reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Witajcie
Ewcia ja znowu mam często dziwne uczucia, ze mi się zaczyna zapalenie pecherza. Wczoraj odebrałam kolejny wynik posiewu i jest ok, więc to chyba tylko moje odczucie. W moczu ogólnym mam ciagle jakieś drobnoustroje, ale leukocyty ok i posiewy też, no to się nie martwię.
Ciut przed ciążą miałam robione wymazy z szyjki i cewki moczowej i nic nie wykazały, także mam nadzieję, ze nie mam tego paciorkowca, no ale zobaczymy, jeszcze trochę czasu.
Aniołki witaj, najwidoczniej Olafek chce jeszcze poczekać, dobrze, ze z ciśnieniem ok.
Ewelina, Jankesowa kciuki za wizyty i dajcie szybko znać.
Moj synuś ślicznie się kokosi a ja wypoczywam, bo nie mam nic do roboty.

reklama
Witam
Ewcia ja często mam takie uczucie, szczególnie rano jak idę siusiu, ale cały czas nie mam tam żadnych infekcji i wymazy wszystkie zawsze czyste. Taki urok głupi.

Annas paciorkowcarobi sie jeszcze po 36 tc. Miłego wypoczynku.

Jankesowa na pewno z szyjką jest ok, ja też się zawsze strachałam. A teraz to chcę żeby już się skracała i ponoć się skraca :-)

A ja dalej dziś kombinuję jak torbę spakować do końca. W jedną się nie zmieszczę, nie mam bata. Mam jeszcze mniejszą i tam spakuje rzeczy malutkiego i jak wyjmę szlafrok to wtedy mi się zmieści tam mała w dużą.

Witam, ja dziś nie w humorze bo pokłóciłam się z K.:-( Miałam dziś wizytę w szpitalu i w końcu pierwszy raz zbadali mi szyjkę, ręcznie tylko, ale to zawsze coś. Wyszło, że szyjka skrócona i miękka, rozwarcie na 1 palec. Może w ciągu tygodnia urodzę. No zobaczymy. Terminy mam 2. U polskich lekarzy 29.01, a irlandzcy lekarze wyliczyli mi na 2.02.
Aniołki, myślałam, że już z dzidzią wrócisz:shocked2:
Ewelina, Jankesowa trzymam kciuki za wizytę;-)
Ja sobie jeszcze raz sprawdzę torbę, czy wszystko mam. Fajnie, jakbym na dniach zaczęła rodzić.

Dziewczyny mam pytanie tym razem odnośnie łóżeczek. Na co patrzyłyście przy wyborze? Bo ja jak zwykle nie wiem, na allegro można kupić za około 500 zl ze wszystkim bądź za taką sama cene tylko łóżeczko i materac. Wyglądają podobnie tylko ta cena, czy może macie sprawdzoną firmę, zależy mi na ateście bezpieczeństwa, nie wiem czy te tańsze mają?
Jeżynka juz czas na Ciebie, wiec przekonuj potomka do wyjścia:))
Gosiu miłego dopakowania. Gdzieś czytałam, ze to wygodne mieć dwie torby. Wiem, ze tego paciorkowca w 36, więc będę czekać na niewyhodowanie.

Jeżynka 29.01 czy 02.02 to prawie to samo i tak jak teraz urodzisz to w terminie. Dobrze, ze się szyjka skraca, to zostaje czekać :-)

Annas ja kupując łóżeczko kierowałam się też trochę ceną, bo nie stać mnie na takie wypasione za kilkaset zł aczkolwiek pewnie jakość wykonania też jest lepsza, bo drewno itd. ale też nie chciałam takiego za 100 zł, bo tu znowu za kiepska jakość wykonania, więc mam za 200 plnów. Poza tym chciałam ciemne łóżeczko i w końcu zdecydowałam się na zakup takiego z materacem gryka-kokos-pianka:
LOZECZKO KLUPS SAFARI + MATERAC K-G-P NAJTANIEJ (1362549949) - Aukcje internetowe Allegro

dziewczynki rozpakujcie się:) tyle was tu już terminowo do rozpakowania i co? :p zbałamućcie tych mężulków:p

ewciu odnosnie Twojego pytania to nie wiem,wydaje mi się ze tez miewalam takie uczucie i przechodzilo wlasnie po sikaniu.ale mzoe lepiej sprawdzic

Olcia wytrwałości w karmieniu, czytałam o Twoich problemach, dasz radę. Buziaki dla Julusia.
Gosiu dziękuję, ładne to łóżeczko, ja znalazłam takie LOZECZKO tymon miś SZUFLADA + MATERAC + PRZEWIJAK (1411342563) - Aukcje internetowe Allegro , jest drogie, ale ma atesty a ja jestem trochę chora na tym punkcie. Właśnie nie wiem, czy nie przesadzam, do bogaczy nie należę, więc oczywiście cena jest dla mnie istotna. Nic nie umiem wybrać, ani wózka, ani łóżeczka!

Myslalam ze jak wroce to bede miala full czytania tutaj szalu nie ma.
annas ja mam lozeczko odnowione jeszcze po mnie wiec nic ci nie doradze, ja sie w nim wychowalam i kilkoro kuzynostwo wiec i dla mojego synusia bedzie gut stwierdzilam ze niepotrzebny wydatek i te kase przeznacze na monitor oddechu(mam hopla na tym punkcie po smierci dzieciaka z okolicy), ja tez mam wieczne uczucie jakbym miala jakas infekcje a tu czysto gacie nosze reformy bez zadnych szyc itp tak mnie wszystkie draznia chyba taki urok ciazy

Do lekarza dopiero kolo 17.40 wyjazd jak maz wroci tym razem nici z zakupow a one sa takie fajne ale co tam nastepnym razem sie oblowie.Ide szyc leginsy bo strzelily w kroku choc do gina to ta dziura akurat by sie przydala;-)

Jak bym miala kupowac lozeczko to podoba mi sie wlasnie to co Gosi:-) podobne gusta mamy :tak:

To chyba bardziej moja psychika świruje niż coś zmienia... wizytę mam 7.02
Teraz problemy z mieszkaniem,z kredytem,z córką męża,z pracą...ehhh
Muszę się czymś zająć ,żeby nie myśleć o złych rzeczach... To wszystko będzie Ok

reklama
mowa o łóżeczkach wiec tylko o tym napisze. ja mam po sobie łóżeczko a te nowe to zwykle sa z drewna sosnowego czyli miekkiego jak nie wiem, jak dziecko zaczyna gryźć szczebelki to potem moze miec drzazgi w buzce.... od kolezanki maly tak mial :-/ wiec jakby ja kupowala nowe to na pewno debowe lub bukowe a nie sosnowe i raczej na nic innego bym uwagi nie zwracala bo dno lozeczka mozna samemu wzmocnic jakby sie to licho trzymalo

olu ja mam ten sam problem z cyckami co ty wiec nie jestes sama tyle ze moj urwis nie chce juz w ogole ciagnac cycka tylko z flachy wiec ja odciagam a ze mam sesje to marnie mi to idzie bo nie mam czasu na odciaganie.... czuje sie jak krowa tak w ogole :/

powodzenia dziewczyny na porodowkach :-)

Do góry