• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

Ja byłam grzeczna przy porodzie;-)i nie miałam o nic pretensji do Mariusza, powiedział,że jakby mógł to by urodził za mnie:-D.Też nie krzyczałam bo nie było mi to potrzebne, coś tam stękałam sobie, była taka jedna dziewczyna co krzyczała za wszystkie które wtedy rodziły, parę bitych godzin i prawie bez przerwy (przecież skurcz nie trwa wiecznie) ja bym opadła z sił. Mariusz spisał się na medal, teraz też chcę,żeby był przy porodzie ale ma zawirowania w pracy, chce się przenieść gdzieindziej do czego potrzebne jest mu szkolenie, które odbywa się co rok. W tamtym roku już nie pojechał (do tego w Słupsku, na drugim końcu Polski i trwa miesiąc) bo Natalka miała miesiąc, jak teraz to szkolenie wypadnie w styczniu to nie wiem...chcę,żeby się przeniósł bo normalnie przeginają, dowalają mu roboty aż mu garb rośnie oczywiście bez żadnego docenienia jego pracy.:-(:-(

reklama
jesli jest nagłe wskazanie do cięcia cesarskiego, a kobieta nie ma założonego zzo, to chyba jasne ze podaje się znieczulenie ogólne. ale nie w ramach oszczędności pieniędzy, ale dlatego ze liczy się każda sekunda! założenie znieczulenia zzo jednak chwilę trwa i zanim zacznie działać upływają cenne minuty, które decydują o życiu matki i/lub dziecka. z ogólne podaje sie w tym samym czasie, co dezynfekuje brzuch przed nacięciem.

Ja też mam nadzieję nie zbesztać jarka w trakcie porodu, choć on wie, że ma się tym nie przejmować i jednym uchem wpóścić, a drugim wypóścić ;-)

Skakanka ... w Bytomiu zzo tylko do cesarki stosują :tak: A po porodu nie chcą go dawać, bo rzekomo szkodliwe jest :szok: Ale nie ma co się tym szpitalem przejmować, bo on zatrzymał się w PRLu. Tam jak nie dasz łapówy to możesz na rzeźni rodzić, a jak dasz za mało to ci lekarz w twarz powie "Śniadanie już jadłem". Tak jest na wszystkich oddziałach. Żenua :baffled: . Dlatego ja wybieram się na Rudę, urodzić w cywilizowanych warunkach

Mozna jestes wtedy świadoma tego co sie dzieje tylko nie czujesz bólu. Aby nie widzieć operacji lekarze "instalują" taki parawanik i nie widzisz samego porodu ale za to możesz odrazu zobaczyc dzieciątko w niektórych szpitalach może tez byc przy kobiecie osoba towarzysząca np. mąż.

Ale wiem,że są dwa rodzaje znieczulenia przy którym się jest świadomym zzo i podpajęczynówkowe i przecież do porodu musisz czuć nogi a do cc nie można...To wydaje mi się,że jeśli dadzą ci zzo do porodu a potem będą chcieli robić cc to muszą dać następne znieczulenie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry