reklama

Wieści od cieżarówek

hejus laski :-)

ale pogoda okropna u mnie, deszcz,ciemno i głowa boli :baffled: juz apap rano wziełam,ale czuje,ze nic nie pomogł.

Dzisiaj ma mi kurier z pieluchami przyjechac, ciekawe o ktorej bedzie :nerd:

reklama
A skoro o pieluchach mowa: na jaką firmę stawiacie?

Agatko-Ekspertko jakich używasz? Tzn. Alicja używa? Na te pierwsze dni kupować newborny? A potem te od 2kg w górę? Czekamy na opinię :-)

Ogolnie bede uzywac pampersy ,ale teraz zamowilam huggisy,bo one w komplecie zapakowane z husteczkami i skarpetkami disney wiec sie skusiłam ,idealne do szpitala ;-)

Kurde,ale mały mnie kopie, jejciu co to dziecko tam wyprawia

Ja patrzyłam na te Huggisy, ale chusteczki kupiliśmy wcześniej, bo była promocja w sklepie na 6ciopaki, więc nie wiem czy kupować ich jeszcze więcej. Wiem, że by się nie zmarnowały. Ale kurcze gdzie to trzymać? ;-)

Co do pieluch moim zdaniem

Pampersy śmierdzą niemiłosiernie. Miałam na początku -jak mała zrobiła siku czy kupkę to czułam smołę:baffled: plastik:baffled: -to było ohydne... są bardziej chłonne ale nie wiem czy to plus czy nie...
Huggisy trudniej się zakładają bo są mniej twarde, przeciekają częściej jak się je źle zaklei ale nie śmierdzą plastikiem tylko siuśkami i kupą:-p więc trudno -przebieram małą jak się coś bokiem wymknie ale jakoś tak wolę... no i są tańsze a nieraz się zdarza ze nie zdążę zapiąć pieluchy a już muszę brać nową:-);-)

Huggisy wypróbowałam w szpitalu -dostaliśmy taki gratis -paczkę z pieluchami, wkładkami laktacyjnymi, kremem nivea i pierdołami

Co do chusteczek huggisy są strasznie mokre a tym samym zimne. Używałam husteczek 2 razy i więcej nie będę -chyba ze np dziś u lekarza. Woda i waciki nam starczają -no i żadnego kremu ylko parafina ciekła -póki co pupcia jest ładna wiec u nas się sprawdza.

PS znowu waga mi zleciała:)

A co z rozmiarem? Bo są newborny (chyba od 2kg), ale są i mini od 2kg. Newborny chyba mają wycięcie na pępek, tak?

Ale mi się nie chce pracować. Robię wszystko tylko nie to co powinnam...

A co z rozmiarem? Bo są newborny (chyba od 2kg), ale są i mini od 2kg. Newborny chyba mają wycięcie na pępek, tak?

Ja miałam newborny i nie miały wcięcia -ale to nie ma znaczenia -po prostu wywija się brzeg pieluszki -polecam najmniejsze ja miałam 2-5, teraz mam 3-6 i są ciut za duże ale mała szybko rośnie:)

Pempek to nic strasznego -nie boli malucha a w szpitalu pokażą jak go czyścić -u nas odpadł szybciutko a czyściłam raz dziennie po kąpieli -w szpitalu psikali octaniseptem i odchylało się z każdej strony i czyściło gazikiem -do domu kupiłam zapakowane gaziki nasączone spirytusem -wygodne i poręczne.

Problemem jest dla mnie Jej płacz przy kąpaniu i przewijaniu -chociaż już coraz rzadziej wpada w histerię:)

Czyli 1 czy 2 paczki newbornów nim się przejdzie na te większe?

Ciekawe czemu Alicja płacze przy tych czynnościach? Może nie lubi być nagusieńka? W brzuchu była bezwstydna to teraz nadrabia wstydliwością :-)

A co do wagi: to ślicznie Ci spada. Tylko pozazdrościć :-)

WItajcie
Asiu - a ja slyszałam o kosci ogonowej , tylko bol ten miałam koło14 tc, wtedy troche rozchodzily sie kosci. Moze u ciebie dopiero teraz. Jak wpiszesz w google to wyskakują takie pytania, wiec to raczej normalne.

Co do pieluszek, to chyba kazdy powinien dopasować do potrzeb swoich i dziecka. Ja slyszalam tyle, ze polecaja huggisy new born a wieksze już pampersy, nie wiem dlaczego ale skaś to się bierze.
Zaraz robie myjku i jade po wyniki badań.Odezwe sie potem Buziaki

reklama
Czyli 1 czy 2 paczki newbornów nim się przejdzie na te większe?

Ciekawe czemu Alicja płacze przy tych czynnościach? Może nie lubi być nagusieńka? W brzuchu była bezwstydna to teraz nadrabia wstydliwością :-)

Pocieszające jest to że okazało się że większość dzieci nie lubi;-) koleżanka wyszła ze szpitala -w szpitalu mała była grzeczniutka a teraz mówi że nie wie co się stało -przy kąpieli i ubieraniu drze się wniebogłosy;-) ponoć to mija -ale trzeba się przygotować

Co do ilości -zobaczymy jak sprawnie pójdzie przebieranie:-) i na ile litościwe będzie Twoje dziecię.
Przebieranie przed jedzeniem to mit -po co jak w trakcie mała walnie kupe:-p musisz wyczaić jak to będzie u Twojej córy. Poza tym może być tak że ledwo czystą podłożysz pod tyłek a będzie wielkie siku;-)
Wszystko kwestia wprawy i dogadania się z maluchem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry