No tak, stres goni stres,Niestety w ciązy stres goni stres![]()
Później radość przewyższa radość,
Niepokój i lęk...
Bezgraniczne szczęście...
Loteria uczuć!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No tak, stres goni stres,Niestety w ciązy stres goni stres![]()
Ja mam dziś zakręcony dzień...muszę jechać złożyć wniosek o dowód, potem pojechać złożyć wniosek o paszport, odebrać wyniki badań (jak będą), potem do rodziców, bo dziś wracają z urlopu, a potem do ginka:-)
Jak tam Wasze samopoczucie Śnieżynki???
Beatko kupiłam przez internet philipsa model PHILIPS HR 1858/90 w niskiej cenie!Anisen a jaką sokowirówkę kupiłaś ? :-)
Pysia super wiadomości . Bardzo sie cieszęHej, widzę ze same dobre wiadomosci
Wczoraj jednak mi pani doktro zrobiła szybkie usg. dzidzior ma 6,6także wychodzi idealnie. Zdjęcia nie mam po skakał cały czas. Coś niesamowitego
.Wyniki z krwi wyszły nienajgorsze ,takze to byłtylko pierwszy spadek. Mam się dalej dobrze odzywiać ;-). Kazała wziąść jakieś witaminy. Jak to stwierdziła mam sobie porównac ceny i wuybrac co tam chce bo one w zasadzie maja większość taki sam skład :-). Z tego wnioskuję, ze Panią doktor chyba rzadko odwiedzają przedstawiciele medyczni, albo dla niej są mało przekonuwujący
. A za 2 godzinki wybieram się an usg genetyczne i 3 D, doktor jest podobno świetny i ma super sprzęt. Może da sięcoś podejrzeć....
Kalina ja na inwazyjne bym sie nie decydowała nigdy, a pozostałe, no cóz. Nam lekarz powiedział, ze jesli będzie wada którą da sie leczyć w ciązy to na USG wyjdzie, a jesli nie mozna jej leczyć to tylko bede sie stresować. Wie genetyczne poleca, 3D i 4D też choc bardziej 3D a pozostałe mówi- mozna nieinwazyjne zeby sie uspokoić. Ale juz po USG jak widze i słysze , a potem lekarz mówi że jest bardzo ladnie i dzidzia zdrowa to sie uspokajam. Przeciez i tak byśmy nie zrezygnowali z malucha ani nie oddali go nigdzie. To nasze dziecko.czesc Dziewczynki)) wczoraj bylismy na Usg
)) wszystko dobrze
Maluszek ma 7 cm
machal do nas raczka
wiercil sie bardzo
)) buziaka ma slicznego
))po Mamusi
widzielismy bijace serduszko, doktor pokazal nam zoladek(to po tacie taki duzy :-) ) Bardzo sie ciesze, ze znow zobaczylam naszego skarba
)) slodziaczek
))
rozmawialismy z doktorem o ewentualnych badaniach prenatalnych...nie namawial, nie odradzal...przedstawil jak to wyglada po kolei i jakie sa za i jakie przeciw...i jakie konsekwencje ewentualnego wykrycia choroby((( i my sie nie zdecydowalismy.... nie wiem czy decyzja jest dobra, czy nie...ale oboje uznalismy, ze tak bedzie lepiej...boimy sie zaryzykowac uszkodzeniem dzidzi....
a co Wy o tym myslicie? bedziecie robily lub robilyscie takie badania?
Dzień dobry :-)
Mnie głowa już 3 dzień bolicałe skronie mi pulsują, a czoło chyba odpadnie za niedługo z bólu :-
-( Ehh dzisiaj chyba wieczorkiem pójdę na basen to może mi coś pomoże...
Ja za mały mój pokoik biorę się już 3 miesiące i zebrać się nie moge hehe, może innym razem! Ale gratuluje zaparcia! no i życzę owocnej pracy!Ja mam dzis posprzątac mały pokoik - czytaj - wreszcie zrobic z niego porządny pokój z możliwościa przenocowania gosci. A i obiad. wiec jak zaraz zjem śniadanie, wypije herbatke owocowa to zabieram sie za obiad i sprzątanie. Nie bede wyłączać kompka bo lubie słuchac na nim muzyki wiec zagladne od czasu do czasu w przerwie ;-). obiecałam mojemu że nie bede sie przemeczać wiec bede często robic przerwy
A Wy co gotujecie dziś? podpowiedzcie troche![]()