reklama

Wieści od cieżarówek

Mysza ale przecież do 260 też można wlać 150ml herbatki :-) A butelkę i tak trzyma Mama, więc... :-) No nie wiem :-) Tak po prostu się zastanawiałam.

Lilijanna różne są opinie o ich działaniu. Jedni twierdzą, że pomagają, inni, że słabo. Ja tylko zauważyłam, że są butelki antykolkowe, które mają specjalne smoczki, ale są i takie, które mają rurki w środku. W zestawie startowym, który Wam tu wklejałam są te ze smoczkami, a np. sama butelka 260ml ma rurkę (150ml nie ma...). Nie za bardzo rozumiem tą różnicę...

A co do ciuszków - to mnie akurat Agatka nie zaskoczyła informacją, że 56 jak najmniej :-) Ja mam chyba tylko 2 kompleciki. Reszta to kilka 62, a potem 68 i 74. Moje przyszłe szwagierki mnie dobrze przeszkoliły :-)

Zresztą patrzę na Marikę, która urodziła się w styczniu. Miała jak dobrze pamiętam 54cm. A teraz po 3 m-cach już ma ciuszki na 68 :-) I też mówili, że 56 to na wyjście ze szpitala i to w sumie tyle. Większości nawet nie zobaczyła, nie mówiąc już o przymierzaniu :-)

A co do rocznic: przytulam Cię mocno. Mi też zbliża się rocznica, kiedy dowiedziałam się o Orzeszku i rocznica, gdy go straciłam. To jeszcze co prawda miesiąc, ale już o tym myślę bardziej niż w inne dni...

reklama
:-) Witajcie pipuszki

Daaa ciesze sie,ze sie odezwałas, juz sie balam,ze cos sie stało, ufff:laugh2:

Kasiu jestesmy z Toba i wierzymy,ze wsio sie ułozy, nie poddawaj sie i mysl pozytywnie niech dzidzia wie,ze mama sie dobrze czuje , buziaczki dla was słodkie:blink:

She- kup sobie ten zestawik Tommee Tippee - tam masz dwie małe butelki ,dwie duze , kubek niekapek i smoczek 0+ ?jezeli tak,to bierz, od razu podgrzewacz kup z tej samej firmy,zeby butelka ci do niego weszła i w sumie termoopakowanie tez - ja zaczne swe zakupy juz od 4-5 maja ruszam hihi juz nie moge sie doczekac :-) :tak:

Pochwale sie wtedy wam co zakupiłam :-)

Co by tu jeszcze napisac, własnie zjadłam hałke , pomarańcza, popiłam kubkiem kawy z mlekiem i jestem pełna:-p. Ale mam ostatnio ochote na słodkie mowie wam - w sklepie to sie tak powstrzymuje,zeby tylko czegos sobie nie kupic, bo po co tyle jesc jak potem tego nie zgubie,a juz jestem 15kg + - masakra jakas :szok::szok::szok:

Ale mnie się wydaje że taką mniejszą butelkę wygodniej się trzyma...choć mogę się bardzo mylić bo doświadczenia brak.
Moja siostra mówiła że najlepsze dla niej były butelki z Avent.

A co sądzicie nt detektora tętna ?!? Warto go kupić ? Korzysta się z niego ?

Wynalazłam taki http://www.allegro.pl/item1003146222_detektor_tetna_plodu_lcd_zel_usg_gw_24_m.html i teraz się zastanawiam czy kupować.

Ostatnia edycja:
kochane moje
gratuluje fasolek pod serduszkami
ciesze się zkażdego najmniejszego sukcesu waszych szkrabów
trzymam kciuki za wszystkie które się starają
a ja
ja się z wami żegnam o 15 mam byc w szpitalu
muszę spakować torbę a nie wiem co do niej wsadzić
boje się bardzo

ściskam was wszystkie bardzo mocno i za wszystko dziękuję​

Kasiu - jesteśmy z Tobą.
Asiu - jeśli chciałabyś kupować Aventu zestaw- polecam tego sprzedajacego
http://www.allegro.pl/item991880017_avent_airflex_0_bpa_zestaw_startowy_promocja.html
, w porównaniu do 120 zl w innych sklepach jest różnica w cenie. U mnie koelażnaki maja te kolkowe np. dr.browna, ale czy pomagają same nie wiedzą, bo dziecko i tak płakało.
Lilianna - przytulam cie kochana, wiem że smutno.
Mysza - ja mam dokładnie ten detektor- i jestem z niego bardzo zadowolona. Oczywiscie najlepiej jak przeszkoli cie lekarz i powie jak szukać i jaki dzwięk to co. Ja stosowałam go od 14 tc i udało sie zlapać serduszko. Przydatny jest ten wyświetlacz, bo maż najpierw po tym szukał
Ewela - nie martw się niedługo dogonię i ciebie - u mnie na pewno już ponad 10 kg

Kasikz dzięki za linka. Ty takie butelki zakupiłaś? A nie wiesz, czy one mają ten system antykolkowy? Bo albo nie doczytałam, albo nie napisali. Cena jak widzę taka sama jak Tommee Tippee, których link ja podawałam tylko skład zestawu inny.

Tu mamy: 2x125ml, 2x260ml, 4 super miękkie smoczki, 2 miękkie smoczki, 1 smoczek silikonowy z kółkiem i szczoteczkę.

A w tym z mojego linka: 2x150ml, 2x260ml, 2 miękkie smoczki, 1 smoczek z kółkiem, kubek niekapek.

Butelka do karmienia Philips AVENT Airflex wykorzystuje wyjątkowy smoczek Airflex, który wspiera zdrowe, aktywne karmienie i działa zgodnie z naturalnym rytmem ssania dziecka. Smoczek Airflex ułatwia łączenie karmienia piersią z karmieniem butelką i redukuje czas trwania kolki u dziecka, co potwierdziły badania kliniczne.
takie cos znalazłam wiec chyba antykolkowe

On tez ma dużo tańsze te termoopakowania Aventu jakbyś chciała, chociaz ja narazie nie kupuje, zamowilam tylko te butelki

reklama
Kasiu, trzymaj się!!!

Kasikz, szczęka trochę mi opadła jak zobaczyłam to coś do podrzewania chusteczek. Myślę, że to będzie przydatne jeśli masz zamiar targać ze sobą to urządzenie na spacerki czy inne wyprawy gdzie chusteczki mogą być przydatne. Bo w domu:
1) chusteczki mają temperaturę pokojową, więc takie znów zimne to nie są
2) na szkole położna i tak radziła w domu korzystać z wacików i wody, chusteczki do ewentualnego zebrania skutków solidniejszej działalności kupkowej dzidzi. Dała takie porównanie, że my chyba też wolelibyśmy się wodą umyć, niż takimi chusteczkami, bo jednak te chusteczki pozostawiają z lekka wrażenie takiej lepkości.
Ale to jest tylko moje zdanie, jeśli znajomi chwalą to może faktycznie coś jest w tym urządzonku.

Asiu, co do dylematów butelkowych. To dziś siedząc w przychodni poobserwowałam sobie dwa maluchy i ich butelki. Taki roczny maluch spokojnie sobie radził z taką butelką koło 260 ml, ale za to 7 miesięczną dziewczynkę mama poiła z takiej mniejszej buteleczki (dwie takie buteleczki mieściły jej się w jednym termoopakowaniu), i chyba maluszkowi prościej podejmować próby picia/trzymania mniejszej butelki.
A jeszcze mi się przypomniało, że koleżanka z którą wczoraj się widziałam mówiła mi, że jej córka wogóle się przekonać do smoczków i butelek nie chciała (nawet wodę muszą jej łyżeczką podawać), więc nie ma co za dużych zapasów robić, bo nie wiadomo czy się gusta dzieciaczka odgadnie ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry