reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Cati ja nie chce niskich bo jak znam zycie to bede miala co chwile "rowa" na wierzchu - nawet jesli to bedzie pod tunika, to opadajace portki doprowadzaja mnie do szalu. A jak porteczki trzymania poziomu niechetne, to tu sa takie o: MATERNITY PREGNANCY BELLY UPS HEARTS BAND BELT SUPPORT | eBay
Sprobuje Nexta on line zaczepiec... Tej dodatkowej "uprzezy" to sobie nie wyobrazam nosic... A porcieta typu pod brzuszek, to ja tu widzialam takie ze gdyby byly 2cm. nizsze to by sie mozna wysikac bez zdejmowania. Masakra jakas.

reklama
magnusik cudne wieści.2kilo kawał człowieka:) gratuluję:) już szybko zleci!

jak ja lubię tu do was zaglądać

buziaki dla wszystkich

a mój pełzak już w kuchni:p

Hej dziewczyny :-)
U mnie przeziebienie powoli daje za wygrana tzn czuje sie lepiej,gardlo mnie juz nie boli ale dalej wypijam herbatki z miodem i z duza iloscia cytryny tak na wszelki wypadek :-) pogoda daje mi popalic,jest strasznie duszno u mnie i Ja przez to ledwo co normalnie funkcjonuje :oo2: slabo mi i ledwo chodze i do tego stopy mi puchna a na wieczor to ledwo chodze przez to no ale chlodniejesze oklady czy moczenie stop na wieczor troszke pomaga mi ale chyba bede musiala sie zaopatrzyc w jakas masc chlodzaca do stop :tak:
klaczku Ja jak bylam na pierwszym USG tutaj to nawet nie musialam nic wspominac o tym tescie PAPA bo lekarka sama sie na wstepie zapytala czy chcemy a tez mialam robione dosc pozno USG bo bylam juz w 14tc i nie robili mi zadnych problemow wiec moze tez duzo zalezy od szpitala i osoby robiacej USG:tak: ale nie martw sie na pewno wszystko jest w porzadku z Twoim zimorodkiem :-)

Ssabrinaa, test PAPP-a to ten z krwi. Na USG robia (albo i nie:wściekła/y:) NT, czyli przeziernosc. I Ty ja mialas zrobiona w 14 tygodniu, tak? Czyli regularnie mi d... lala opertorka, a teraz polozna.

klaczku no mialam ten test PAPP-a z krwi robiony i do tego ta przeziernosc karkowa NT robili mi bo ona sie liczy do tego testu tez no i w tedy mi wyszlo ze bylam w 14t1dc i nie robili mi zadnych problemow ze bylo pozno wiec jednym slowem olali u Ciebie sprawe :no:

cześć

widzę zostałam przywołana do porządku to się zjawiam :)
u mnie nic nowego dziewuszki, jutro biorę ostatnie leki na opryszczkę, zeszła :) co jakiś czas męczą mnie bóle w klacie i siedzieć nawet nie umiem, w przyszłym tygodniu kończę zakupy dzieciowe i do szpitala, bo jakoś mam przeczucie, że mała szybciej będzie chciała wyskoczyć, obym się myliła. No i powolutku zaczynamy ogarniać mieszkanie, piszę powolutku, bo mąż nie ma urlopu bo zostawił na poród i jak przychodzi z pracy to różnie z jego energią, więc na razie tylko udało się wstawić parapet w pokoju :zawstydzona/y:Może jeszcze w tym tygodniu uda się zacząć łazienkę, ale tego najstarsi górale nie wiedzą :) Wózek mamy już wybrany Implast Bolder, a na łóżeczko zdecydowaliśmy się w końcu z Klupś - żyrafka się tak mężowi spodobała, że ustąpiłam :) Ale te dwie rzeczy zamówimy we wrześniu, jak już będzie wszystko ułożone :)

magnusik a co u ciebie słońce?? Widze twój suwaczek już na 31tc :) jak się czujesz?

kłaczek ja polecam spodnie z golfem, bo te pod brzuszek to wg mnie porażka, ale pewnie kwestia przyzwyczajenia

jankesowa piękny ten twój bobas, rośnie widzę jak na drożdżach :)

Ssabrina cieszę się, ze przeziębienie przechodzi, co do spuchniętych nóg mnie też ta przyjemność dotyczy :/ u mnie pomaga krem chłodzący do nóg z dax cosmetics ale nie wiem czy u ciebie ta firma jest

Ola patrzę na suwak twojego Julka, a on ma już przeszło 8 miesięcy :szok:jak ten czas śmiga :)

hmmm. co u mnie... to kiszę się w domu, na balkonie w ciągu dnia nei dam rady wysiedzieć, bo za duże słońce, czytam książki Jodi Picoult ( Emy polecała i są naprawdę zaje****) mam już za sobą "Dziewiętnaście minut", "Bez mojej zgody" a teraz czytam "Karuzelę uczuć" i w kolejce czeka "Język niemowląt". A tak ogólnie daję radę. Nie mogę się doczekać 16 sierpnia, bo wtedy zobaczę małego w 4D :) a ty ilonko kiedy masz wizytę?
W następnym tygodniu wybieram się na zakupy. Mam nadzieję że pójdzie sprawnie. Koszule dla mnie i szlafrok już przyszły, dziś wyprałam, więc jakby coś się działo wcześniej to ja jestem gotowa. Rozkminiam tylko jakie butelki kupić, bo kompletnie się na tym nie znam i jakiej firmy wybrać kosmetyki dla Małego.

Magnusik - to Ty tak jak ja za ksiazki sie widze wzielas :-). Czas przynajmniej szybciej leci. Ja polykam kryminaly Henninga Mankella a teraz Marka Krajewskiego. U mnie dobrze, mialam dzis kolejna wizyte w szpitalu, pobrali mi wymaz zeby sprawdzic czy ewentualnie nie ma jakiegos zapalenia bo mam caly czas dosc obfite zolte uplawy. Poza tym wszystko ok ich zdaniem i mam przyjsc znowu za 2 tyg.
Klaczek - zmyslne te szelki, ze tez ja takich nie widzialam jak sie zastanawialam co z tymi spodniami zrobic. Probowalam zwykle szelki ale mnie denerwowaly. Moze zostawie te spodnie na kolejna ciaze i wtedy te szelki dokupie bo tak to mialam je wyrzucic.
Ilonka - to fajnie, ze wozek i lozeczko wybrane, one najwiecej czasu zajmuja. Butelki to my kupilismy Dr Brown, bo polecali znajomi, ktorzy karmia swojego synka z butelki od poczatku i robili dokladny wywiad przed ich zakupem.

reklama
klaczku no mialam ten test PAPP-a z krwi robiony i do tego ta przeziernosc karkowa NT robili mi bo ona sie liczy do tego testu tez no i w tedy mi wyszlo ze bylam w 14t1dc i nie robili mi zadnych problemow ze bylo pozno wiec jednym slowem olali u Ciebie sprawe :no:
Qr(*^%$)($#mac... Mialam usg w pierwszym dniu 14 tygodnia, czyli "po suwaczkowemu" to bylo 13 tygodni 1 dzien. Mam jasnosc.:wściekła/y:
Ilonka, o takie mi chodzi. Nie cierpie dwoch rzeczy- uczucia ze cos mi wlazi do d... i ze mi spodnie z d... zjezdzaja. W zw. z tym pierwszym, poniewaz moja gleboko pojeta filozofia zyciowa nakazuje poszukiwac d... w majtkach a nie odwrotnie, nie nosze stringow, a w zw. z tym drugim nie uzywam plytkich biodrowek. Takie "normalniejsze", czyli do gory bioder tak. Mam takie z panelem z przodu, tylek u nich jest typowy i mam drugie, za duze, z wstawkami po bokach, ale tez wysokie. Najchetniej dorwalabym takie jak mam te z "przodzikiem", ale jak trafie z golfem dookola, to tez przetrwam, byle wygodne. Te z "przednim bagaznikiem" sa obledne - gleboko wykrojone, z przodu ten panel siega niemal kroku.
No, magnusik, zaczynasz sie pakowac? Chyba jestes teraz pierwsza w kolejce, co?

Do góry