reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

hej.
widze ze temat zakupow :-D ja kupiłam pościel :-D 6 cz.piękna pościel z haftem 135x100 PROMON (1252550198) - Aukcje internetowe Allegro tą błekitna z krowa :-D i jeszcze jedna 2 czesciowa u tego allegrowicza i przescieradlo i rozek z wyjmowanym wkładem ;-) no a tesciowa zamiast mnie hamowac w tych zakupach to mnie dopinguje haha i dzis jeszcze kombinezonik malusi kupiłam uzywany na 56 rozmiar a miałam nie kupowac takiego tyci tyci.... bo mam na 62 i mam kurteczke i spodenki ocieplane wiec bede duzo spacerowac z malym zeby mu wszystko zdazyc ubrac, ale i tak najwiecej ubranek mam na 62cm wiec do wiosny mysle ze w tym pochodzi :-) chyba ze sie długi urodzi. w czwartek usg wiec moze sie dowiem jaki dlugi jest...

annanas juz dopisujem ;-) do listy :-D no i czekam na reszte dziewczyn bo cos nam stnela lista na marcu....

mykam nyny papa

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z samego rana:-).

CARRI tak jak pisze 13x13 nie ma sensu smarowac w czasie ciąży niczym piersi.Jednaj jak tylko zaczniesz karmic to też polecam masc na sutki:tak:.Co do bólu to dla mnie piersze 1,5 miesąca były super zero bólu dopiero jak Veronika zaczeła dziąsła sobie scierac na sutkach to poczułam co to bólu:no:.Niestety nie dałam rady dalej karmic i po 2 miesiącach mała przeszła na mleko modyfikowane:sorry:.Co do ilosci pokarmu to też nie mam pojęcia od czego to zależy ja miałam duuuużo ale brałam witaminy dla kobiet karmiących piersią i jadłam wszystko zero diety a i piłam codziennie herbate z kopra włoskiego.

PATI posciel piękna Michałek jak królewicz będzie sypiał.

Witam środowo... :-)

choć u mnie wtorek zlał się ze środą bo wogóle nie spałam...zaczęłam ok 23 oglądać relację z Chile i jakoś tak m zeszło do tej pory. A na dzsiaj jak na złość tyle rzeczy muszę zrobić...a najważniejsze to badanie w kierunku paciorkowca, bo za tydzień wizyta (we wtorek) i lekarz prosił żeby być już z wynikami a z tego co słyszałam to się właśnie sporo czeka.
No cóż... jak się da to będzie, a jak nie to mu doniosę jak będą.

jankesowa cudne wieści :-)

zjola siły życzą...a do piątkui oglądania Kruszynki już niedaleko :-)

daa to szukaj szybko drugiego planu bo Daria może się pchać w każdej chwili.

Gosiu ja też polecam 62... może nie z doświadczenia ale wydaje mi się że dzieci teraz rzadko rodzą się do 56cm, te 62 będą wygodniejsze do założenia...a jakby się nagle okazało że dzidzia malutka to można dokupić. Ja 56 to mam niewiele, zaledwie kilka sztuk.

Pati masz już tą pościel u siebie czy dopiero CI wyślą ? Bardzo ładna.

Lili coś Cię ostatnio brakuje! Zaglądaj częście i pisz co u Was.

Pięknego dnia Wam życzę!

Ostatnia edycja:
co do bolu brodawek podczas karmienia to ja juz bym wolala drugi raz urodzic. jakos mam chyba te cholerne brodawki bardziej unerwione niz od pasa w dol:-p ja niestety jedna mam tak poharatana ze zrobil sie na niej gleboki rowek z ktorego ciagle leci krew i mam wrazenie ze sie nigdy nie zagoi.
Mysza ja czekalam na wyniki paciorkowca jakies 3 czy 4 dni
jankesowa super ze dzidziolek zdrowo rosnie:)
zjola to gratuluje mdlosci:))
ola81 to juz masz duzego Skarbka pod serduszkiem
Pati posciel baaardzo ladna:)
Lili i co robisz w takim kryzysie laktacyjnym? dokarmiasz Adunie?
Gosiu co do rozmiarow ciuszkow to zdecydowanie polecam 62. Milosz mial 53 cm jak sie urodzil i mialam jeden ciuszek tylko na 56 i juz teraz sie w niego nie miesci:)) a w 62 latwiej jest ubrac.

po dokonaniu pomiarow przez dwa dni wychodzi ze moj Maly Glod zjada ponad 700 ml mleczka dziennie z czego mojego jest niestety tylko 500 ml

Ostatnia edycja:
jeżynka - i domek znaleziony? Tzn że się przeprowadzacie do innego miasta, czy po prostu zmieniacie na większe?

ola81 - twoje wiadomości są jak balsam dla mojej skolatanej duszy :zawstydzona/y: bardzo się cieszę

Lilijana - ucaluj Adę od ecioci

Carri - to mąż zadowolony, wreszcie namacalnie :tak:;-)

jankesowa - super wiadomości, toż to 7 cm wielkiego szczęścia

Zjola - trzymam kciuki za oboje twoich dzeci

Mysza - ja robilam paciorkowca po porodzie i okazalo sie, że mam, niby probowali mi go wyleczyć, ale podobno i tak trzeba pamiętać, że ona tam jest,

Annas - nie martw się, będzie ok, ruchy już niedlugo poczujesz :tak:

LucyF, Motyl, 13x13 Agatka, agnieszka0240 - witam mamusie

a ja polzazlam na usg, bo bym nie wytrzymala, i jest piękny pęcherzyk, wysoko w macicy, nawet bardzo wysoko. Pan dokotor powiedzial, że jest prawidlowo i mam przyjść za 3 tygodnie. Nie przepisal żadnych leków, do pracy swobodnie mogę sobie chodzić, na suchy kaszel też nic nie dal, powiedzial, że do 11 tc nie chce, żeby brać jakieś leki, jedyne co, to duphaston, w razie gdyby się pojawily plamienia. I jestem sobie w ciąży :tak:tylko będę chyba lykać kwas foliowy i zastanawiam się nad magnezem, co wy na to? Bo ja mam tą niewydolność szyjki... Podobno do 12 tc to nei ma znaczenia, dopiero potem będziemy zakladać szew albo pessar

Witam sie w ten pochmurny srodek tygodnia, o dziwo mówia w tvn ze w calym kraju ma byc pogodne - jednak poki co jest szarawo:crazy:

Ja dzis wstałam wczesniej bo mialam pic glukoze ale okazało ze mam sie zgłsic
za tydzien...

Agatko, Motyl wielkie dzieki za odpowiedzi, oj uswiadomiliscie mnie dogłebnie w tych kwestiach :))) wiec jak dobrze ze mamuski tutaj z nami sa ;-)

Daaa no i jak Twój plan awaryjny, wymyslilas juz cosik?:confused:

Annas81 jeszcze troszke i poczujesz dzidzie :-)

Pati oj szalejesz z zakupami :) hehe A posciel sliczna :tak:

Mysza84 to ty teraz zapewne odsypiasz ogladanie telewizji? :laugh2:

Agniesia82 piekne wiesci nam przynosisz ...Moje gratulacje !!! I szczesliwych 9
miesiecy :-):-):-)

No nic ja zmykam narazie ogarnac pokoik:happy:

Witaj Motylku:)
LucyF- w kryzysie absolutnie nie dokarmiać tylko caly czas przystawiać dziecko.

Co do rozmiarów ciuszków to Pola urodziła się 56 cm a ciuszki 62 były na nią sporo za duże i dokupywałam 56, bo nie mogłam patrzeć na nią w takich dużych ciuchach
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i rosnacych maluszków.
Zdjeci Polusi wkleje jak tylko sie ogarne i zgram z aparatu

Annas81 lekarz mierzyl karczek, kosc nosowa i nie pamietam co jeszcze i wszystko dobrze:-D troszke sie na czekalismy na tego brzdaca a on nic tylkiem do nas i tak sobie lezal po przeciągal sie a potem po główce drapal. a lekarz do mnie no ale to nasze dziecko uparte:-D:-D a po chwili przepraszam pani dziecko:cool2:

Dziekuje dziewczyny :-):-)

reklama
Witam i ja dziś troszkę później ale maż śpi i nie mogłam włączyć kompa:)
pooglądałam chwilkę tv, popłakałm się jak widziałam jak wyciągali tych górników.U mnie cala męska strona rodziny pracuje lub pracował na kopalni.Mój mąż także pracuje i ja też na punkcie medyczny. Pamiętam jak ja czekam na wieści jak mój A miał wypadek,nie wracał do domu to wiedziłąm ze coś się stało,czekałam ja tylko dostalm telefon ze żyje ale jest w ciężkim stanie przewożony do szpitala.I dosłownie codzinnie patrzę na zegarek i jak się spóznia pare minut to znów mam taki wewnętrzny strach. Dlatego zaczęłam tam pracować żeby się z tym strachem oswoić, ale nic mi to nie dało. Nawet mała w pierwszych miesiącach była tam ze mną i na szczęście obyło się bez większych wypadków, bo by ze mną zjechała na dół.:-)
I wczoraj oglądałam wieści od początku i nie mogłam się nadziwić jak 13X13 miała figurę w ciąży.Niezła laska z Ciebie.Jak Kasikz, LucyF, Just 79,She Lili,Motylek,Pati,Mysza, ola** dowiadywały się o ciąży rosły a teraz większość z Was ma maleństwa ze sobą

Carri ja tak naprawdę nic nie kupowalm oprucz wanienki w biedronce:p a teraz przewijaka Przewijak - Regał+Nakładka do przwijania GRATIS! (1259726302) - Aukcje internetowe Allegro. Chciałam z Ikei ale był mniejszy i z jedną półką,potem go wykorzystam jako regał do pralni.Ubranka mam po mojej chrześniaczce, mam ich wiele, i dużo innych rzeczy po małej. Resztę muszę kupić ale to dopiero w listopadzie.
Gosiu ja idę na powtórkę glukozy bo była podwyższona po obciążeniu.
Martusionek carri żeby Wam dobrze wyszły te wyniki i nie było powtórki
myszko- Odpocznij troszkę
jeżynko - przyjemnego szukania
ola81- no to już duży szkrabek, teraz tylko odliczać dni do końca
Jankesowa świetnie że wszytsko ok
Zjola kciuki zaciśnięte
Ananas - jeszcze troszkę musisz poczekać bo maksymalnie się rozkręci po 20 tyg
Agniesia to pięknie że dzidzia rośnie,A za 3 tyg to będzie piękny fasolek ja słyszałam że zabiegi na szyjce po 14 tyg raczej preferują.
LilI- biedactwo zabiegana jesteś, ucałuj Adusię

Pati-też się nad nią zastanawiam:) ładna

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry