reklama

Wieści od cieżarówek

Julitko ja kupiłam mnóstwo kosmetyków dla Szymka, m.in wszysto co jest dostępne z serii Nivea Baby, ale stosuję na dzeń dzisiejszy:

Oilatum-do kąpieli
płyn micelarny Bioderma ABC dla dzieciaków - przemywam Szymkowi tym buzinkę
Alantan, maść pośladkową z Ziajki - na zmianę do dupinki
Kojący krem przeciw odparzeniom z Nivea Baby - raz na jakiś czas, zwłaszcza na spacery, jest gęsty i później się ciężko zmywa.
Mam też Sudokrem ale na razie zamknięty, bo mi w szpitalu powiedzieli żeby nie używam skoro nic się nie dzieje, a to bardziej jest do leczniczego zastosowania.
Oliwkę Nivea Baby- smaruję główkę 10minut przed kąpielą, żeby zapobiec ciemieniusze.
Płyn natłuszczający z Ziajki - namydlam nim Szymka przed kąpielą, bo jest od 1 dnia życia, a ten który mam z Nivea jest po 1 miesiącu.
Octenisept - na pępuszek, dokąd nie odpadł to używałam przy każdej zmianie pieluszki (odpadł równo po 7dniach :-) ) teraz mu przemywam 1 lub 2 razy dziennie.
Krem na każdą pogodę z Nivea Baby i krem do pielęgnacji dzieci i niemowląt z Ziajki - stosuję do buźki przed każdym spacerem i czasami w domu też.
Physiodose + gaziki 5x5 - przemywam oczka i zwilżonym patyczkiem czyszczę nosek
No i dla mnie są dobre płatki kosmetyczne Kindii dzidziuś - albo właśnie zwilżam go płynem micelarnym i myję buźkę lub w ciepłej przegotowanej wodzie zamaczam i przemywam dupcię.
No i wiadomo chusteczki nawilżane - dla mnie najlepsze Pampersa (białe lub zielone), najgorsze z jakimi się spotkałam to chusteczki Huggies -jak dla mnie śmierdzą alkoholem, są strasznie mokre i się targają.

I to chyba na tyle :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza, jaką wypasioną kosmetyczkę Szymonek ma :-)
jeśli chodzi o nivea na pupkę to mi się on wcale nie podoba, mam próbkę to stwierdziłam, że trzeba zużyć, jest gęsty a przecież nie będę małemu trzeć tyłka, żeby wetrzeć kremik. Tak więc wolałam zielony linomag.

No dokładnie mam takie samo zdanie co Ty Just o tym kremie nivea na dupkę...gęsty okropnie, dlatego stosuję rzadko. A mam dwie duże tubki, bo jedną kupiłam a drugą dostaliśmy w szpitalu.

Dzień Dobry...
Chciałam tylko zameldować, że żyję...ciężki okres nastał w naszym rodzinnym życiu...ale dajemy radę...
W środę mieliśmy badania prenatalne...wszystko w normie, Kruszynka zdrowo rośnie i jest bardzo ruchliwa...
Nie nadrobię Was, choćbym bardzo chciała, ale pamiętam o każdej z Was i trzymam kciuki za wizyty i brzuszki, a pociechy po tej stronie brzuszka - ściskam serdeczniście*
Miłego dnia, pozdrawiamy.

ewelinko no w koncu sie odezwalas dobrze ze z dzidziolkiem ok, a sprawy jakos sie uloza zobaczysz.

Ja nadgonie pozniej teraz czekaja na mnie sciery, mopy i ten odkurzacz tak na mnie patrzy no nic trzeba sie brac... tym bardziej ze w miedzy czasie filmy zdaze obejzec :tak:

Witam sobotnio.
W końcu jedziemy dzis kupić komodę, się sprężyliśmy, bo to już qrde listopad.

Carrii piłkarzyki super, mój mąż na pewno takimi by nie pogardził, hihi. Wiesz a z tatą to jest tak, że pewnie wielu rzeczy nie widzi, co ty byś chciała zrobić w domu, wiec może nie ma wyobrażenia, albo ma własną wizję.

Myszka no kosmetyczka niezła jak na takiego malucha, no ale jak Ci się przydaje to najważniejsze. W sumie to zapomniałam o tej serii Biodermy ABC a woda micelarna w sumie to dobra nawet i na podróże.

Ewelinko dobrze,że Kruszynka rośnie i mam nadzieje, że sprawy rodzinne się ułożą.

Jankesowa nie przeginaj tylko z tymi porządkami

Just też dostałam próbkę tego kremu Nivea i pewnie jeszcze dostanę nie jedną, najlepsze, że dostałam mały sudockrem to przynajmniej będę mogła ten zużyć w razie czego a nie kupować.

hej.dzięki za rady odnoścnie staników. w takim razie zobaczę jak to bedzie:) narazie mam jaki mam a po paru tygodniach poszukam lepszego jak już dojne cyce ustabilizują się co do wielkości i napełnienia:)

Julitka ja po prostu doczekać nie mogę się na tego małego berbecia:) i chciałąbym już go mieć tulić i poczuć się bezpiecznie,ze na pewno jest.
Ewelinko super ,ze badanka ok.i mam nadzieję,że ten ciężki czas szybko minie i ,że jesteś spokojna w maire możliwości
Ewcia suwaczek przeszedł już widzę dalej:)jeszcze troszkę i będziesz spokojniejsza
mysza natchnełaś mnie tym kremem do buźki

pomyliłam carri z Gosią:)już się poprawiam:)
Carri tak to jest ,ze kazdy się wtrąca,ma inny gust i tworzą się niepotrzebne problemy.a co do prezentu to jesli M lubi takie rzeczy to dobry pomysł.mój to komputerowy
Gosiu a macie upatrzoną komodę?

pozdrawiam wszystkie zwłaszcza mamuśki:)

a nam wczoraj udało się poseksić:) po takim poście to ciekawe było znaleźć pozycje w której byłoby to w ogóle wykonalne:) potem ciut krwi było tzn ja wiem maleńko na papierze,ale jak się myłam już nie. no i spać nie mogłam, bo co jakiś czas skurcze się pojawiały(pewnie te przepowiadające)i oczywiście razem z bólem pleców.wrr coś podejrzewam,ze przy tym porodzie też krzyżówe będą.
no a pozy tym to ok:)mały nadal dzielnie okupuje brzuch:P

reklama
Gosia a to już chyba wklejałaś link faktycznie.tylko ja zapominam ostatnio o wszystkim.przynajmniej proste zakuoy jak wie się co kupic:)
my to obeszliśmy się póki co bez ze względu na tą przeprowadzkę.jakbyśmy kupili to by nam potem mogła nie pasować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry