Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Skierowali mnie na tysiac badan i od 12 do 22 tygodnia ciagle cos robili, sprawdzali, szukali. Wszystko wyszlo dobrze, nie zauwazyli nieprawidlowosci. Wykluczyli zespol Downa, Turnera, trisomie, otwarta tube nerwowa, wady serca. Dopiero na ostatnim badaniu, jak robili echo serca to zauwazyli ze mam ta dwunaczyniowa pepowine. Zamiast 3 mam 2 naczynia w pepowinie. Jedno naczynie sluzy do usuwania resztek a dwa pozostale do dostarczania tlenu i pokarmu. U mnie tylko jedno dostarcza substancje odzywcze dlatego jest ryzyko ze mala nie bedzie przyrastac w normie i robili mi USG co 3 tyg zeby zobaczyc czy rosnie. Wszystko wyszlo okey, przyrost jest staly na poziomie 38-39% wiec chyba bedzie dobrze. To tyle w skrocie. Moj maz przezywal strasznie to wszystko i w ciagu tych 10 tygodni schudl 8 kg
. Ja zrezygnowalam z pracy (laboraturium toksykologiczne) no i siedze w domciu, wcinam zdrowe obiadki coby niunia rosla bezstresowo. Poki co ostatnio stwierdzili ze wyglada wszystko na normalna ciaze wiec sie ciesze jak gwizdek
:-)

. I ciągnęła za pępowinę, ale ja tego nie czułam. Cały czas chodzę teraz z tym zdjęciem i napatrzeć się nie mogę, cieszę się że zrobiłam w końcu to badanie mimo że miałam wcześniej opory.