reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Albo postaraj zrobic sie malemu testy alerg. Warto byloby wiedziec, co maluszkowi szkodzi, zeby sie nie meczyl. Bo nie jest to przyjemne ani dla niego, ani dla Ciebie.

reklama
Nie kubuś poprostu jest strasznym Lakomczuchem i ten katarek to z powodu jedzenia, poprostu jedzenie czasem nie trafia tam gdie powinno tylko do noska, zwłaszcza podczas nocnego papu bo ja jestem strasznie zmeczona i nie mam siły go trzymac aby cała zawartosc znalazła sie tam gdzie powinna, a kaszel to wpływ pogody, która jest zmienna jak kobieta. Ale dziekujemy za troske.

A ja byłam dzis z małym w Instytucie-Centrum Zdrowia Dziecka w Miedzylesiu na badaniu słuchu....bo po urodzeniu brał antybiotyk, który mógł mu uszkodzić słuch...na szczęście narazie wszystko ok...do badania musieliśmy go usypiać 40 minut w szpitalnym rozklekotanym wózku...i tak to był sukces bo on nigdy o tej porze nie zasypia i to w szpitalu na korytarzu, gdzie 10 innych mam usiłuje uśpić rozbrykane tudzież wrzeszczące dzieciaki...szok:nerd:

ale ja się tam napatrzyłam na chore dzieciaczki...serce sie kraja...:-(...jeden mały był starszy od naszych o miesiąc, ale tak strasznie chudy, ze prawie mu oczy wychodziły...matka nakarmiła go na korytarzu a on jednym chlustem wszystko rzygnął...cały czas mu się ulewało....

my juz po wizycie:-) wszystko ok maly wazy 7900kg i mierzy 67cm roawija sie dobrze no i bedziemy sie szczepic przeciw pneumokokom:tak:

My dziś też po szczypieniach :-) Jeremi był dzielny i wcale nie płakał, ale za to pokazał Pani język :-p. Dostaliśmy też skierowanie na darmowego HIBa, jak Jeremi bedzie miał skończone pół roczku ... termin mamy na 10 lipca :-)

Mariiola a po co skierowanie na hiba ? u nas od razu zaszczepili

W naszej przychodni skończyły się szypionki i robią jakieś tajne zapisy na lipiec. Pediatra nawet nic o tym nie pisnęła, ale pani od szczepień - przemiła babka - pobiegła do pedzi i wciągnęła Jeremiego na listę.
A Michaś już zaszczepiony ?

Niedługo jedziemy do szpitala na badanie nerek ( sprawdzimy czy podczas infekcji nie zostały uszkodzone). Strasznie długie badanie brrr
a później do kliniki na konsultacje.
Rochu wygląda na suyper zdrowego, a jednak...:-(

reklama
W naszej przychodni skończyły się szypionki i robią jakieś tajne zapisy na lipiec. Pediatra nawet nic o tym nie pisnęła, ale pani od szczepień - przemiła babka - pobiegła do pedzi i wciągnęła Jeremiego na listę.
A Michaś już zaszczepiony ?

tak juz zaszczepiony, dokladnie 8 maja :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry