• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Anna.S- acha to o tamta wypowiedz chodzi...wiesz co przede wszystkim zdobyłam info na temat programu I kl i samej szkoły a poza tym Zuza zaczeła mówić ze jej sie nudzi w przedszkolu ,ze chce sie uczyć a tam tylko dzieci krzyczą i hałasują i jej głowa peka-mądrala mała:))

poza tym pomyślałam tez o Domisiu ,jak bym jej nie dala tera ztylko za rok to jak ona by była w II kl to domi byłby juz w I bo on musi iśc jako 6latek i stwierdzilismy z mężem ze nie bedziemy robić różnic miedzy nimi-niech kazde idzie jako 6 latek...
program zmieniony to dadza sobie radę..

Zuza lubiła być długo w przedszkolu -nawet jak przychodziłam przed 17 to jej było za krótko a teraz chce zeby przychodzic po obiedzie po 12 :0
tak wiec jej sie już chyba "przejadło" przedszkole-własnie po nią jadę..

reklama
No popatrz, a u nas są prezenty dla wszystkich dzieci które odchodzą z przedszkola - nieważne czy idą do zerówki czy do 1 klasy. Ba! Paweł jest zapisany na następny rok a dla niego też jest upominek, bo mówiłam że się przeprowadzamy i to miejsce takie asekuracyjne jest i pani zapamiętała. Powiedziała że w razie czego zostanie do przyszłego roku i bedzie mial taki sam prezent pożegnalny jak inne dzieci z grupy :-)

Ja bym nie zostawiała małego z siostrą - to spora odpowiedzialność i zawsze jest jakieś ryzyko jest coś się stanie i potem Wiki bedzie się obarczała winą, że młody się uderzył, że sie zakrztusił albo ze coś na niego spadło - przecież oboje są małymi dziećmi, choc starsze wydają sie takie duże, mądre i samodzielne. Przespacerujecie się, dotlenicie z rana i bedzie miło ;-)
Ja tak mam codziennie :-)

A znajomości mamowo-piaskownicowe są super :tak:

Hej dziewczyny!
Miałam wczoraj kiepski wieczór:-( i jeszcze gorszą nockę:-( ale w szczegóły nie bede się zaglęębiać....
Byłam z małą dzisiaj w przychodni ale nie zaszczepili jej z powodu tych pleśniawek:wściekła/y:...M. wsciekły bo z pracy się zwalnial zeby isc na to szczepienie a jedyne co udalo sie zalatwic to recepta na nystatyne...
Za to pani doktor powiedziala ze Hania się pieknie rozwija:-)- była zdziwiona ze mała się juz obraca i z brzuszka na plecy i odwrotnie no i ze sie calkiem podciąga jak suie jej raczki poda. Jedyne co tyo to zr troche mało przybrała przez ostatnie 6 tygodni. Waży teraz 6050g- wiec nie za dużo...

Leah wspólczuje sytuacji, trzymaj się , Zyzczę duzo sil zeby to wszystko przetrwac... Bedzie dobrze zobaczysz:tak:

Maureen widzę ze nastrój odrobinkę lepszy!!! tak trzymaj, nie daj się smutkom....

mama zachodź w tą ciążę zachodź!!! :-D

Izulka życze szalenie udanej zabawy!!! Odpocznij sobie od codzienności!!!:-D

Asia u nas też prezenty dla wszystkich dzieci no i zdjęcia w togach też bedą:tak:
Ja juz jestem po zebraniu w szkole. Same książki bedą kosztować około 170zl do tego jescze wyprawka... ech cięzko bedzie:szok: Kasia bedzie chodzic na obiady w szkole- u nas jest kuchnia w szkole i posilki bedą gotowane świezutkie. Koszt obiadu (zupa i drugie ) to tylko 3.30:szok:. Nie wiem czy pisałam u nas od początku dwa jezyki i informatyka.

Anna widzisz nie zawsze warto słuchać opinii psychologów!!! Brawo dla twojej córusi!!!

Wiecie co dziewczyny, na innym watku poznałam jedną mame z opolskiego. Tak się zgadałyśmy ze wyszlo na to ze mieszkamy koło siebie:-D:-D:-D Rozmawiasz z kims a potem sie okazuje ze to niemaże twój sąsiad:szok: Mamy zamiar sie spotkać na spaacerku z dzieciakami w przyszlym tyg.

Jutro rano jade z teściem na ryby - odpocząc troche. Zabieram ze sobą Hanie

Zuzinka, Sempe, Pawimi, Joaś, Weroniczka, Cokies pozdrawiam serdecznie!!!

Anna.s,Asia- ja nie wiem jeszcze czy u nas bedzie takie zakończenie...na logikę -powinno być..podpytam w poniedziałek..

Ewunia- współczuję nocy ...
no i lipa ze szczepieniem ,tymbardziej ,ze do tyłu jesteś ze szczepieniami i mąż sie zwolnił ,zeby być....ach..

a ja zachodzę w ciążę ale czy zajdę-oto jest pytanie :))

No klapa ze szczepieniem.
U nas książki 194 zł, w tym informatyka. co do języków to nie wiem na pewno jest angielski (Łukasz za to w przedszkolu ma mieć i angielski i francuski :-D).
Obiady też są i Paweł bedzie chodził i na świetlicę też - myślę że tak na dwie godziny.
Za to od przyszłego roku Łukasz idzie do zerówki w tej szkole. Będzie miał normalnie 3 posiłki i osobną świetlicę tylko dla maluszków.

Mama - no musi się udać koniecznie! W końcu Leah rodzi a bilans musi się zgadzać ;-) Z resztą samo zachodzenie też jest fajne :-p

mamo jak bym swoją Oliwkę słyszała- dzieci strasznie hałasują aż jej "głowa pęka" i ona chce do szkoły bo tam na lekcji musi być spokój a 10-15 min. przerwy jakoś wytrzyma ;-)

ewuniaf współczuję, ale nie szczepić przez pleśniawki to pierwsze słyszę, ja wyleczyłam Apthinem jak mały był trochę młodszy od twojej córci
no i dziękuje ;-)

AnnaS myśmy przez trzy dmi Aphtinem pędzlowali Już schodziłyaz tu dzisiaj rano znów pełna buzia pleśniawek... Ona miała dostać dzisiaj hexe i rotarixa a rotarix jest doustny. Dlatego nie zaszczepili

Asia Nasza Kasia też bedzie do świetlicy chodzić. Swietlica to dwa pomieszczenia jedno dla starszych dzieci a drugie dla maluszków...

Właśnie dostałam telefon moja ciocia zmarła. Była w szpitalu od paru dni. Nawt nie zdążyłam jej odwiedzić...:-(:-(
ani się pożegnac... Nic nie wskazywało na to że tak się stanie....:-(:-(

ewunia-współczuje ci

mama- ja też trzymam kciukasy:)

Leah- przykro mi z powodu tej sytuacji, troche nie fajny moment

a ja wczoraj byłam na wizycie, wszystko jest ok, mały waży 1300 g, lekarz nawet komplementy prawił ze ładnie wyglądam:)::):)

a my już nad morzem
jest pięknie i przyjemnie dość

pozdrawiam i całuje

reklama
cześć kochane :)
dzięki za całą masę &&&&&&&&&&&&&&-z Wami od razu lepiej :):):)))

Ewunia- przykro mi z powodu cioci....:(

Anna.S- ach te nasze małe kobietki i ich teksty..

Cokies- super ,ze z synkiem wszystko si no i widać ze ciąża Ci służy skoro ginek komplementuje :)))

spotkaliśmy znajomą w ciąży...i Jej córka Zosia mówi do Zuzi głaszcząc brzuch mamy
-tu jest Marysia...

a Zuza na to głaszcząc mój brzuch
-a tu jest Hania

:szok::szok::szok::szok:

i ja mam tak codziennie..jak mam wyluzować.....

pozdrawiam w tą przyjemnie ciepłą sobotę :)
buziaki 4all:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry