reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Cati - badanie na wykrycie paciorkowca GBS pobiera się z pochwy i z odbytu, musisz mieć dwa zestawy do pobrania wymazu. Lekarz robi wymaz w 9 mcu ciąży, najlepiej na początku, bo na wyniki trzeba kilka dni poczekać. Taki zwykly posiew może nie wykryć tego paciorkowca, bo może być dużo różnych bakterii i po prostu zostanie niezauważony. Ja przy poprzedniej ciąży mialam bardzo obfiy wzrost tego paciorkowca i dlatego przy zwyklym posiewie wyszedl, ale teraz to zrobilam zwykly i pani laborantka pwoiedziala, że może nie wyjść i zrobila konkretnie na tego paciorkowca. Ale lekarz mi powiedzial, że jeżeli już raz wyszedl, to jestem nosicielem i podadzą antybiotyk dziecku przy porodzie. Warto zrobić takie badanie.

reklama
no jak tam brzuchole???wyspane???:)ach jak ja Wam zazdroszczę!!!naprawdę, z chęcią byłabym znów w ciąży, ale po pierwsze muszę wrócić do dawnej formy, a po drugie póki co T nie chce, bo twierdzi, że bym go zajechała i mógłby tego nie wytrzymać.hihi.
co do mojego szkraba, to różnie bywało z jego samopoczuciem.no w każdym razie jestem chyba ekspertem w kwestii dolegliwości brzuszkowych u maluchów.żadnej tego nie życzę, ale gdyby to polecam się w kwestii różnych porad;)
Cati, oj wiem wiem, jak to ciężko było z wyspaniem się i przewalanie z boku na bok.śmiałam się, że musiałam T budzić, żeby mnie przekręcił;)
Ilonka, super, że wszystko ok po wizycie.
Kochane, nie obiecuję, ale postaram się w miarę regularnie zaglądać do Was.na tą chwilę nie jestem w stanie nadrobić zaległości z ostatnich chyba 5 m-cy, więc wybaczcie moje niedoinformowanie:zawstydzona/y:

przeczytałam na wizytowo i nie wiem gdzie gratulować czy tu czy już w rozpakowanych:)
Ewelinko kawał człowieka:) bardzo gratuluję!!!! i kolejne uff:)

Maly wielki czlowiek tydzien temu 6200 zywej wgi

MEGA GRATULACJE EWELINKO- maly klopsik sie urodzil :)

pozdrawiam i caluje brzucholki...

jankesowa, śliczny synuś i jaki duży :)

julitka, zaglądaj kiedy możesz :)

sukienka dotarła, wydaje się być mniejsza niż sądziłam, ale i tak chyba ją polubię :) fotki zrobię i wrzucę, ale jutro, bo dziś padam już na ryjek :/

Klaczek NO 5 tygodniowe :-D
Dziekuje dziewczyny za mile slowo :) Tak jak o mleko ryczalam w szpitalu ze brak tak teraz tfu tfu nie narzekam i podobno takiej jakosci ze stary by sie wypasl

reklama
Jak pamietam, to Gracjan urodzeniowej niskiej nie mial, ale... To mnie sie wydawalo ze moj najstarszy taki wypas - 4,350, miesieczny 5,800, dwumiesieczny 6,700... Ale Gracjan kladzie.On juz ma "przykrecane" raczki i nozki!:-D

Do góry