AbEjA
Mamy styczniowe 2007
MamoAntosia, ale moze faktycznie bylo tak, ze sam zabieg nie był bolesny ale maluszek się zezłościł, że jakaś obca babka mu cos w buzi majstruje. Nasze dzieciaczki są coraz wieksze i coraz bardziej rozumieja jak widzą obcych. Bidulek, calus od Zuzi dla Antonia :-)
My bylysmy dzis na szczepieniu. Było w sumie ok, Zuzka sie zdenerwila bo iles bab sie zleciało nad nia ją oglądać ze niby taka sliczna. Alre samo szczepienie zniosla dzielnie. Teraz fika i szaleje. Objawów poszczepiennych brak.
Zdecydowałam sie na jeszcze jedna szczepionke - na meningokoki.
Od nastepnego razu szczepimy - dwie dawki mają w sumie być, a potem jakaś przypominajaca. Jeszcze nie wiem ile kosztuje. Nazywa sie Nus Vac C czy jakos tak
My bylysmy dzis na szczepieniu. Było w sumie ok, Zuzka sie zdenerwila bo iles bab sie zleciało nad nia ją oglądać ze niby taka sliczna. Alre samo szczepienie zniosla dzielnie. Teraz fika i szaleje. Objawów poszczepiennych brak.
Zdecydowałam sie na jeszcze jedna szczepionke - na meningokoki.
Od nastepnego razu szczepimy - dwie dawki mają w sumie być, a potem jakaś przypominajaca. Jeszcze nie wiem ile kosztuje. Nazywa sie Nus Vac C czy jakos tak
ponieważ u mnie w Legnicy są 2 przypadki sepsy jedna dziewczynka ma 6 lat a druga 10 miesięcy 
Ale mój lekarz powiedział żebym nie panikowała że to jest od zawsze i że nie wzrosła liczba zachorowań
A szczepionka kosztuje ok 250 zł, przynajmniej tak wyczytałam na necie
Biedny Antoś całuski dla niego