reklama

Wieści od cieżarówek

haha agatko nie przyznalas sie ze wiedzialas od poczatku :-P

to ja bede szydelkowe ubranka robic takie tyci tyci :-) ale bede miec radoche :-D

dobra spadam do robienia pitów bleee musze recznie sprawdzic czy programy dobrze licza bo jakos im nie wierze

reklama
Pati próbuje w takim razie .dzięki Pati za pomoc,
już myślałam,że przegapiłam wieść o Twojej ciąży,a tu widzę ,że w sam raz się wczytałam:)
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lilijanna no wlasnie czytalam:)

Mysza nie wiem czy chłopak,ale póki co Julek jest,nie będę M przyjemności odbierać:)sam imię wymyślił więc jest Juluś i tyle:)

Agatko ja to czuje,że będę pisać do Ciebie po porady ubraniowe:)

Załączniki

• Kopia DSCN3895.jpg
    Kopia DSCN3895.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Hehe Pati, a Ty teraz zdradziłaś Agatkę :-p:-p:-p
Agata - a kto lubi się wciskać w rozmiar nie dla siebie, można się kompleksów nabawić od maleńkości. Dobrze wiedzieć, ja póki co śpiochów zero jeszcze :sorry2:
Ewela - wiem, że waga jest pi razy oko, na podstawie główki wyszło mi 5000 i się prawie powietrzem zachłysnęłam, a lekarz się ze mnie śmiał :-D
Ola** - ja Ci życzę jedną dzidzię, zdrową dzidzię, ale jak będą dwie to zacisnę jeszcze kciuki u nóg ;-)

A ja mam dzisiaj lenia, nic nie zrobiłam kompletnie, oprócz obiadu i jeszcze poszłam na cfaniactwo i zrobiłam szaszłyki + sałatkę :sorry2: No i mam dzisiaj humory :zawstydzona/y: i A. się na mnie denerwuje zamiast to olać :dry:

Just79 - miłych odwiedzin, a córeczki koleżanki duże czy takie malutkie? Udałoby Ci ise wkleić tą tabelkę z wagą? Chętnie podejrzę ;-)

A jak ja już robiłam badania toxo i jedne i drugie, ale w styczniu to jeszcze raz będę robić? Bo na żółtaczkę to wiem, że mnie puści bo już mówił mi o tym. Póki co czeka mnie po weekendzie majowym ulepek do wypicia bleee
Koleżanki córy to 3 lata i 0,5 roczku. Ależ ta mała pogodne usposobienie ma. Dosłownie od początku się do mnie uśmiechała pomimo, że właściwie pierwszy raz mnie widziała. Słodki bobas :-)

Najlepsze, że jak przeczytałam o tabelce z wagą, to od razu mi się skojarzyło z moją wagą i od razu głos wewnętrzny mi powiedział, że na pewno swojej słoniowatej wagi upubliczniać nie będę :-p;-)
No ale potem załapałam, że chodzi o wagę dzidzi ;-) to w sumie nie jest w formie tabeli tylko wykresu, jutro postaram się zeskanować i wkleić.

A co do badań na toxo to chyba się robi 3 razy (przy ujemnych wynikach), czyli raz w każdym trymestrze. A co do zółtaczki to na początku miałam robiony antygen HBs (chyba chodzi o żółtaczkę typu B), a teraz dała mi to do powtózenia plus przeciwciała zółtaczki typu C. Ale pewnie co lekarz to inne pomysły na badania.
A od którego tygodnia robi się to badanie po wypisiu glukozy ?
ja miałam robione w 28tc i od razu 75g
Jestem zakochana po uszy:-) super stan:-D
Agatko, super się czyta takie wpisy:-)
trzymajcie za nas kciuki dziewczyny :happy:
Kciukasy zaciśnięte!!! Spokojnych miesięcy do szczęśliwego rozwiązania :tak:

Dziewczynki -nie kupujcie dużo małych ubranek!!!!!!​

Alicja już z nich wyrosła a nawet wszystkiego nie założyłam raz!!!​

rozmiar 56 poszedł w dal:-p a poza tym maluch uwielbia większe rzeczy​
To dobrze, że 56 nie kupowałam, najwyżej młody się przemęczy w za dużych bodziakach ;-)
ola ja tam widze dwie kropki :-O jeszcze sie okaze ze to blizniaki :-D i bedzie julek i julia :-)
u mnie kropki nie były tak symetryczne, ale kojarzy mi się, że jedno to zarodek a drugie to kosmówka
Ewela - wiem, że waga jest pi razy oko, na podstawie główki wyszło mi 5000 i się prawie powietrzem zachłysnęłam, a lekarz się ze mnie śmiał :-D
O, to widzę, że Twój maluch też w głowę rośnie ;-)

A, i w końcu zapomniałam Wam napisać, że dodzwoniłam się do tego lekarza nfz-etowego :-) położna się mnie pyta co się dzieje, że chcę się umówić na wizytę. To jej mówię, że wizyta kontrolna w ciąży. To się pyta a kiedy była ostatnia miesiączka. Na moje, że to już 32 tc odparła "a gdzie się Pani do tej pory uchowała" ;-)
Tak czy inaczej mam przyjść jutro, zobaczymy co lekarka na to, że chodzi o przepisanie badań.

Ostatnia edycja:
Pati serdeczne gratulacje!!!!!!!! :-):-)

Agata o śpiochach to już mi koleżanki powiedziały, żeby się rozpinały na obu nogawkach. Jak się nad nimi zastanowić to faktycznie z jedną rozpiętą nogawką to nie tak łatwo tę pieluszkę zmienić :baffled:
Mnie się dzisiaj śniło, że robię zakupy ubraniowe dla dziecka :-D Skoro już wiem dla kogo kupować to teraz mogę zaczynać :tak: Tutaj jednak nie podają na ubraniach rozmiarów a jedynie wiek, np. newborn, 1-3 miesiące 3-6 itd. Nie jest to najlepsze rozwiązanie bo nie wszystkie firmy mają dokładnie takie same rozmiarówki, ale trudno, jakoś sobie poradzimy. Na razie kupiłam jedynie paczkę pieluszek dla noworodka :happy: Jak kupiłam dla siebie herbatkę na zgagę to dostałam w sklepie kupon ze zniżką na pieluszki, więc pomyślałam, że wykorzystam. Mogą poczekać :tak:

reklama
dziewczyny przepraszam że dopiero teraz ale musiałam dojść do siebie
jest źle a nawet fatalnie
mam wielowodzie w każdej chwili może dojść do odklejenia się łożyska i porodu co może być niebezpieczne dla mnie
jutro najprawdopodobniej (gin załatwia mi miejsce) kładę się na patologię ciąży
małemu bedą podawać sterydy bo jeśli wody będą zwiększać się to niestety wywołają poród a sterydy są na rozwój płuc
jeśli nie wywołaja to i tak prawdopodobnie urodzę w ciągu dwóch trzech tygodni

boje się
nie mam siły
przerosło mnie to wszystko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry