reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

no dokładnie, cierpliwie poczekam do poniedziałku albo dla pewności do środy, bo wtedy minie 3 tydzień i jak nie przyjdzie to zażądam zwrotu kasy i już nie pójdę na ustępstwa. Zdaję sobie sprawę, ze babki nie zablokują, bo mają z niej kasę ale może przynajmniej zwróci mi kasę albo wyśle kieckę, której już z góry nie lubię :)

reklama
Jesli zakladasz ze juz tej sukienki nie lubisz, to w czym problem? W poniedzialek piszesz pani maila, ze masz dosc czekania i zadasz zwrotu kasy. Powod? Nie musisz sie tlumaczyc, to ona zawalila, ale jesli uwazasz ze musisz jakos uzasadniac, mozesz napisac, ze planowalas w tej sukience jakies wyjscie w te sobote (28) i pani wlasnie postawila Cie w trudnej styuacji swoim brakiem profesjonalizmu/kretactwem/nieuczciwoscia (niepotrzebne skreslic). Ja nie widze powodu zeby sie szczypac z kims kto mnie w rogi wali. ;-)

kłaczek nie uwierzysz, babsztyl wysłał dziś sukienkę, bo dostałam powiadomienie od firmy kurierskiej przed chwilką :-D
normalnie opłacało się zagrozić zgłoszeniem do allegro :-D

Zmuzdzyla sie?? Jakie to mile! No, to jutro masz ubranko u siebie - mysle ze jak ja wlozysz i zobaczysz sie w lustrze, to jednak ja polubisz. Jest bardzo kobieca.

kobietki, wizyta udana, pan doktor powiedzial, żeby nie martwić się paciorkowcem, tylko koniecznie powiedzieć polożnej przy porodzie, jeżeli wody zaczną odchodzić i nie urodzę w ciągu 8 godzin, to mnie podadzą antybiotyk, a dzidziuś tak czy owak dostanie antybiotyk po urodzeniu. Pessar trzyma, jeszcze troszkę szyjki jest, więc, jak sytuacji się nie zmieni, to za tydzień w czwartek zdejmujemy pessar i odsawiam luteinę (a biorę 3 razy po 2 tabletki), a jak wy odstawialyście luteinę? Czekam na dzidziusia.

A jak Ewelina i Maruszka?

A jak Ewelina i Maruszka?
Cisza przed burzą małych wrzasków :-p

Super, że wizyta ok, no i ważne, że jesteś uspokojona :tak: Ja luteinę odstawiałam już jakoś około 13/14 tc nie pamiętam już dokładnie, musiałabym sprawdzić.

EDIT: Wklejam z odskoczni i trzymamy kciuki mocno!

Ewelinka jest w szpitalu i czeka na akcje porodową dostała coś na wywołanie ale nic się na razie nie dzieje. Jak się zacznie coś dziać ma dać znać :-)

Ostatnia edycja:
Mamuśki "w toku"strasznie dawno tu nie zaglądałam niestety, ale cieszę się, że się tak zagęściło!!!!Kłaczku/:)!!!!!!!!!!/, Ilonka, Karolcia i reszta bandy!!!kciuki trzymam i samych miłych szaleństw ciążowych.i MEGA PROŚBA śpijcie za dwoje, bo później to różnie bywa, ale częściej chyba jest powdójna bezsenność;)

kłaczek no babsztyl zmądrzał :) ale i tak dostanie neutrala :)

Agniesia
ciesze się, ze u ciebie słońce jest oki, ja luteinę odstawiłam w 17tc z resztą clexane też, obecnie biorę tylko witaminy i magnez

karollcia
, jak tylko sukienka dojdzie to strzelę fociszka :) bo brzuszek już wyskoczył :)

julitka
fajnie, ze wskoczyłaś do nas :) cmokaski dla ciebie i Igorka :)

a u nas po wizycie oki :) Igusia jest Igusią :) widziałam serduszko, wszystkie przedsionki, komory, zastawki serduszka, pęcherz moczowy, tętnice, żołądek, kręgosłupek, nóżki :) Szczęśliwa jestem z tego 220 gramowego szczęścia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Kochane,

Agniesia, Karollcia - ciesze sie bardzo, ze wizyty udane:-) Agniesia dobrze, ze Cie lekarz uspokoil z tym paciorkowcem. Takie badanie to sie robi dopiero przed porodem krotko? I to jest wymaz z pochwy? Bo nie kojarze zebym cos takiego miala badane. Wymaz to sobie sama poszlam zrobic jak bylam w Polsce i byl ok ale czy on by to wykryl w razie czego?

Ilonka - super, ze sukienka wreszcie wyslana, mam nadzieje, ze jak ja przymierzysz to sie okaze, ze jest swietna i warto bylo czekac :tak:
Ewelinka - z calych sil trzymam kciuki za latwy i szybki porod!
Julitka80 - Witaj:-) Jak sie miewa Twoj synus? Na zdjeciu wyglada na pogodnego i wesolego szkraba? Ja bym chetnie pospala na zapas ale niestety czasy kiedy moglam sie wyspac juz minely. Teraz co sie przekream na drugi bok to sie budze i musze uskuteczniac operacje z przekladaniem poduszek :baffled:, zreszta pewnie wiecie jak to wyglada;-). Bez poduszek to spie na plecach (tak jak zawsze spalam) a boje sie zeby malenstwu nic nie zaszkodzilo.

Pozdrowienia dla wszystkich!

Do góry