reklama
Anisen
kochamy Cię mocno
ja na chwilkę bo mój jeszcze w pracy.
mam koleżankę która do 5 miesiąca nie wiedziała co to mdłości i wymioty ale potem jak sie zaczęlo to przez 2 miesiace odżywiała sie tak, ze aż strach pomyślec. Jedyne co jej żoładek tolerował to bułki wodne, masło i banany. Mogła tez pic wode i słabą herbatę zieloną. Czasem w dobrych dniach zjadała ze 4 łyżki rosołu odtłuszczonego albo odrobine makaronu byle bez niczego. oby żadnej to sie nie przytrafiło
wiec moze jak pomęczy teraz to potem sie organizm przystosuje i będzie już super.
Aguś ja mam mój ślub juz za niedługo i martwie sie tym zebym do sukienki weszła. Oj jak przytyje za bardzo to bedziemy na chura szukac nowej. a szkoda by było bo dałam za tą 100zł a kolejne 60 pójdzie na przróbke
mam koleżankę która do 5 miesiąca nie wiedziała co to mdłości i wymioty ale potem jak sie zaczęlo to przez 2 miesiace odżywiała sie tak, ze aż strach pomyślec. Jedyne co jej żoładek tolerował to bułki wodne, masło i banany. Mogła tez pic wode i słabą herbatę zieloną. Czasem w dobrych dniach zjadała ze 4 łyżki rosołu odtłuszczonego albo odrobine makaronu byle bez niczego. oby żadnej to sie nie przytrafiło
wiec moze jak pomęczy teraz to potem sie organizm przystosuje i będzie już super.
Aguś ja mam mój ślub juz za niedługo i martwie sie tym zebym do sukienki weszła. Oj jak przytyje za bardzo to bedziemy na chura szukac nowej. a szkoda by było bo dałam za tą 100zł a kolejne 60 pójdzie na przróbke
Dziewczyny sorry zw wás tak zaniedbuje ale piekna pogoda u nas wiec calymi dniami przesiaduje na dworze a wieczorem jestem taka zmeczona , ze nic mi sie nie chce .Witam now sniezynke.Moj slub za rok ale przygotowania juz trwaja tzn sala juz zamowiona , kosciol i kwiaciarnia tez , organista, zespol , fotograf teraz tylko urodzic dziecko schudnac i szukac sukienki i garnitur a i jescze tysiace drobiazkow , jeszcze niedawno moj sie smial ze szykuje slub 1,5 roku przed dniem slubu a tu juz 0,5 roku minelo niewiedzac kiedy .Ja sie klade bo padam postaram sie jutro do was zajrzec.
_Pysia_
Fanka BB :)
hej dziewczyny.
wróciłam własnie z kina. Dawno się tak dobrze nei bawiłam na filmie.
wcześniej byłam u Pani doktor. Dzidzia ma 3,3 cm
. Pani doktor sama zaproponowała usg, bo stwierdziła, ze to moje chwile szczescia to niech mam
. Nie ma jak 2 minutowe usg, ale przynajmniej wiem ,ze wszystko ok.
niestety morfologia się popsuła
i musze za 2 tygodnie znowu isc do niej. Zaraz sobie poczytam co tam musze jeśc i od jutra zaczynam stosowac żelazową dietę 
Dopadła mnie tez mega zachcianka, musiłam fante wypic bo bym padla :-) Nie ma jak dziecko smakosz
Miłego wieczoru.
wróciłam własnie z kina. Dawno się tak dobrze nei bawiłam na filmie.
wcześniej byłam u Pani doktor. Dzidzia ma 3,3 cm
niestety morfologia się popsuła

Dopadła mnie tez mega zachcianka, musiłam fante wypic bo bym padla :-) Nie ma jak dziecko smakosz

Miłego wieczoru.
Anisen
kochamy Cię mocno
Pysia jak znajdziesz coś dietowego czy można poprawić sobie morfologie to daj znać, ja już ostatnio miałam wyniki na granicy normy :-(
AguśZakochana
Mama Milenki ;)
Anisen Ja mam wesele za miesiąc i tydzień dokładnie
Więc też niedaleko..Ale sukienki jeszcze nie mam..Właśnie się za nią rozglądam... Zawsze marzyłam o pięknej sukni z salonu ale teraz myślę że szkoda na to pieniędzy bo potem i tak ciężko sprzedać..Kupię pewnie od kogoś...W końcu to tylko jeden dzień... Liczy się sama uroczystość anie wygląd sukni czy cena... Mam kilka na oku... Tylko boję się że przytyję...
Tak jak TY
Na wszelki wypadek mam zarezerwowaną w wyporzyczalni gdybym nie kupiła...ale myślę że kupię...
dormark Fakt czas szybko leci....My też niedawno podjęliśmy decyzje o ślubie a ty już miesiąc do niego... 3 miesiącve zleciały jak z bicza strzelił....U mnie też pogoda ładna :-)
agaB Trzymaj się... i dobranoc...Będzie dobrze
am takie pytanie co do USG.... Czy jest to prawda że USg może uszkodzić płód i nie zaleca się używania go przy każdej wizycie? Moj ginekolog robi USg co miesiąc czyli co wizytę...A pewna ,,wszystko wiedząca" znajoma powiedziała że ona jest w 9 miesiącu i miała dopiero 2 razy USg bo że jest niezdrowe... Tylko że oni na wsi mieszkają u Nas jest może lepszy sprzęt...Nie wiem sama Co o tym myślicie?

dormark Fakt czas szybko leci....My też niedawno podjęliśmy decyzje o ślubie a ty już miesiąc do niego... 3 miesiącve zleciały jak z bicza strzelił....U mnie też pogoda ładna :-)
agaB Trzymaj się... i dobranoc...Będzie dobrze
am takie pytanie co do USG.... Czy jest to prawda że USg może uszkodzić płód i nie zaleca się używania go przy każdej wizycie? Moj ginekolog robi USg co miesiąc czyli co wizytę...A pewna ,,wszystko wiedząca" znajoma powiedziała że ona jest w 9 miesiącu i miała dopiero 2 razy USg bo że jest niezdrowe... Tylko że oni na wsi mieszkają u Nas jest może lepszy sprzęt...Nie wiem sama Co o tym myślicie?
Dobry wieczorek . Powolutku układam sie do snu . Myślałam że wczoraj miałam nawrót mdłosci ... a tymczasem okazało sie ze wszystkie 3 razem z mamą i ciotką żeśmy sie struły !!! Z tym że ja i ciocia odczułysmy problemy żołądkowe , a że moja mamcia ma żołądek ze stali to dopiero nastepnego dnia jej zaczęło jelitka w paragrafy skręcać . A niby takie dobre jedzonko w knajpce na wagę ...
szkoda , bo więcej tam nie pójdę ...
Dobranoc Śnieżynki :*
Dobranoc Śnieżynki :*
reklama
Ilonaa
Mein Schatz :)
Spać nie mogę ;(
AgusiuZakochana znalazłam coś takiego co by odpowiedziało na Twoje pytanie ;-)
Czy badanie USG jest bezpieczne
Niektórzy jednak boją się tego badania. Uważają, że lepiej USG nie robić lub przynajmniej nie wykonywać go zbyt często, bo... (tu następuje lista dowolnie wybranych argumentów). Jeśli nawet usłyszysz takie podszyte strachem rady, nie wolno ci ich słuchać. Czy myślisz, że lekarze korzystaliby standardowo z tego badania, gdyby niosło ze sobą jakiekolwiek zagrożenia? Na pewno nie! Fale dźwiękowe o wysokiej częstotliwości są całkowicie bezpieczne dla płodu i mamy. Badanie jest nieinwazyjne, nie wymaga też specjalnego przygotowania (np. wbrew obiegowym opiniom nie musisz mieć przed USG pełnego pęcherza). Badanie powinnaś zrobić zawsze, gdy zleci je ginekolog. Nawet jeśli oznacza to wykonywanie go co kilka tygodni – widocznie istnieją wskazania do tak częstych badań. O USG możesz także poprosić sama, gdy na przykład niepokoisz się o dziecko i chciałabyś upewnić się, że wszystko jest w porządku.
AgusiuZakochana znalazłam coś takiego co by odpowiedziało na Twoje pytanie ;-)
Czy badanie USG jest bezpieczne
Niektórzy jednak boją się tego badania. Uważają, że lepiej USG nie robić lub przynajmniej nie wykonywać go zbyt często, bo... (tu następuje lista dowolnie wybranych argumentów). Jeśli nawet usłyszysz takie podszyte strachem rady, nie wolno ci ich słuchać. Czy myślisz, że lekarze korzystaliby standardowo z tego badania, gdyby niosło ze sobą jakiekolwiek zagrożenia? Na pewno nie! Fale dźwiękowe o wysokiej częstotliwości są całkowicie bezpieczne dla płodu i mamy. Badanie jest nieinwazyjne, nie wymaga też specjalnego przygotowania (np. wbrew obiegowym opiniom nie musisz mieć przed USG pełnego pęcherza). Badanie powinnaś zrobić zawsze, gdy zleci je ginekolog. Nawet jeśli oznacza to wykonywanie go co kilka tygodni – widocznie istnieją wskazania do tak częstych badań. O USG możesz także poprosić sama, gdy na przykład niepokoisz się o dziecko i chciałabyś upewnić się, że wszystko jest w porządku.