reklama

Wieści od cieżarówek

GosiaLew – w poniedziałek idę na KTG i nie mam zielonego pojęcia co to i czego się spodziewać, Just pisała o pstryczku, którego i tak nie używała, bo Młody protestował :dry:
W moim przypadku KTG kontrolne w punkcie konsultacyjnym to była jedna głowica przytknięta do brzucha (takie kółko na kablu posmarowane żelem) plus w ręce pstryczek do zaznaczania ruchów - tu nie były sprawdzane skurcze,
KTG na porodówce to dwa kółka przymocowane pasami do brzucha - jedno od skurczy, drugie od tętna malucha

reklama
hejka
lili nie probowalam bo nawet nie wiem czy mozna, a jesli mozna to jakie? :-p przydaja sie
ja dzis w nocy bym mojego chlopa zabila pilotem od wierzy :-D bo on teraz znowu po 12godzin pracuje od 18stej do 6 rano a mnie obudzilo otwieranie drzwi do sypialni o 2.30.... wiec ja szybko to co bylo pod reka wzielam a byl to pilot od wierzy..... i zapaliłam lampke nocna i oboje sie smiac zaczelismy bo ja z tym pilotem to musialam niezle wygladac.... :-D :-D okazalo sie ze w pracy produkcja u nich stanela i mogl isc wczesniej do domu....

dzis robie frytki na obiad :-) moze ktoras sie skusi? jak tak bede jesc to serio na sumo sie zapisze :-)

lili a ma ktos do ciebie nr tel? jakbys sie zaczela rozpakowywac i do she? jak nie to sie podzielcie z kims numerami ;-) chyba ze nie chececie ale wtedy to pewnie co niektore z forum do waszych domów wpadną bo tak sie martwic beda ;-)

skonczylam swoja bluzeczke i zabieram sie teraz za malutkie sweterki dla bobaska, później się pochwale wszystkim.

a co do ogniska to moj sasiad tez pali, i chyba zaczne to zglaszac napolicji bo to przegięcie... a kary za to sa nie małe
papa

LucyF - to dzwoń na straż miejską, dostaną mandat to się nauczą :no:
Just79 - no to jestem ciut mądrzejsza ;-)
Pati - mam Twój, Eweli28 i Myszy - dam na pewno znać ;-) A co do wspomagaczy to wystarczy oliwka lub zwykły krem czy balsam i tyle :zawstydzona/y:

Bosze jak mi się nic nie chce, zrobiłam listę co muszę dziś zrobić i chyba ta lista na A. poczeka :-p

Ostatnia edycja:
Nooo... Zrobiłam listę rzeczy koniecznych do kupienia, by torba do szpitala mogła być uznana za kompleną. To już coś zważając na lenia jakiego mam :-)

Lilijanna my dziś chyba obie czujemy się i robimy to samo... Mamy lenia i piszemy listy :-) Ale synchron :-)

Ostatnia edycja:
Nooo... Zrobiłam listę rzeczy koniecznych do kupienia, by torba do szpitala mogła być uznana za kompleną. To już coś zważając na lenia jakiego mam :-)

Lilijanna my dziś chyba obie czujemy się i robimy to samo... Mamy lenia i piszemy listy :-) Ale synchron :-)
Asiu to Ty jeszcze nie spakowana???? to jestes wyluzowana:)

o widzisz lili zapomnialam ze mam twoj nr :-/ a co do wspomagaczy-oliwka u mnie nie działala po prostu cholernie ciasno sie zrobilo no i brzuch juz troche przeszkadza i z reguly podczas to maly sie wiertoli i mnie to rozprasza... narazie sobie mowie-nic na sile, jeszcze wszystko wroci ;-)

asiu ja zrobilam liste czego jeszcze nie mam z rozmiarow 56-68 i wyslałam mamie bo mi narzekała ze ona nie wie co ma kupic bo jak wchodzi do sklepu to az ma zawroty glowy od tej ilosci :-p sprytna jestem co nie :-D moze jeszcze liste tesciowej naszykuje hihi

szukam jakies fajnej wanienki ale takiej co mi sie zmiesci gdzies w kącie i nie bedzie zawadzac, macie moze jakies fajne? narazie tak z ciekawosci sobie ogladam co jest i za ile a gdzies w listopadzie/październiku kupie, no moze i w grudniu choc jakby to bylo przez allegro to raczej listopad zeby mi poczta nie zgubiła paczki

LucyF no przez pracę 12godz na dobę włącznie z sobotami i niedzielami nie miałam czasu... Teraz to muszę nadrobić :-)

Pati mnie zakup wanienki też czeka, więc sama stoję przed dylematem.

Ostatnia edycja:
Co do wanienki to my mamy małego zwyklaka za 20 zł, i sobie ją chwalę bo i łatwiej ją przenieść, bo w łazience małego nie kąpiemy, a z wodą wanienka trochę waży, i później jak już Szymon będzie siedział i pewnie chlapał dookoła to ta wanienka mieści nam się w wannie.

reklama
She – no ja właśnie się zmobilizowałam i poszłam po lody do zamrażarki i wróciłam do łóżka :-D
Pati – ja mam zwykłą wanienkę za 28 zł firmy tega baby jasnoniebieską, najpierw się napalałam na Fisher Price z tym hamakiem, ale mi przeszło kompletnie, po drugie suszyć ten hamak codziennie żeby nie zgnił, ech nie dla mnie, wolę ten czas z dzieckiem spędzić, a dwa za 28 zł wanienkę mogę wypieprzyć potem i nie będę mieć wyrzutów :-p
LucyF - drogie te wanienki :/
Just79 - a Ty jakich butelek używasz? :dry:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry