reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

U pediatry

Ale mnie zaskoczyło to co przeczytałam z wczorajszego dnia :szok::sad:

Ania
Fajnie, że udało wam się z Hanią trochę odespać. A jej niechęć do jedzenia spowodowana jest pewnie tą wysypką i ząbkiem. Ale jak zacznie przechodzić ej to swędzenie to apetyt na pewno wróci. Więc nie martw się. Ja trzymam za was kciuki i życzę szybkiego porotu Hanusi do zdrowia a tobie dużo spokoju i cierpliwości. Buźka dla was.

Tika Wiesz co, sama się borykałaś z takim problemem od tylu dni? :szok: Zwątpiłaś w nasze dobre intencje i umiejętność podtrzymywania na duchu oraz trzymania kciuków? Nieładnie. Nierób tego więcej :no: Przeraziłaś mnie tym co napisałaś o Mateuszku :szok: Ale myślę, że to faktycznie może być ze zmęczenia a nie od tej szczepionki. Cale szczęście, że idziesz z nim dziś do tego neurologa, on na pewno powie co to może być. A na razie nie martw się na zapas. Przede wszystkim nie czytaj nic na ten temat w necie, bo to tylko cię rozdrażni i jeszcze bardziej zdenerwuje. Daj dzisiaj znać jak się Mati czuje i co się dowiesz będąc u tego lekarza. A ja trzymam mocno kciuki (bez nich też umiem pisać ;-)) i przesyłam moc gorących fluidków dla was. Trzymaj się kochana i ucałuj synka od ciotki.

Witek też jest po trzeciej dawce szczepionki skojarzonej i nie bylo żadnych problemów :no:

reklama
ania_zywa - z tym brakiem apetytu to się nie martw. U nas Mateuszek też nie chciał jeść ... ale za to dużo pił i szybko wszystko wróciło do normy :tak:

Moniczka - ... nigdy nie zwątpiłam w Wasze dobre intencje i umiejętność podtrzymywania na duchu ... naprawdę ... zawsze wiedziałam i czułam, że można na Was liczyć :tak:
... ale to wszystko mnie strasznie przerosło. Kilka razy zaczynałam pisać post o Mateuszku, ale za każdym razem kończyło się bekiem ... nie wiedziałam jak dobrnąć do końca i obiektywnie opisać sytuację ... więc płacząc ją kasowałam :-(

Dzisiaj znowu jest narazie prawie ok, bo tylko jak mu zakrapiałam oczy kroplami antyalergicznymi to raz mu te oczki tak uciekły do góry ... ale tłumacze sobie, że to naturalna reakcja obronna i nie mogę doczekać się już wieczora i wizyty u neurologa. Na pewno zaraz jak będę mogła dam Wam kochane Cioteczki znać :tak:

Dziękujemy za wszystkie dobre słowa i pozytywne fluidki oraz całuski, które z przyjemnością przekazałam naszemu synkowi :-);-)

tika, na pewno wszystko jest OK, najważniejsze, żeby ktoś Ci w końcu powiedział co to jest z tym wywracaniem oczek (albo raczej co to było). Melduj więc zaraz jak wam poszło u neurologa. Napisz o której godzinie ta wizyta, to będę mocno o was myśleć i przesyłać fluiki:tak:

Aniu- brak apetytu po chorobie to normalna sprawa i dzieci często tak reagują. Pilnuj tylko, żeby dużo piła, wtedy wszyskie "brudy" z organizmu szybciej się wypłuczą. Na moje oko to chyba już po awarii;-).

Kochane moje, wiem, że tika ma teraz zmartwienie i w zasadzie moje to pewnie błachostka, ale już dziś nie dałam rady, na sam koniec dnia poryczałam sie jak dziecko:-:)-(. Hania ma wysypke dosłownie wszędzie, najgorzej na buzi, całe oczka czerwone, swędzą, jak jej nie pozwoliłam drapać, to płakała bo ją swędzi, jak pozwoliłam to płakała bo za mocno się drapie! Cały dzień płacze, marudzi, zjadła tylko 3 razy po 120ml mleka i pół słoiczka jabłka! Zaciska usta i koniec! Nie wiem, czy to przez te zęby czy przez wysypkę, czy przez jedno i drugie:-(. Jedno jest pewne, już poprostu dzis wysiadłam. Nie wytrzymałam, wczorajszą noc cała przepłakała, co mi się udało ja uśpić i sama zaczęłam przysypiać to znowu w płacz, w dzień odespac nie mogłam, bo wciąż marudziła i obawiam się, że dzisiejsza noc będzie jeszcze gorsza:-(. To chyba moj pierwszy raz, taki pierwszy kryzys! Nie potrafię jej pomóc, staram się ja utulać, śpiewam, dwoje się i troje, żeby tylko złagodzic jej ból, ale to nic nie pomaga! Więc sie złoszczę na siebie, na nią, a nawet na dzieci wrzeszczące za oknem na placu zabaw, bo krzyczą w niebogłlosy:-(. Nigdy nie sądziłam, że mnie spotka taki kryzys! Marze tylko o tym, aby jutro było lepiej, bo następnego dnia chyba z płaczem nie wytrzymam do wieczora i będę buczeć razem z Hanią w ciągu dnia:-(.

To się rozpisałam! Dobranoc! Fajnie, że Was odnalazłam, od razu mi lżej...
Nam lekarz na wysypke przepisal kapiele w Oilatum no i jakies masci juz nie pamietam ale Natalka miala tylko miejscowe uczulenie ale mimo wszystko sie drapala i tez nie mogla spac i wtedy lekarz powiedzial,ze to moze byc od mleka krowiego albo od czekolady ale ona miala ponad rok wtedy..Dziwie sie,ze Twoja lekarka nic Ci nie doradzila..:dull:czemu dziecko sie musi meczyc..No albo moze to byc reakcja na proszek ale nie sadze,zebys zmieniala.Tak czy siak kapiel w Oilatum lagodzi podraznienia, no i trzeba tez natluszczac skore bo jest wysuszona ale raczej nie oliwka tylko ja mialam taki tlusty krem rozbiony w aptece.Moze to tez byc uczulenie na kosmetyki firmy Johnson bo tez sie czesto zdarza,ze dzieci sa na nie uczulone.

A teraz doczytalam,ze to wysypka po trzydniowce...ale wsypka to wysypka i tak swedzi...

aniu- dopisuję się do tego co powiedziała skakanka odnośnie kąpieli w Oilatum, z tym, że jeśli masz cienko w potfelu to kup po postu zwyką ciekłą parafinę. Parafina jest głównym składnikiem Oliatum, z tym, że Oilatum mimo wszystko jest lepsze.

reklama
Dziękuje Wam, w oilatum kąpię Hanię od urodzenia, bo tak nam poradziły położne! Tika, jak wrócisz od neurologa napisz co powiedział! Buzka :*

Do góry