reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Kahaka - po odejściu wód musisz urodzić do 11-u godzin, bo potem może być zakażenie. W przypadku dojazdu 60 km, musisz sobie ocenić czas dojazdu i w miarę wcześnie wyruszyć w drogę. Mnie odeszły wody w domu i to w całości. Nie miałam wątpliwości, istny wodospad. Młodzież urodziła się cała i zdrowa :)

As - super, super, super!!! A bucik pawiowy!

Lili - ja też myślę, ze będzie dobrze :) Chyba zastosuję, twój sposób i dla odmiany pogadam z moimi Aniołkami, żeby któryś wrócił do mnie :)

Kasiuleczka - dobrze, ze wszystko w porządku :)

Ewelinko - a ty lada dzień się bedziesz rozpakowywać, ło matko!

Poroniona - ale urosłaś a dopiero niedawno test robiłaś :szok: Śliczny brzuszek, ja też taki chcę, buuuuuuuuuuuuuuuuuu ...

reklama
Ja tylko z szybkim pytaniem do Dziewczyn, ktore biora Clexane. Otoz zostalo mi 24 sztuki tego wynalazku - 2 zamkniete oryginalnie pudelka i 4 zastrzyki "luzem", ale oczywiscie w tych plastikowych "rynienkach, pozaklejane itd. W najblizszym czasie ktos bedzie w PL i jest opcja przeslania tego "po kraju". Po prostu nie wiem jak jest z refundacja Clexane w PL ja to mialam za free, wiec jesli oplaca sie taki wist, to chetnie przesle.

Witam się ;)
Poroniona no niestety codziennie muszę się zameldowac na ktg, bo mały nie należy do tych ruchliwych i w dodatku jak na wiek ciąży jest duży, a wynika to głównie z tego że leży plecami odwrócony i kopie do wnętrza brzucha. Na ktg mam i nie mam daleko, na piechotę nie dojdę, dzisiaj taksówkę wezwałam jak odkryłam że po tygodniu od ostatniej jazdy moje ręce i nogi po odchyleniu fotela kierowcy nie sięgają do kierownicy i gazu. Matko jedyna!!!
Oby do poniedziałku i się odmeldowuję do szpitala, tam przynajmniej spokojniej i bezpieczniej się poczuję, zawsze to pod fachową opieką;)

Hej babeczki
Ja po wczorajszej wizycie spokojniejsza jestem, jakoś wytrzymam te 20 dni leżenia.
poroniona, ja się przyznam, że też omijam cpp :confused: jakoś boję się czytać niektóre historie.
As, gratuluję cudnych wieści. A bucik super. Ja w lato robiłam, ale każdy inny wyszedł :-p
kasiuleczka, ale duży Twój maluch już! :szok:
kłaczku, u nas od tego roku nie refundują Clexanu, więc na pewno znajdziesz chętną.

Hej kochane jak tak sie was czyta to kolejnej fasolinki sie chce:-Dale ja w przyszlym roku,
poroniono laska z ciebie z hej. A brzusio piekny. Waga sie nie prżejmuj ja przytylam kolo 25 kg...
Lili - super ze ok, ze dogadalas sie z dzieciakami. Pss. A kiedy idziesz do gin,czyjuz bylas
as ale ci suwak zagina. I jak ty kochana z tym swoim robakiem dajesz rade, zwolńilas tempo

Kahaka - nie masz racji...właśnie teraz jest jeszcze tańszy...ja teraz płacę za 0,2 około 7 zł za 10 sztuk....a płaciłam około 13zł i jak nic się nie zmieni to jest na liście leków refundowanych.....chyba, ze o czymś nie wiem, ale tydzień temu kupowałam...;)
Kłaczku - musisz jeszcze dawkę określić....jaką brałaś, ale jak widzisz cena w tej chwili jest stosunkowo niska więc pewnie nie opłaca się przesyłać....;-)

As - super!!!!

poroniona - pięknie wyglądasz.....!!!!!!!!!!!!!

patka, ale duża Twoja córcia już :szok:
jankesowa, no mam nadzieję, że zdążę :-)

A powiedzcie mi, jak to jest, jak wody odejdą np. w domu? Wtedy trzeba szybko do najbliższego szpitala, czy można te 60 km jechać?

Kochana mi wody odeszly o 17 a skurcze pojawily mi sie jakies dopiero 2h po ich odejsciu a syneczek dopiero pojawil sie dnia nastepnego po 18 :tak: wiec roznie to bywa,najwazniejsze jest to zeby wody byly czyste jak odejda :tak: a tak to nie ma pospiechu.
a_gala slicznotka wam tam rosnie ;-)
magnusik ale wam przystojniak rosnie,sliczny jest i jaki duzy juz jest :-)
poroniona slicznie wygladasz,brzusio rewelacja :-)

Ostatnia edycja:
Poroniona - super sesyja :tak:
Kasikz - idę 01.02 o ile wytrzymam, bo zaczynam się momentami łamać ;-)

Brzuch mnie dziś boli, najlepiej bym dzień przespała, ale z Adą jest to niemożliwe, leżę ile wlezie, ile no-spy można jeść? Dobrze, że dziś i jutro w domu jestem, bo Adzik chora.

reklama
Do góry