reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam:-) Ja mam dziś kilka spraw do załatwienia na mieście. Zaczynamy już szukać nowego mieszkania/domku do wynajęcia:baffled:. Dobrze, że zrobiłam wczoraj gołąbki to przynajmniej nie muszę dziś gotować:-p
Ola, ciuszki śliczne. Ja wczoraj będąc w sklepie tez się nie mogłam oprzeć i kupiłam cienki kocyk, dresik polarowy + 2xśpiochy polarowe. Może później wkleję fotkę.
Jankesowa, trzymam kciuki za wizytę;-)

reklama
Dzien doberek.
Widze że mnie pamiętacie jeszcze:tak:,jak miło.
Co do winogron i diety w ciąży to dużo nie wolno ,rzeczywiscie duuuża ilosc winogron może podniesc cukier ale w rosądnych ilosciach nie zaszkodzi.Ja jadłam i piłam dużo rzeczy których nie wolno np.napoje energetyczne ,kawe ,cole i mojemu dziecku nic nie było.Są rzeczy absolutnie zabronione np.mięso surowe czy sery plesniowe ale pozostałe rzeczy w rosądnych ilosciach na pewno nie zrobią krzywdy dziecku.

A baldachimów do łóżeczka nie polecam przynajmniej w pierwszych tygodniach bo dziecku potrzebne jest swiatło słoneczne żeby sie pozbyc żółtaczki noworodkowej.:sorry2:

A któras pisała o tym że czuje jakby dziecko sie w brzuszku rozciągało ja miałam tak samo i też myslałam że to Veronika nogi prostuje:-D dopiero w szpitalu sie okazało że to skurcze i w dodatku bardzo silne:baffled::szok:.Byłam w szoku.Może na następnej wizycie u lekarza powiedz o tym bo są tak zwane skurcze przygotowawcze ale nie powinny btc zbyt silne.

No to sie rozpiałam.

Dzien doberek.

A baldachimów do łóżeczka nie polecam przynajmniej w pierwszych tygodniach bo dziecku potrzebne jest swiatło słoneczne żeby sie pozbyc żółtaczki noworodkowej.:sorry2:
.

No proszę tego nie widziałam akurat i nawet bym nie wpadła, dzięki za radę:-)

Mysza no to, że gruszki powodują zaparcia to też już wpadłam na to. Póki co to od 3 dni ich nie jem, ale nie wiem czy się nie skuszę.

Ola widzę, że zakupy pełną parą idą, ja się jeszcze wstrzymuje na razie do listopada lub do grudnia a ciuszki to prawie na końcu kupować będę.

Witam, jestem po wizycie. Mój kawaler waży 2 kg. Ma się dobrze ,i dalej jest ułożony pośladkowo. Jeżeli nic się nie zmieni to będzie CC. Byłam również obejrzeć oddział w szpitalu w którym chce rodzić i jestem bardzo zadowolona.

Mysza czyli nie przepłaciłam.to dobrze
jezynko wklej wklej :)
Gosiu takie zakupy wciągają:)dz miały racje.ja zaczęłam .powolutku już muszę , a Ty masz jeszcze chwile:)ja od ciuszków właśnie zaczęłam:p
Motyl jak mamy nie pamiętać? na ciąże po często wpadałaś
Ola81 mojej kolezanki synek przekrecił się pod sam koniec wiec trzymam kciukaski zeby odwrócił się.mój mały tydzien temu wazyl 1652 gramy ,teraz pewnie tez juz ok2kilo, na kiedy termin z usg Ci wychodzi? mi na 5go grudnia

Ola81 to dobrze, że synuś ma się dobrze, może jeszcze się przewróci tak jak dziewczyny piszą.

Ola** zainspirowałaś mnie tymi zakupami i poprzeglądałam sobie trochę stron na allegro, kila rzeczy nawet dodałam do obserwowanych więc może je kupię. Ponieważ mam troche ciuszków od siostry to na razie kupię sobie z 3 kaftaniki na 65 cm i z 3 pary śpiochów a resztę na ten rozmiar to jak dzidzia się urodzi, bo nie wiem jak duża bedę. Więcej kupię na 62 cm. Poza tym bodziaków na 56 chyba w ogóle nie będę teraz kupować.
Fajne są niektóre rzeczy czy to dla dziewczynek czy dla chłopców, ale ja ciągle nie wiem kto siedzi w brzuszku u mnie.
Idę teraz ogólnie do sklepu z firankami, bo muszę sobie kupić, ale po drodze mam dziecięce sklepy więc wstąpię.

Kaira24 - czytam, ale jakoś tak ostatnio lepsze/gorsze dni mnie łapią :baffled: A Ty już 27tc lecisz :-)
Agniesiar - super wieści, no jak już się tu wlezie to trzeba się rękami i nogami trzymać, bo tutaj jest super, życzę nudnej ciąży :tak:
Ola** - nie szalej z tym 56, tak jak GosiaLew pisze skup się na 62 ;-)
Kasikz - ile waży Pola? Ada wczoraj 6100 :szok:
Ola81 - super wieści, masz jeszcze ponad 50 dni więc spokojnie ;-)
Jankesowa, Julitka - super brzuszki :-p

Pozostałe tylko pozdrawiam, bo Ada się obudziłam, a dzisiaj jeszcze nie spała, nie licząc 10 minutowych drzemek :sorry2:, a teraz zaszalała, całą godzinkę pospała :-p

A u nas dodatkowo kryzys laktacyjny i dodatkowo Adzie maruda się włączyła, więc ciężki dzień :sorry2:

Witam wieczorowa pora

Mam chwilke czasu wiec nadrabiam zaleglsoci z dzisiejszego dnia.
Pogoda za oknem byla taka jak u wiekszosci z Was, rano zimno, mgła i tak do 15 potem chwile słonka i znów szaro..... Ehhh musze sie przyzwyczaic ze to nie lato tylko jesien za oknem jest:crazy:....
Dzidzia daje o sobie od wczoraj coraz czesciej znac, nie czuje jej mocno ale coraz czesciej mi puka w brzuszku....UWAGA maz wczoraj poczułam dzidzie pierwszy raz!!!!!! :-):-):-) Jestem z Tego powodu bardzo szczesliwa!!!
Tak czekałam na ten dzien !!! Teraz to licze ze i ja zaczne czuc dzidzie reka, ale poki co musze lezec nieruchomo w 100%odprezona by ja poczuc choc delikatnie....Ale jak to sie mówi "nie odrazu Rzym zbudowano"

Na forum styczniowym ostatnio poruszano temat o brodawkach powiedzcie mamuski czy wy jak karmicie swoje dzieci to czy to jest potworny bol, brodawki moga krwawic ??? I jak mozna o nie dbac wtedy ??? Czy moze poprostu juz w czasie ciazy jakos trzeba przykladac na to uwage...
Mówili o jakis masciach, nawet niektore wspominaly o occie...

I druga sprawa od czego to zalezy ze mama ma pokarm czy od nastawienia przede wszystkim psychicznego czy to tez zalezy od produktów jakie jemy w ciazy???

Przepraszam za takie pytania .....jednak mam nadzieje ze ktos mi odpowie :)

Aneczko wszystkiego najlepszego dla Twojego G....Takie minki Alanka trzeba
uchwycac z nienacka :-) Wiec kamerka non stop powinna byc w poblizu:-)

Ola duzo zdrówka zycze mimo wszystko, wogole to widze ze dopadł cie
szal zakupów , ja sobie tak mysle ze juz za 2 tygodnie zaczne cos kupowac bo

poki co jestem w lesie z tymi rzeczami...Kopletnie nic nie kupiłam jeszcze!!!
Moze nierozsadnie postepuje ale mysle ze 2 tygodnie jak przeczekam to nic sie nie stanie...

Annas81 na bole głowy pomagały mi oklady zimne na czoło i na oczy

Daaa trzymam kciuki za to by jakos Wasze problemy sie skonczyly, mam nadzieje ze tak wkrotce bedzie...Najwazniejsze byscie sie wspierali z mezem nawzajem
Daria Slicznie rosnie:-) a POWIEDZ jak ty sie czujesz??? Bo lada chwila bedziesz rodzic !!

Jezynko widze ze mamy ten sam problem, mówie o plecach tez mi zaczeły ostatnio dokuczac
Dzis wstałam poprostu połamana,chodzilam jak staruszka - dopiero teraz znow wracam do pełni sil.

Swoja droga macie jakies domowe sposoby na kregosłup??

Ewelinko28 pieknie czytac te Twoje słowa pelne szczescia !!!!!:-):-)

Kaira mam nadzieje ze wrzucisz zdjecia swoich zakupow:-)

Agnieszka0240 duuuzo zdrówka zycze !!

Ola81 miło ze sie odezwałas.....Slicznie Ci synus rosnie !!! No u mnie poki co
tez dzidzia ułozona jest posladkowo ale lekarz mówi ze gdzies do 33-34 tygodnia jeszcze sie moze obrócic:-)

Motylku dawno Cie nie widzialam, witaj serdecznie:-)

No nic troszke sie rozpisałam wiec powoli bede juz konczyc - jutro mam do picia glukoze wiec trzymcie kciuki by czas szybko mi zleciał :-)

reklama
Witam się :-) ja po wizycie, wszystko dobrze maluda ma ponad 7 cm, była bardzo uparta . Obrocila sie pleckami i dupcią lekarz nie mogl zmierzyc przez co 10 min usg mialam i dowcipne i zas przez brzuch:-D. Pozdrawiam dziewczyny ide odpoczac bo caly dzien w trasie

Do góry