reklama

Wieści od cieżarówek

Ewciu ojejku koneicznie pozdrów Edyś!!!!!!!! najważniejsze,ze maluszek przybiera.i ze go uratowali!!!! a wiesz co się stało,ze tak wczesniej?
daaa no wlasnie my Darii nie widzialysmy:)a podpachy M dowiezie:)nie chcę mi sie targać tylu rzeczy
Kairko zlecialo zwlaszcze od 30tygodnia:)

no mój to mówi,ze nie wiedzial,ze wieloryb ze mnie się zrobi:) niby pół żartem pół serio.ale powiem wam,ze wcale mu się nie dziwię bo ja jednak ważę 82kilo i naprawdę jak patrze w lustro widzę sflaczałego tłuściocha.ale wiadomo najwazniejszy jet dzidzius.a ja schudnę jakos.wozek do biegania kupimy wiec dam radę:)

coś czuję,że tą torbę jeszcze przepakuję nie raz:)

robię sobie dzień kosmetyczny powyciskałam się,wyskubałam ,położylam maseczkę:) z depilatorem nawet się przeprosiłam, bo całą ciąże tylko maszynka do golenia.i chyba udam się jutro do fryz w końcu:)

reklama
ewcia dzieki ze napisalas o edys (jak mozesz to popros ją o nr tel i niech nas na bierzaco informuje o maluszku a my ja jakos pocieszymy w smsach przy twoim pośrednictwie;-) )

a co te nowe termometry w aptekach zawierają zamiast rtęci? czy moze sa tylko elektroniczne? bo ja ten moj kupilam moze z rok temu i bylam pewna ze to rteciowy a teraz sie zastanawiam co on ma w srodku....

olu u nas lewatywy nie robia chyba ze sobie ktos zarzyczy ale ponoc przy lewatywie to czesto jest tak ze mimo jej zrobienia przy porodzie i tak najpierw jest cud narodzin posążku z brązu a dopiero potem bobasa (sobie poczytajcie na watku o lewatywie bo taki tu jest tylko w dziale ciaża poród i połóg)

a co do łózeczka z szuflada to radze w sklepie obejrzec czy ma sens ta szuflada bo czesto one sa takie plytkie maja moze z 10cm głębokosci wiec mało co tam sie włoży i chyba lepiej zrobic tak jak zrobilam ja :-p kupilam kilka pudelek pod łóżeczko takich plastikowych zamykanych i mam w nich jakies drobnice do bobasa np skarpetki, czapeczki, grzechotki (narazie dwie) no a trzecie pudełko czeka na maskotki od cioc i wujków. no i lepsze sa łóżeczka dębowe bo mocne, a te sosnowe to miekkie drzewo i trzeba koniecznie osłonki na gore bo dziecko jak zacznie gryzc to ma drzazgi potem :/ oslonki kosztuja 25zl za pare ale nie wiem czy do wszystkich łóżeczek pasuja. ja mam stare po sobie :-D dębowe i po malowaniu farba dla dziecii ogolenie odnowieniu wyglada super :-) choc ma prawie 25 lat

a wczoraj kupilam jeszcze FISHER - PRICE LEŻACZEK- BUJACZEK 0-18 KG. (1310617634) - Aukcje internetowe Allegro :-D, adam chce jeszcze kupic karuzele... powoli wujkowie i ciotki nie maja pola do manewru, juz od tesciowej slyszalam narzekanie ze ona to juz nic nie moze kupic bo ja wszystko kupilam i stwierdzila ze oni wozek beda fundowac... tyle ze moja mama ja ubiegla bo na wozek ponoc nam ma dac :-D mam z nimi ubaw po pachy, mowie im ze niemam zadnej maskotki, maty edukacyjnej, ani innych wypasionych zabawek np z fisher price wiec w sklepie jest co wybierac dla malego, a ze bedzie mial wszystko no to co :-D ja bym mu i gwiazdke z nieba dała jakby mogła :-)

ewcia i pisz do edys zeby sie tu odezwala bo ja sie naprawde martwie... ona miala termin pare dni po mnie... :-( biedna, żal mi jej jak nie wiem :-( i takiej kruszynki, boże 600g niecale to tak malutko :-( dobrze ze przybiera na wadze

Ostatnia edycja:
Hey . Przeczytalam wszystko ale jakos brak mi weny ostatnio sama nie wiem czemu. Ja juz tez niby czuje bulgotki nie bulgotki ale sama nie wiem jak to mam czuc...:no: Ostatnio myslalam o EdysG gdzie ona tak znikla bo bardzo mnie wspierala... trzymam kciuki za maluszka jest dzielny i da rade.Pozdrawiam was kobietki moze lukne pozniej.
Masz ten sam problem jak każda z nas, JA niby czułam bulgotanie od 16 tyg jakby mi pod ręką coś pływało, a prawdziwego kopniaka dostałam po 22 tyg i wtedy wiedzilam że to to jest to. Jeszce trochę kochana i będziesz miała pewność:)

takie do siadania na sedesie.gdzieniegdzie piszą, że mogą się przydać, bo generalnie jest trudno się załatwić, a w pozycji na małysza to już w ogóle.i tak się zastanawiam, czy się przydadzą, czy sobie darować

a czym one sie roznia od normalnej deski sedesowej? bo na allegro nie widze czegos takiego...

nam polozna mowila ze sikac mamy pod prysznicem jesli nie umimi na wc a przed porodem z reguly tak czysci ze kupy to dlugo robic nie bedziemy-ale to chyba indywidualna sprawa ;-) ja nie kupuje raczej bo nie widze potrzeby

Pati, no ja nie wiem, kto jakie ma zasady, ale ja w ogólnej toalecie/np szpitalnej/to na deskę bym nie siadła.no niby można sobie i papier podłożyć.dlatego pytam.może nasze mamuśki coś podpowiedzą.ja też nie miałam w planie zakupu, ale gdzieś przeczytałam, że ułatwiają życie po...

reklama
Hej dziewczynki czytam codziennie ale jakos weny brak dopisania
Niucha gratuluje wielkiego cudu slodkie Malenstwo niech zdrowo rosnie :-)

Edys 3 mam mocno kciuki za Twoje malenstwo napewno bedzie wszystko dobrze nie ma innej opcji

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry