reklama

Wieści od cieżarówek

witam
Kaira trzymam kciuki.
Krzywa cukrowa to jedna wielka niewiadoma.
Narobiłam się tego cholerstwa ..bleeee :baffled::baffled::baffled:
Z tego co pamiętam ja byłam na czczo i przy 50 i przy 75 :baffled::baffled::baffled:
Jeszcze wtedy nie kazali dodawać cytryny a już od kilku lat śmiało można wciskać cytrynkę i łatwiej jest przełknąć.
Dobrze pamiętać też ,że jeśli jesteśmy na czczo to przynajmniej z godzinkę przed można wypić wodę .
Wypełniają się żyły to raz ,a dwa ,że tak w żołądku nie ssie.
Pozdrawiam między sprzątaniem kuchni,czekaniem na faceta od AGD ,bo zmywarka padła :baffled::baffled: i szykowaniem ryby po grecku .
Zaraz wstawiam mięsko do pieczenia ,więc już świąteczne zapachy u mnie też będą. :tak::-D:-D

reklama
To ja się z głupia spytam... Po co się robi tę krzywą cukrową? Bo ja czegoś takiego nie przerabiałam... Ech... Geriatria jednak jestem i w moich (zamierzchłych) czasach robiło sie siku regularnie, morfologię regularnie, 2x HBS i OWA i ew. grupę jeśłi nie była już wiadoma.

Jankesowa- tzn. ja zapytałam czy mam to wypić w domu, to powiedzieli, że na miejscu8 czyli też muszę mieć ze sobą...

no, ja mam 50g to może dlatego mogę zjeść śniadanko :))

wyobrażam sobie co musiałaś przejść...

a to jak pójdę do apteki, to o co mam poprosić?
o glukozę 50g ?
U mnie glukoza w sklepie pod domem też jest ;-);-)
Ja miałam najpierw pobieraną krew ,potem piłam to świństwo i czekałam na drugie pobranie krwi po jakims czasie ,chyba godzinkę -albo dwie.
Już nie pamiętam dokładnie.
Wiem na pewno,że przed takim badaniem nie wolno pić soków owocowów z kartonów na conajmniej 12 godzin ,a zwłaszcza jeść winogron ,bo zawsze cukier podwyższony wyjdzie.:-(:-(:-(:baffled::baffled::baffled:

To ja się z głupia spytam... Po co się robi tę krzywą cukrową? Bo ja czegoś takiego nie przerabiałam... Ech... Geriatria jednak jestem i w moich (zamierzchłych) czasach robiło sie siku regularnie, morfologię regularnie, 2x HBS i OWA i ew. grupę jeśłi nie była już wiadoma.
Kłaczek robisz po to ,żeby wykluczyć cukrzycę ciężarnych. :tak:;-):-):-)
Ja miałam złe wyniki,więc potem robiłam 75 g
na koniec wylądowałam na diecie cukrzycowej,ale nie zdążyłam z niej skorzystać,bo Kubuś się 4 dni później urodził.:-D:-D:-D

As- o cytrynie też lekarz wspomniał... :)

a i będę musiała odczekać godzinkę...

ale to dopiero za jakieś 3 tyg...

Kłaczku- o to musisz mądrzejszych zapytać :))

kiedyś myślałam, że wystarczy samo badanie cukru bez picia glukozy...

Dzięki! Kurcze, nie robiło się tego kiedyś... Cukrzyca w ciąży wychodziła z moczu. Podejrzewam że jak już się dobrze zadomowiła.;-)As, dieta diabetyków nie jest taka tragiczna jeśli się nie kocha nadmiernie słodyczy i wszystkiego z wysokim IG.

ewcia glukoze musialam kupic swoja w aptece po prostu glukoza 50g i tyle, pobrali krew potem wypilam i po 1h znowu pobrali. moglam pic wode w trakcie tej godziny czekania.

Zaraz sie pakuje w auto i jade sama jak mam sie prosic, sick kazdy w kolko ma cos na nikogo nie mozna liczyc aby na siebie teraz to widac.... a ma mi kasa kolo nosa przjsc za brak czterech cyferek. Maz sie nie zwolni z pracy bo kolega nie bedzie mial jak wrocic no fuck sory a zona to gdzie w tej calej hierarchi

Ostatnia edycja:
Dzięki! Kurcze, nie robiło się tego kiedyś... Cukrzyca w ciąży wychodziła z moczu. Podejrzewam że jak już się dobrze zadomowiła.;-)As, dieta diabetyków nie jest taka tragiczna jeśli się nie kocha nadmiernie słodyczy i wszystkiego z wysokim IG.
Z Klaudią też nie robiłam i jak z Kubą w ciąży byłam to w zasadzie też jeszcze nie była obowiązkowa.
W moim przypadku waga Klaudii (4550 g) zasugerowała ginekolog ,że to może być coś z cukrem i ja miałam obowiązkowo z tego powodu.
Dzieci cukrzycowe rodzą się na ogół duże lub bardzo duże .Mój wcześniaczek z 35 tc miał 3350 ,więc pewnie coś w tym jest. ;-)
Na diecie byłam w szpitalu i wiem ,że spokojnie można przeżyć.
Zwłaszcza te przekąski przepyszne między posiłkami na chlebkach chrupkich wybitnie mi smakowały :tak::tak::-D:-D:-D

reklama
chyba mi sie hormony rzucaja bo rycze glupia, sama nie wiem czemu chyba dlatego ze nie ma na kogo liczyc, albo dlatego ze dawno nie plakalam...:-(:-(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry