reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja mam dużą puszkę sudokremu i nie używam , bo w szpitalu powiedzieli mi że on wysusza. Czy tak? Nie chce eksperymentować. A stosujemy linomag plus z alantoiną...
I tez mamy problem ze skórką w pachwinach..a pediatra powiedziała, z e to"nic" (Nic?!)....

Dla mnie najlepsze chusteczki to były pampers zielone. Obecnie mam pampers sensitive (białe) i sa tez mało wilgotne...i te nivea tez mieliśmy- żeczywiście bardzo suche sa!

reklama
No i po wizycie wyszlo nam, ze malego slonika w domu hoduje. Robert przytyl od ostatniej wizyty u lekarza 11.01 1,1kg. Wazy teraz 4,300 kg :szok: Az sie spytalam, czy dobrze, ze tak nabiera cialka. lekarka powiedziala, ze wszystko jest ok, bo jest dlugi. Jest to w normie. :tak:

A co do chusteczek, to ja juz chyba przez wszystkie przebrnelam, bo kto przychodzi to nam inne przynosi. :-D Pasowaly mi papmersy sensitive, Nivea sensitive, dzidziusie i z Lidla za 3,99. :-)

Pani doktor stwierdzila, ze osluchowo jest ok. Goraczki nie mamy, gardelko leciutko zaczerwienione, ale nie jest zle. Dostalismy syropek, witaminke c i jakis spray do nosa, ktorego nie wykupilam, bo mi facet w aptece go nie dal. :wściekła/y: Dalam mu ksiazeczke Roberta, bo tam bylo wszystko napisane, no i tego nam nie dal, a ja sie zagapilam, bo mialam za duzo rzeczy do kupienia. :wściekła/y: Dostalismy jeszcze olejek, mam nim zwilzyc pieluszke i powiesic Robertowi na lozeczku jak bedzie spal. Hmmm, tylko, ze On spi przewaznie z nami w lozku. :eek: .

A na pupe jakas masc do zrobienia w aptece, ale tez jej nie mam, bo nestety Zabrze to jest wies i tylko jedna apteka robi mascie na zamowienie. :wściekła/y:

Co do chusteczek to ja sobie chwalę Nivea, za to Bambino mnie rozczarowało bo nie wyciera pupci do końca. No chyba, że Wituś robi jakieś mało ścieralne kupki ;-)

Kupilam wczoraj chusteczki z Pampersa i zauwazylam ogromna róznice w ich nawliżeniu. Porownanie Nivea Creme z Pampersem wychodzi stanowczo (o dziwo) na korzyść Pampersa. Narazie więc zostajemy przy nich.
Co do pieluszek - to jak sie nam skonczy mega paka pampersa 2 to z chęcia wypróbuje Huggiesy. :-) Co do robionej maści na posladki - jestem jak najbardziej za. Zuzka miala super pupe. A ja tępa strzała zapomnialam wczoraj poprosić doktora o recepte:wściekła/y:
Kupilyśmy więc Linomag.
Ale się nam temat wkręcil - powinno być chyba w watku o opiece ... :-D

Zapomnialam Wam wczoraj powiedzieć.
Podczas pierwszej wizyty moja córka dosłownie olala Pana Doktora...
agentka...

Ja używam chusteczek Babbino i jestem z nich zadowolona:tak: dlamnie są wystarczająco mokre, do tego trzymam je do góry nogami żeby te z góry też były wystarczająco nawilżone:-) A pampersai nivea niepoleciłabym nikomu,dlamnie są za suche:baffled:

aph życzę dużo zdrówka.:tak:

a chusteczki pampers sensitive, ale ostatnio to staram sie ich nie używac, albo uzywa tylko wtedy gdy jesteśmy poza domem.

moja masc na recepte to :
3% kwas borowy 20,0
lanolina 30,0
vaselina 50,0

naprawde bombowy
abeja weź zerknij na skald linomagu bo ja sie tak zastanawiam czy nie ejst on bardzo podobny:baffled:

A ja na pupę używałam tormentiolu, tak mi poradziła położna środowiskowa i rzeczywiście pupa się wyleczyła.

Emilka dalej obsypana i wygląda na to, że to nie skaza białkowa tylko wysypka od styczności z ubrankami (już nie wiem w czym mam prać i czy te płatki faktycznie pomogą).
oprócz buzi, główki, szyjki i piersi obsypało jej jeszcze brzuszek. Ale jest biedna. Naprzemiennie kąpie ją w krochmalu i w Oilatum. Potem smaruję antybiotykiem w maści, podaję Lakcid i Smektę na kupki. Tak kazała lekarka. Na buzi jej już bledną krostki. Mam nadzieję, że więcej się nie wysypie. Moja dieta też strasznie okrojona. Ale dziś jest lepsza niż wczoraj, kiedy przepłakała pół dnia. I apetyt jej dopisuje. Mam nadzieję, że wróci do siebie. No i mnie też by sie przydało bo już jak cień człowieka wyglądam. Ale spoko.

reklama
Lorien życzę zdrowia malutkiej Emilce:tak:

Jakoś co wejdę na forum pojawia się jakaś informacja o tym ze maluszki sa chore czy mają jakieś dolegliwośici:eek: :confused: :baffled:

niech nasze maluszki będą zdrowe i szczęśliwe:tak: :yes:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry