Hejka,
Asiu, co do butelek to ostatnio słyszałam dobrą opinię o avencie od ludzi, którzy prowadzili sklep z artykułami dla dzieci. Odradzali za to canpola, tyle że ich doświadczenia są sprzed paru lat, więc może i canpol w między czasie podciągnął się z jakością.
Co do żeli przeciwbólowych to coś mi się kojarzy, że takich rozgrzewających nie powinno się stosować.
A co do bólu kości ogonowej to przerabiałam go póki co w dwóch turach. W pierwszym trymestrze - ginka tłumaczyła to rozciąganiem więzadeł macicy, i w drugim - oprócz kości ogonowej zdarzał się ból promieniujący do uda, czy też całej nogi - i to przez ginkę zostało potraktowane jako "normalka" - bo zmienia się wygięcie kręgosłupa ze względu na rosnący brzuszek, no i właściwie zaleciła mi na to ćwiczenia wzmacnaijące plecy.
Byłam przekonana, że boleć będzie już do końca, ale całe szczęście, pobolało pobolało i przestało, ale duży związek ten ból może mieć z pozycją siedzącą, bo z tego co pamiętam to często dawał mi o sobie znać właśnie w momencie wyjścia z pracy, czyli po iluś godzinach przesiedzianych.
Kasikz, moje pity wypełnione, ale jeszcze nie złożone. Dzisiejsza pogoda wybitnie demotywuje mnie do tego, żeby wybrać się na wycieczkę w celu ich złożenia ;-)
Fajnie, że malowanie macie już praktycznie z głowy :-)
Imponująca wyprawa przed Tobą, trochę tu trochę tam ;-) ja już nastawiłam się na osiadły tryb życia do czerwca. Mama co prawda jest z lekka oburzona, że jak to już nie przyjadę do nich, ale mi wystarczy trenging młodego na moich żebrach podczas wycieczki z jednego końca Wawy na drugi ;-)
Co do pieluch i chusteczek to doświadczenia nie mam

, ale póki co zakupiłam jeśli chodzi o pieluchy to paczkę huggisów i paczkę pampersów, oraz paczkę chusteczek pampersa. Jak się sprawdzą to T poleci po następne. Póki co planuję się nie łapać na promocje i kupowanie na zapas, bo jak się młody okaże uczulony to co ja potem z tymi zapasami zrobię?
Agata, chudzinko :-) super, że tak dobrze idzie Ci powrót do wagi :-)
a do pediatry to standardowo idzie się tak szybciutko, czy u Was ze względu na tę żółtaczkę?
Kiedyś obiecałam wkleić siatkę centylową wagi dzidzi w brzuszku, więc w końcu nadrabiam zaległość ;-)
Zobacz załącznik 239866