w szkole do której idzie Kasia mają angielski i niemiecki już od pierwszej klasy :szok:

AnnaS zdrówka dla was...

Reszte mam ściskam i pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Wróciłam z rozmowy z dyrektorką szkoły do której chciałabym zapisać Stasia i normalnie jestem oczarowana zarówno szkołą jak i sama Panią dyrektor. Szkoła sprawia wrażenie właśnie takie jak oczekuję. Posiada klasy profilowane tzn. w jednej klasie w godzinach wf gimnastyka sportowa ( czyli to co Staś kocha ) w drugiej teatr a w trzeciej poznawanie regionu :) I można sobie wybrać na co nacisk najbardziej bedzie pasował dziecku :) W ogóel jak dla mnie super więc jeśli tylko psycholog nie powie mi że absolutnie Staś się nie nadaje emocjonalnie czy społecznie do szkoły to tam go właśnie zapiszę :)

Zuskus - ale super zakupy - chętnie bym popolowałą na takiej wyprzedaży :)

Wróciłam z rozmowy z dyrektorką szkoły do której chciałabym zapisać Stasia i normalnie jestem oczarowana zarówno szkołą jak i sama Panią dyrektor. Szkoła sprawia wrażenie właśnie takie jak oczekuję. Posiada klasy profilowane tzn. w jednej klasie w godzinach wf gimnastyka sportowa ( czyli to co Staś kocha ) w drugiej teatr a w trzeciej poznawanie regionu :) I można sobie wybrać na co nacisk najbardziej bedzie pasował dziecku :) W ogóel jak dla mnie super więc jeśli tylko psycholog nie powie mi że absolutnie Staś się nie nadaje emocjonalnie czy społecznie do szkoły to tam go właśnie zapiszę :)
Ale super szkoła! Zazdroszczę.

Zdrówka chorującym!

Ewunia - sieszę się że jest lepiej!
Joaś - zdrówka dla Malutka! Gratulacje dla MArtynki.

My zwiedziliśmy dziś 2 szkoły. Mamy takie opcje:
- Albo zerówka w dużej szkole ( w tym roku są 3 pełne klasy "0"
[dblpt]szok[dblpt]
), pani się zdziwiła że pytałam o 1 klasę, i nie wiadomo czy będzie jeszcze jedna klasa pierwsza mieszana lub dla 6-ciolatków. Zebranie bedzie po połowie marca.
Albo w małej szkole zerówka - tam ma być 7 dzieci z Pawłem w zerówce i ewentualnie jakieś 5latki. Ale rodzice mogą dzieci z 2006 r zostawić w punkcie przedszkolnym (w tym samym budynku). Przedszkole działa 9 godz, szkoła 5 więc większość rodzicó mówi o przedszkolu, no ale póki nie ma tego na piśmie to nie wiadomo. Być może będzie też w szkole 1 klasa... w tej chwili są na nią chętni rodzice dwójki 7latków. Nie wiadomo czy inni też, czy 6ciolatków też nie wiadomo czy 1 klasa będzie. Być może, jeśli w zerówce będą tylko dzieci z 2005 r to połączą zerówkę z 1 klasą i pani będzie uczyć część dzieci wg programu zerówki a część wg 1 klasy. Ale jeśli będą w zerówce też 5latki to raczej tak połączyć nie pozwolą. Wtedy też istnieje możliwość że 1 klasy nie utworzą.

Nie mam pojęcia co zrobić i gdzie złożyć papiery. Ja bym się skłaniała do małej szkoły - 1 nauczyciel na 3 czy 10 dzieci to luksus. Mąż trochę kręci nosem - bo kolegów mało, społecznie mniej sie dzieci rozwijają, bo taka małą szkoła to jak nie szkoła... i mamy zgryz...

W tej chwili bardzo bym chciała żeby pojawił sie jeszcze min 1 sześciolatek zapisany do 1 klasy, byłaby malusia klasa mieszana i Pawła bym tam pchnęła chętnie.

Dodatkowo mamy miszmasz przedszkolny. Nie wiadomo czy Łukasz by się dostał do przedszkola przy tej małej szkole, czy do dużego w pobliżu tej dużej... a potem Dominika... Paweł w szkole małej daje większe szanse Łukaszowi w punkcie przedszkolnym. Obecność Pawła w dużej szkole nie ma nic do szans na przyjęcie w dużym przedszkolu. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A dodatkowo nie mamy meldunku tam i ja nie mam zatrudnienia, bo przecież "siedzę" z dzieckiem w domu...

Witajcie mamuśki:)
Byliśmy dziś zrobić Adasiowi zdjęcie na paszport, jutro zawozimy dokumenty do Konsulatu. Większości nie wypełniłam, bo nie wiem czy wzrost w cm mam wpisać, skoro praktycznie z każdym dniem jest więcej...?? a adres w Pl?? Prezciez on jeszcze nie był w kraju, bo się tutaj rodził. Będę musiała wypełnić jutro na miejscu.

Ściskam was mocno i myślę że może z czasem będzie u mnie trochę lepiej bo w pracy zakończyłam akcję"PIT-y" :-D
gratuluję:) rozliczenie w Pl moja mama juz nam zrobiła, ale mnie czeka coś gorszego - pierwsze zeznanie podatkowe tutaj... w ogóle nie wiem co i jak, musze wypytać koleżankę z pracy i się za to zabrać
. Arti mi się na "deser" rozchorował. Będę wzywała lekarza, bo do 38,5 dochodzi temp.
ojoj, nieciekawie... może ząbki, co? mój niestety przechodzi to dużo gorzej niż Wikunia
A Ty jestes listopadówka 2011, tak? mój Adaśko też z listopada, ale jestem w grudniówkach, bo francuski termin tak wskazywał. Okazało się, że oni wyliczają później niż w Pl i mimo że urodziłam 29 listopada mam wpisane 40t+2 dni.

antylopka : a kiedy i gdzie sie przeprowadzacie? pewnie zostaniecie w tym samym miescie ze wzgledu na odgleglosc od twojej pracy, co? :)
wogole odwazna jetses zeby sie przeprowadza z malym adaskiem :)
przeprowadzamy sie nad merostwo, wiec niedaleko. mieszkanko większe o 15 metrów i 26 metrów ogródka:) w rezydencji z gardienem, więc bez porównania:)

Moje kochane! Bardzo się cieszę że o mnie nie zapomniałyście. Wasze posty są jak zwykle tak ciepłe, że jak was czytam to mam wrażenie że wróciłam do domu :-)
U mnie na szczęście chłopaki zdrowe. Adasia ostatnio bolała nóżka po upadku ale na szczęście wszystko z nią ok.
Weroniczka - dobrze że z Małgosią jest wszystko w porządku :tak:
Mamo kochana - mimo twoich przeczuć trzymam kciuki. Ja tam się czułam za każdym razem tak jak przed okresem a w końcu przeżywałam to trzy razy :tak:

A co do tych przedszkoli/szkół top mam wrażenie że straszny mętlik się zrobił. U nas w Rybniku w ogóle jazda, bo zapisy do przedszkoli są tylko drogą elektroniczną a dopiero dziś znalazłam pierwszą informację na temat kiedy w ogóle ruszy ta strona internetowa z zapisami. Okazuje się że dopiero 8 marca coś ma się pojawić na necie :szok:
No ta ja już wam życzę spokojnych, przespanych i zdrowych nocek i zmykam do łóżka

reklama
WITAJCIE BABECZKI :)

EWUSEK- pewnie,ze wróciłaś do "domu"-bb to nasz drugi dom-niektóre osoby są bliskie jak rodzinka:))
ciesze sie ,ze chłopcy zdrowi i dzieki za &&&&&&&&&&&& :))

ASIA KC- no ze szkołą to wszystkie mamy męlik-mam nadzieje,ze podejmiecie właściwą dla Was decyzję:)

ANTYLOPKA- jak tam kolejne dni w pracy ??:)

smacznej kawki kochane :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry