Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Tunia jak tylko masz ochotę to można
Co do mezmięsnego obiadu to przyszły mi na myśl naleśniki na słono z serem żółtym i pieczarkami
albo Risotto z warzywami.
ja mam problem z tym gotowaniem, choć kuchara ze mnie niezła, ale liczyłam na ciążowe zachcianki pokarmowe, a tu nic, wręcz odwrotnie, jak zaczynam być głodna na nic nie mam ochoty, trudno mi znaleźć coś co bym mi super smakowało, mam na myśli dania obiadowe, bo najbardziej to mi smakują jogurty, nektarynki i płatki z mlekiem, ale przecież nie można się tylko tym żywić,
biały twarożek (kostka)
śmietana
pęczek szczypiorku
1 cebula
opcjonalnie też może być pęczek rzodkiewki
serek zmieszać z 4 łyżkami śmietany (ale jak ktoś lubi bardziej lub mniej rzadki niech doda tej śmietany wg gustu), dodać pokrojony szczypiorek i pokrojoną cebulę, cebulę dla miękkości wcześniej na sitku sparzyć gorącą wodą, posolić do smaku i wszystko wymieszać
i już serek pyszniejszy niż w sklepie gotowy, dodać też można pokrojonej drobno rzodkiewki zamiast cebulki
od dwóch dni jestem cały czas głodna chyba nadrabiam za tą migrenę z torsjami,
własnie wymyśliłam sałatkę z szynką, kukurydzą, jajkiem, zółtym serem i korniszonami i majonezem...
A ja właśnie wstawiłam do zrobienia się ogóreczki "w soli", żeby nie było, że wymawiam nazwę na złość zagranicznym ciężarówkom!;-)
Za trzy dni zacznę opanowywać ten garnek!!!!!
Dziękuję za przepis i za to ,że dziękiLeczo trafiłam do dobrego wątku. Tak mnie wcześniej męczyły mdłości ,że nawet nie chciałam zachodzić w ten temat. :-)
A ja miałam dzisiaj na obiad taką zapiekankę - ziemniaki, wieprzowina, bakłażan, cukinia, duuużo żółtego sera i tak zapieczone w piekarniku - pycha
łej... myślałam że mi post wcięło a ja już to napisałam tyle że w zachciewajkach - sorry, a jakoś postu nie umiem usunąć.