• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wieści od cieżarówek

Jankesowa ja też miewam ten problem dość często. Miałam robione wymazy i robione specjalnie antybiotyki dowcipne ale to cholerstwo i tak lubi wracać! Może rzeczywiście ten laktacyd jest skuteczny. Muszę spróbować.

Ola, Mysza trzymam kciuki za wizytę!

reklama
Mysza ja używam szarego mydla i z AA do higieny intymnej, też polecam ten zestaw, powiem, że po tym szarym mydle to jakbym mam lepiej niż wcześniej, mniej tych uplawów i tak jakoś normalnie. Bo tak to mi się zdarzaly jakieś stany zapaplne

ilonka26 - oj to trzymam kciuki za nowego lekarza, podejście do pacjenta i do naszego dziecka jest bardzo ważne, a podobny zestaw sporo mamuś tu zarzywa lub zarzywalo, także już musi być dobrze. :tak:

a ja noż wścieklam się bardzo... :wściekła/y:bo ta moja @ to znowu jakiś śluz zabrudzony... tylko ... już myślalam, że może się już to wszystko wyregulowalo i już nie będę mieć tych plamień, a tu o .... i czekam sobie na @ wlaściwą... Brzuch trochę tam dokazuje jak na @ i tyle, a w ogóle, to siedzialam nad książkami i padlam o 18.00, pól godziny spalam tak glęboko, jak już dawno mi się nie zdarzylo... no nic, wygadalam się :zawstydzona/y:

Ilonko mam taki sam zestaw leków:) oby okazał ię dla nas szczęśliwy...
Agniesia Agatka ma rację, coś dziwna ta @, chyba testem ją trzeba wygonić:)
Ola, Mysza czekamy na wieści.

Dobry Wieczór!

Ola i Jakesowa trzymam kciuki za wizyty!!! I czekam na wiadomości!!!

A ja dziś rozszalałam się z robotą najmilsza to pranie ubranek dla Tomusia, segregacja w szafach , przygotowanie komody dla Tomusia i pyszne gołąbki na obiad dla mężusia:-)

Teraz trochę boli kręgosłupa ale efekt osiągnięty. Dziś M jak wracał do domu to wszedł i pyta "A kto u ciebie jest? z kim rozmawiasz?" zaczęłam się śmiać bo rozmawiałam z Tomusiem;-)

Życze wszystkim miłego wieczorku!!!!

a ja noż wścieklam się bardzo... :wściekła/y:bo ta moja @ to znowu jakiś śluz zabrudzony... tylko ... już myślalam, że może się już to wszystko wyregulowalo i już nie będę mieć tych plamień, a tu o .... i czekam sobie na @ wlaściwą... Brzuch trochę tam dokazuje jak na @ i tyle, a w ogóle, to siedzialam nad książkami i padlam o 18.00, pól godziny spalam tak glęboko, jak już dawno mi się nie zdarzylo... no nic, wygadalam się :zawstydzona/y:

a może ten śluz to nie @ tylko fasolka?

hej dziewczyny :-)
ola,mysza &&& za wizyty i usg....
daa co u ciebie???albo cie nie zauwazylam albo.............:sorry: Daria jeszcze siedzi w brzuszku???
Lili,Agnieszka,Agata dziewczynki wasze cudne!!!kazda jaka inna i niesamowicie urocze sa te wasze cukiereczki :tak:
kurcze caly dzien podczytuje ale nie pamietam kompletnie nic zeby odp... :zawstydzona/y: m,asakra z ta pamiecia :eek:
w niedziele chrzciny siostrzenicy K...mialam byc matka chrzestna ale nie mamy slubu koscielnego i proboszcz cos tam gderal...w sumie mi na reke bo sama jestem w ciazy i niby nie wierze w przesady ale w moim przypadku wole "dmuchac na zimne"...bo slyszalam ze nie powinna isc ciezarna za chrzestna :eek:
aaaa i dziewczyny...z cycow juz nie wydobywa mi sie siara tylko mega tluste,zolte mleko :szok::szok::szok: czy to cos zlego???bo ja se zaraz ubzduralam ze to moze oznaczac zblizajacy sie porod i sie wystraszylam....:no::no::no: mam nadzieje ze to nie zwiastuje niczego zlego :confused2:
a Klusek to daje czadu...i kopie mnie gdzies w prawy bok a ponoc ulozony posladkowo-ciekawe jak on tam wygina te male girki :-p
jesli chodzi o infekcje itp...to ja miewalam bardzo czesto i to dosyc zaawansowane babole byly...lactacyd byl niezly ale wystarczylo ze za duzo plynu do prania bielizny i juz infekcja dawala o sobie znac :no: i moj gin dal mi szczepionke LUIVAC...ale to przed ciaza i jak narazie nic mi sie nie przyplatalo...a czasem jak cos zaswedzi lub zapiecze to przemywam sie tantum rosa i znika :tak: czyt dzis o mydelku szarym....wklejam linka (dziewczyny z BB polecaly na innym watku) ponoc dobre na infekcje i w pologu Szare mydło marsylskie z olejkiem z oliwy - KOSMETYKI NATURALNE- Mydlarnia u Franciszka

Agatka, Annas81, GosiaLew - myślicie, że może tak być ? Ze to ciąża ? :zawstydzona/y: Bosze, jakbym chciala, ale coś mi się nie wydaje, po prostu strasznie się boję rozczarowania, dlatego sobie mówię, że to pewnie@ się rozkręca, ale jej to idzie... jakby chcialo a nie moglo, w każdym razie oczywiście lzy w oczach mi stanęly, jak czytalam Wasze posty ;-)

Mysza - jak wizyta

Aniolki - ja nie pomogę, nie stresuj się kobietko tylko

My już po wizycie...

Szymuś waży już 2800g, jest nadal wysoko, szujka długa i zamknięta...nic nie wskazuje na zbliżający się poród.
Generalnie wszystko jest ok poza ciśnieniem...dostałam tabletki i mam kontrolować 3x dziennie w domu. Pan dr powiedział że ma bardzo zgrabną główkę :-)
Na następną wizytę mam zrobić badania w kierunku Paciorkowca i standardowo mocz i morfo.

Dziękujemy za &&& :-)

Do jutra.

Ostatnia edycja:
reklama
DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI! mój Juluś 1652 gramy :) termin jak na suwaczku odliczającym do porodu:) czyli tylko pierwsze usg jak był pęcherzyk tylko widoczny wychodzi na 2grudzien,a genetyczne,polówkowe i dzisiejsze na 5grudzien. serducho 157 uderzeń.
ja mam marny dzień ,strasznie płaczliwy ,chyba to ta rocznica mnie już dobija:(zamiast cieszyć się Julkiem!!!
a jeszcze M ma propozycje pracy w Lublinie(wrr:( nie chcę do Lublina.a wiadomo M z lublina i pół bliźńiaka puste czeka.a ja nie wyobrażam sobie jakoś tam życia.a rodzice M wiadomo chcieliby i mu niezłą pracę znaleźli. jestem zła ,płaczliwa i beznadziejny mam dzień. a powinien być radosny!!! głupia jestem chyba ,tyle szczęści a wbrzuchu a ja marudzę:(

Mysza ale duży już Szymek!
Agniesiu kciukasy ja nadal trzymam ,bo to zdecydowanie moze być ciąża:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry