• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej, kochane
oj wczoraj mieliśmy wizytę znajomego z krupnikiem :rofl2:, on pojechał krupnik zostawił no dokończylismy z mężem:cool: drinkować . Ale dzisiaj juz grzecznie bo mąż na 2 zmianie:-D, ale za godzinkę będzie. Ćwiczę przed wyjazdem ;-). To już teraz w piątek wyrywam się z objęć dzieci i jadę z 2 przyjaciółkami w Karkonosze:)) Z jednej strony to się bardzo cieszę. A z drugiej to bym zrezygnowała bo jak Hania beze mnie itd. Mąż spokojnie da radę z obsługą dzieci ale jestem z małą 24 h i tak mnie zabraknie na 3 dni. O ludzie, wariackie te uczucia :)Pewnie będę wisieć na telefonie...:)

Jutro moją Zuzia ma kolejny !!!!:szok:test kompetencji. Zamęczą te dzieci. Zniechęcą dosłownie do wszystkiego :angry:

A miałam napisać o Stachu.
ostatnio chodzi wciąż na konkursy- astronomiczny, ekologiczny , przyrodniczy. Wychowawczyni uczy przyrody i tak go wszędzie pcha :) Nieskromnie powiem, że chłopie wyssało z mlekiem matki wiedzę przyrodniczą;-) i jest naprawdę dobry. Ale generalnie uczyć mu się szczególnie dodatkowo nie chce. W czwartek powiedział, że znów ma konkurs. W piątek. Była 21.00 kiedy wyciągnął książki, które dostał od pani 2 miesiące temu. Będzie się uczył :szok:. Super pora i 3 ksiązki- rewelacja. Pooglądał obrazki, stwierdził, że tego za duzo i poszedł spać. W piątek dzwoni do mnie ze szkoły i mówi, że jest po konkursie i zajął 2 miejsce :-) w ...powiecie!!:szok: Myślałam, że coś pokręcił. Jak w powiecie skoro nie było niższego szczebla konkursu. Był, był, tylko Staszek nie zainteresował się tym, że wygrał w szkole. Taki szczególik, nic nie znaczący...:)))).Na 30 pkt zdobył 26. A gdyby się cokolwiek pouczył... Ręce opadają, co za typek, powiedzcie same:-D

Dobra, zdrowia chorym, sił zmęczonym i radości nam wszystkim, buziaki

reklama
witam!

Izulka no to ci synuś niespodzianke zrobił!!! zdolniacha i to jaki!!!:-)
Co do twojego wyjazdu to zawsze tak jest że choć wiesz ze tata poradzi so bie z dziećmi to jakieś takie wewnętrzne obawy się ma. Cazsem myślę że to chyba jest tak, że to my nie dzmy sobie rady bez dzieci:-D:-D:-D. Jedz IIzulka, pochodź po górkach, odpocznij od codziennych obowiązkóów i wróć z naładowanym akumulatorem. Wyjdzie to wam wszystkim na dobre. Ja marze o takim odpoczynku

Weroniczka musisz tą sprawe koniecznie wyjaśnić. Bezpieczeństwo dzieci jest najważniejsze!!! Współczuję takiej sytuacji... Zycze szybkiego rozwiązania problemu:tak:

mama kawka już wypita?? Ja juz drugą zbozówkę pije. Jakoś wcześnie dzisiaj pobudka była a słoneczka zza tych chmur nie widać - spać sie chce... Co u ciebie kochana??

Maureen co z tobą?? Jakoś cie mało ostatnio...

Pawimi, Bedi, AnnaS, Sempe, Zuz-Inka, Joaś, Asia, Ewusek, Leah, Cokies co u was?? Pozdrawiam serdecznie. Zyczę wszystkim `duzo słonka

Chyba już znam przyczynę Hani niechęci do (.)(.)... Znalazłam jej w buzi pleśniawki (Michał ciągle brudnymi rękami próbuje wkładać jej smoczek.Pilnuję żeby tego nie robił ale wiecie jak to jest. Nie zawsze się przyuważy...) Macie dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby na pleśniawki u takiego malucha?? Michał miał tylko raz pleśniawki przy antybiotyku. Dostał nystatynę do pędzlowania . Ale to na receptę a ja nie chce chani po przychodniach ciągnąć... Już wystarczy że Kasia i Michał chorzy. Nie chce żeby jeszcze Hania coś w przychodni złapała. Bede wdzięczna za jakieś rady na pleśniawki:tak:

Moja babcia bedzie operowana 7 lipca. Trzeba usunąć p ęcherzyk żółciowy. Już się boję co to będzie. Michała bedziemy mieli świeżo po zabiegu a babcia tez trzeba bedzie się zająć... Jakoś sobie tego wszystkiego nie wyobrażam. No nić nie bede smęcić.

Sciskam wszystkie

Dziewczyny gdzie wyscie się wszystkie podziały????

Mama mOOOOcno trzymam &&&&&&&!!!

Ostatnia edycja:
powitać wtorkowo:tak:

Izunia- no to sobie podrinkowałaś z mężem:-D:-D
no i udanego wyjazdu życzę lejdis:tak::tak::-Dfajne takie wypady babskie:tak:
musze też nad tym pomysleć:tak:

Ewunia- u mnie kawa rano wypita,teraz biore sie za drugą:-p
na pleśniawki moja pediatra zapisywała tabletki Heviran ,ale też na recepte są:sorry:

może zadzwoń do pediatry ,powiedz co jest i niech Ci recepte wypisze na lek a mąż jak bedzie wracał to odbierze i wykupi-nie bedziesz musiała z dz.po lekarzach chodzic:tak:

dzięki za &&&&&&:tak::tak:

Joaś- Ty nasza zalatana kobietko:-)buzka w przelocie:-D

pozdrawiam wszyskie mamuski:))

Mama no niestety u nas pediatra nie wypisze recepty nie widząc dziecka zwłaszzca jeśli chodzi o niemowlę. Mamy 20 maja (teraz w piatek ) szczepienia z małą i boję się że jak bedzie miała dalej te pleśniawki to mi jej nie zaszczepią - a konczy nam się czas na drugą dawke rotawirusów bo Hania opóźniona mocno ze szczepieniami:tak:. Z drugiej strony jak ja wezmę do lekarza i tam coś podłapie to te ż mi jej nie zaszczepią. Chyba bede próbować jakiś domowych sposobów. Mam też w domu Aphtin ale napisane ze nie stosować u dzieci poniżej roku:angry:

Witam cieplutko! wywiozlam dzieciaki do placowek a ja mialam pracowac i zasiadlam w Starbucksie pelna checi i do plikow sie nie moge dostac na innej sieci bo obcy ip adres tutaj w kafejce gdzie jestem i go moje pliki nie rozpoznaja a wiec zrobie wielkie gooooowno
icon_sad.gif

Mlody w przedszkolu oczywiscie chetnie pomaszerowal a Olivera dzis ciagnelam do szkola jak osiolka za uszy. Koszmar ! Nie chce juz to dziecko do szkoly chodzic, czuje wakacje w eterze i leniuch go ogarnal. Poza tym dlugo widno jest i szweda sie po podworku do granic mozliwosci a rano nie ma kto wstac! Zostalo im 8 dni szkolnych....Kiedy ten rok zlecial?
Czy tez macie takie wrazenie ze ten rok przelecial blyskawicznie??

Cześć Pawimi :) no wiesz moje dzieciaki co prawda jeszcze do szkoły nie chodzą ale Kasia ma oficjalne zakończenie przedszkola 8 czerwca i też nie mogę uwierzyć że to tak szybko minęło!!!:-D

Mama już jestem po konsultacji tel. powiedział żeby stosować ten Aphtin przez jakieś dwa dni i jeśli nie bedzie efektu to wtedy przyjść z dzieckiem i wypisze receptę na Nystatynę albo Flukonazol w syropie. Mam nadzieje ze pleśniawki szybko pójdą precz!!!:-D

Dziewczyny co sie z wami dzisiaj dzieje???? Gdzie jesteście???

Ewunia no to super,ze udało sie dogadac przez telefon-trzymam &&&aby w 2 dni plesniawki poszły won i zeby Hania ładnie jadła z (.)(.) :))

Pawimi-no przeleciało...........

my własnie podziałaliśmy-niech ~~~~o ~~~~o ~~~~o lecą do celu-mam nadzieje,ze polecą do przodu a nie wejdą na rondo:)))

dobrej nocki kochane :)

reklama
Mama trzymam &&&& żeby ~~~o ~~~o dotarły szybko do O:-D
Coś czuję ze niedługo bedziemy z tobą przeżywać twoją ciążę tydzień po tygodniu i trzymać cie za reke przy porodzie:tak::tak:

Ja dałam dziś wolne męzowi. Poszedł na piwko z kumplem. A ja sobie siedze z komputerkiem na kolanach i popijam słabego drinka:-) Jak dobrze ze dzieciaki spia!!!

Michałek definitywnie rozstał się ze smoczkowym przyjacielem!!! jesteśmy dumni. Baliśmy sie ze nie przyjdzie mu to tak łatwo!!!

Buziaki dla wszystkich

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry