reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Elu nie zauwazylam nic odmiennego w jego zachowaniu....
aha czasami ma drgawki, tzn tak dziwnei sie trzesie, przewanie kiedy przysypia i tak sie zastanawiam co to moze byc? moze uklad nerwowy jakos tak reaguje?

reklama
takie drgawki przy zasypianiu, Filip też miał. teraz trudno mi powiedzić, bo zasypia sam i nie widze tego. ale mój maż też tak ma. Filipowi też czasami drży lewa nóżka, szczególnie jak sie zaprzes stóką o coś, jesli miał takie coś wsześniej to wszystko w normie. ale jak się niepokoisz, to pójdź z nim kontrolnie do lekarza

Mam mały problemik,moj Kubuś ostatnio nauczył się sam zasypiać z przytulanka :-p:-p:-p tylko jest małe ale zasypian na boku i tylko w ten sposób jest w stanie zasnąć oczywiście w nocy śpi na plecach tylko martwię się czy nie stanie się krzywda np coś w kręgosłup :confused::confused:Jeśli ktoś ma podobną sytuację to niech mi powie
Jagoda moja Laura zasypia tylko na boku,potem przewraca sie na plecki,:-) prubowalam ja nauczyc zasypiac na pleckach,udaje sie tylko jak jest bardzo zmeczona a ii tak kreci glowka na boki zanim zasnie,:dry:
na boczku przytulniej-sama tak zasypiam:tak:-nie boj sie napewno nic sie dzidzi nie stanie

Karlam podzielam zdanie Eli,powinnas isc z malym do lekarza jesli sie niepokoisz:tak:
a czy te drgawki maly ma od czasu upadku??
w sumie wlasnie nie wiem teraz chyba na wszytsko bardziej zwracam uwage ;-( moze wczesniej ich poprostu nie zauwazylam, ale maly jest pogodny, zabawowy, dzisiaj na spacerze pzrespal 3 godziny wiec mysle ze nic mu nie jest :-)

A my byliśmy wczoraj na szczepieniu i mój mały bohater nawet nie zauważył kiedy pani doktor wbiła mu igłę w nóżkę i wogóle nie płakał. Dziwne bo ostatnio darł się w niebo głosy. Ale byłam dumna z synka. I na dodatek panią doktor zagadywał tym swoim aghuuu, ubawiła się co nie miara :-D:-D.

Martwię się o mojego Filipcia. Strasznie poci mu się główka, rączki i stópki. Staram się go nie przegrzewać więc to raczej nie z gorąca. Słyszałam, że może to być objaw krzywicy. Daję małemu D3 ale chyba i tak pójdę z nim do lekarki. Następne szczepienie mamy dopiero po 3 lipca i nie wytrzymam tak długo. :no::-(
No i na to usg bioderek musimy w końcu pojechać.

Fogia, u nas jest identycznie z poceniem się:sick:. pani dr powiedziała ze to może być spowodowane np złym wchłanianiem wit D3 i jak nie przejdzie, to trzeba isc do poradni chorób metabolicznych. dawki nie można zwiększac u dzieci karmionych sztucznie, bo mleczko tez zawiera wit D3. my na szczepienie idziemy po 11 czerwca, to się dowiem co i jak. Filip poci sie szczególnie przy jedzeniu (główka). a stópki to praktycznie cały czas ma wilgotne:nerd:

Michas tez ma stopki wilgotne i do tego zimne, a le glowke ma sucha, czy tez powinnam cosik podejrzewac? daje malemu codziennie 2 lub 3 krople D3 plus 4 krople cebionmulti gdzie tez jest d3, czy to za duzo?

reklama
No to mi teraz metliku narobilyscie w glowie. Robert tez ma wiecznie spocone stopki i glowka przy jedzeniu mu sie strasznie poci.
Dostaje 1 krople witD3 i 5 cebionu multi.
Pytalam jakis czas temu lekarki o to ocenie, ale powiedziala, ze dzieci moga tak miec?? :baffled: Czyli jednym slowem zbagatelizowala problem?? :eek::wściekła/y: Cholerka. Na szczepienie ide 26.06, ale jak tak napisalyscie, to chyba zajde tam wczesniej i pojde do innej lekarki. :wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry