reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
Dzień dobry Śnieżynki:-D Ja jestem w pracy kolejny nudny dzień:sorry: Już się nie moge doczekać kiedy wyjdę stąd:laugh2: dziś czujemy się dobrze chyba wymioty i mdłości minęły na dobre:tak: Witam nową mamusie;-) spokojnej ciąży życzę:-) Gratuluje dobrych wieści na wizytach:tak: ja dopiero 4 września idę:sorry: miłego dnia:-D

Dzień dobry :-)

Ja mam dziś zakręcony dzień...muszę jechać złożyć wniosek o dowód, potem pojechać złożyć wniosek o paszport, odebrać wyniki badań (jak będą), potem do rodziców, bo dziś wracają z urlopu, a potem do ginka:-)

Jak tam Wasze samopoczucie Śnieżynki???

Wow ! Mamo Sówko dużo energii życzę :-)
Mnie głowa już 3 dzień boli :baffled::baffled: całe skronie mi pulsują, a czoło chyba odpadnie za niedługo z bólu :-:)-( Ehh dzisiaj chyba wieczorkiem pójdę na basen to może mi coś pomoże...

Patrycja miłej pracy :-) Pociesz się tym, że na neta możesz sobie wejść, bo ja np. u siebie w pracy mam na kompie, a nie mogę z niego korzystać :-(

Witam mamusie
Bardzo pomogło trzymanie kciuków, bardzo. Wszystkim dziękuje
Anisen a jaką sokowirówkę kupiłaś ? :-)
Beatko kupiłam przez internet philipsa model PHILIPS HR 1858/90 w niskiej cenie!
niestety jak widac na tym linku tam gdzie kupiłam juz niedostępny. Cena była bardzo dobra, jak za taki model. Znalazłam Ci na ceno:
PHILIPS HR1858 - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych
poczytaj sobie najpierw opinie. Nam kilka osób radziło, ze to bardzo dobry sprzęt. ale możesz poczekać i ja Ci powiem jak go przetestuje.:-) A że uwielbiam soki warzywne, owocowe i mieszane to będę je robić teraz ciągle i szybko się dowiem co jest warta ta sokowirówka.

Hej, widzę ze same dobre wiadomosci :)
Wczoraj jednak mi pani doktro zrobiła szybkie usg. dzidzior ma 6,6 :) także wychodzi idealnie. Zdjęcia nie mam po skakał cały czas. Coś niesamowitego :).Wyniki z krwi wyszły nienajgorsze ,takze to byłtylko pierwszy spadek. Mam się dalej dobrze odzywiać ;-). Kazała wziąść jakieś witaminy. Jak to stwierdziła mam sobie porównac ceny i wuybrac co tam chce bo one w zasadzie maja większość taki sam skład :-). Z tego wnioskuję, ze Panią doktor chyba rzadko odwiedzają przedstawiciele medyczni, albo dla niej są mało przekonuwujący:-D. A za 2 godzinki wybieram się an usg genetyczne i 3 D, doktor jest podobno świetny i ma super sprzęt. Może da sięcoś podejrzeć....
Pysia super wiadomości . Bardzo sie cieszę
Ja od dawna brałam centrum bo uważam ze te witaminy są dobre i maja dobrze dobrany skład, tylko teraz przeżuciłam sie na materna. Mój lekarz popiera to i nawet sie ucieszył ,ze regularnie przed zajciem w ciąze brałam witaminy. Odradził mi tylko wszelkie suplementy rozpuszczalne w wodzie i gazowane. Juz wiem dlaczego- wzdęcia murowane, a potem też ból żołądka. Jak wypiłam troche gazowanego sprita to myślałam ze mi skręci wnętrzności. Teraz zapłaciłam 26 zł za opakowanie - 30 kapsułek. Starczy na miesiąc wiec nie jest tak tragicznie.
czesc Dziewczynki:))) wczoraj bylismy na Usg :))) wszystko dobrze :) Maluszek ma 7 cm :) machal do nas raczka:) wiercil sie bardzo :))) buziaka ma slicznego:)))po Mamusi :-D widzielismy bijace serduszko, doktor pokazal nam zoladek(to po tacie taki duzy :-) ) Bardzo sie ciesze, ze znow zobaczylam naszego skarba :))) slodziaczek :)))

rozmawialismy z doktorem o ewentualnych badaniach prenatalnych...nie namawial, nie odradzal...przedstawil jak to wyglada po kolei i jakie sa za i jakie przeciw...i jakie konsekwencje ewentualnego wykrycia choroby :(((( i my sie nie zdecydowalismy.... nie wiem czy decyzja jest dobra, czy nie...ale oboje uznalismy, ze tak bedzie lepiej...boimy sie zaryzykowac uszkodzeniem dzidzi....
a co Wy o tym myslicie? bedziecie robily lub robilyscie takie badania?
Kalina ja na inwazyjne bym sie nie decydowała nigdy, a pozostałe, no cóz. Nam lekarz powiedział, ze jesli będzie wada którą da sie leczyć w ciązy to na USG wyjdzie, a jesli nie mozna jej leczyć to tylko bede sie stresować. Wie genetyczne poleca, 3D i 4D też choc bardziej 3D a pozostałe mówi- mozna nieinwazyjne zeby sie uspokoić. Ale juz po USG jak widze i słysze , a potem lekarz mówi że jest bardzo ladnie i dzidzia zdrowa to sie uspokajam. Przeciez i tak byśmy nie zrezygnowali z malucha ani nie oddali go nigdzie. To nasze dziecko.

Ja mam dzis posprzątac mały pokoik - czytaj - wreszcie zrobic z niego porządny pokój z możliwościa przenocowania gosci. A i obiad. wiec jak zaraz zjem śniadanie, wypije herbatke owocowa to zabieram sie za obiad i sprzątanie. Nie bede wyłączać kompka bo lubie słuchac na nim muzyki wiec zagladne od czasu do czasu w przerwie ;-). obiecałam mojemu że nie bede sie przemeczać wiec bede często robic przerwy
A Wy co gotujecie dziś? podpowiedzcie troche ;)

Dzień dobry :-)
Mnie głowa już 3 dzień boli :baffled::baffled: całe skronie mi pulsują, a czoło chyba odpadnie za niedługo z bólu :-:)-( Ehh dzisiaj chyba wieczorkiem pójdę na basen to może mi coś pomoże...

No niestety, kobiety w ciąży muszą sobie jakoś radzić z bólem... dużo odpoczywaj i dbaj o siebie!
A basen to fajny pomysł, sama bym się przeszła ;) Tylko dziś mamy zapowiedzanych gości, więc w weekend pewnie namówię siostrę i męża i pojedziemy się popluskać!

HEJ

Nie bylo mnie chwile bo jestem w Poznaniu i co chwile cos zalatwiam...

Ja juz czuje sie duze lepiej ostatanie kilka dni, mdlosci prawie calkowicie zniknely, teraz bardziej mecza mnie zmienne nastroje i mega mega dziwne sny.. to jest mistrzostwo swiata co potrafi mi sie snic, mowie Wam a najgorsze jest to,ze czasem te sny mnie sama denerwuja i ja sie stresuje przez sen..

Nie bylo mnie bo zalatwialismy sprawy zwiazn ze slubme, tzn probowalismy podjac jakies decyzje i w koncu doszlimsy do wniosku i ustalilismym,ze teraz wezmiemy slub cywilny - ale tylko dla siebie bez zbednych przyjec czy gosci a termin slubu koscielnego mamy na 29.05.2010!!
Mam nadzieje,ze do tego czasu zdaze schudnac po maluszku i bede juz w miare wyspana... no coz zobaczymy.

Wczoraj z kolezanka wybralam sie juz powoli wybrac suknie slubne , bo wiadomo za miesiac to juz bede miala spory brzuch a pozniej po porodzie pewnie czasu nie bedzie za bardzo.. i powiem Wam,ze tragedia nic prawie mi sie nie podobalo a te wszytkie,ktore wygladaly slicznie na zdjeciach w rzeczywistosci fatalnie i w koncu wybralam wtsepnie 2 suknienki, ktore najlpiej mi lezaly... ale mam zamiar jechac jeszcze z mama bo wiadomo - najlepiej doradzi :)

SADUR1.jpgSALEM2.jpg

Co do badan prenatalnych to zalezy co kto sadzi ale pamietajcie,ze w 20tym tygodniu L powinien nam zrobi USG polowkowe, ktore mniej wiecej dziala na tej zasadzi co usg genetyczne a nawet okresla wiecej...

Poradnia USG Agatowa

wtedy chyba juz tez na 99% okresla plec...

Ja jutro dostawiam luteine , troche sie boje no ale w koncu musze,zreszta lekarz chyba wie co mowi.. brzuszek juz mi troche urosl, wkleje zdjecie w temacie z brzuszkami i usg... ale blada jestem strasznie wiec sie nie smiejcie

Poza tym bylam jescze zobaczyc u innego lekarza po znajomosci mnie wcisnal, ginekolog, poloznik,anestazjolog, odbiera porody u nas w szpitalu ale nie chce mi sie juz opisywac bo w sumie nic nowgeo, tylko "zjebke" dostalam,ze nie przynioslam wczesniejszych usg .....

A ja dopiero wizyta teraz 2 wrzesnia ... wiec jeszcze HoHo.............

Ja mam dzis posprzątac mały pokoik - czytaj - wreszcie zrobic z niego porządny pokój z możliwościa przenocowania gosci. A i obiad. wiec jak zaraz zjem śniadanie, wypije herbatke owocowa to zabieram sie za obiad i sprzątanie. Nie bede wyłączać kompka bo lubie słuchac na nim muzyki wiec zagladne od czasu do czasu w przerwie ;-). obiecałam mojemu że nie bede sie przemeczać wiec bede często robic przerwy
A Wy co gotujecie dziś? podpowiedzcie troche ;)
Ja za mały mój pokoik biorę się już 3 miesiące i zebrać się nie moge hehe, może innym razem! Ale gratuluje zaparcia! no i życzę owocnej pracy!

Ja dziś zupełnie nie mam pomysłu na obiad, właściwie nawet nie chce mi się nic gotować... Zostały mi papryczki nadziewane od wczoraj i pewnie dogotuje ziemniaczków i bedzie tyle. Chyba, że jak przyjdę do domu to nabiorę chęci, ale raczej w to wątpie :-) Znam siebie :-)

reklama
Do góry