reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

Cala noc snilam o ciuszkach :-) :-) ja na razie mam pudełko dla bobasa, póki nie zrobimy remontu. Ale obawiam się że muszę dokupić drugie! Mamy jeszcze ciuszki od babci D, która wiele lat temu kupiła w Ameryce ciuszki dla pierwszego prawnuka, no to właśnie przyszła pora :-) szkoda tylko że Maly nie pozna Prababci..

reklama
okasia jak ja robilam pranie przy mlodym to sie babcia meza za glowe lapala, bo kazde miejsce w domu, suszarni i na dworze bylo zajete, ale wtedy ze szwagierka wpadlysmy w szal zakupowy i potrafilysmy 1/3 dostawy wykupic :)

Cala noc snilam o ciuszkach :-) :-) ja na razie mam pudełko dla bobasa, póki nie zrobimy remontu. Ale obawiam się że muszę dokupić drugie! Mamy jeszcze ciuszki od babci D, która wiele lat temu kupiła w Ameryce ciuszki dla pierwszego prawnuka, no to właśnie przyszła pora :-) szkoda tylko że Maly nie pozna Prababci..
:( przykre to
moja babcia widziala mala ale zmarla rok temu- mala jeje nie pamieta ale pamietam jej slowa na chrzcinach- dajac mi lancuszek powiedziala ze bardzo by chciala zeby Nikola miala go ubranego na komuni :) i tak bedzie

@kassia181 najważniejsze żeby dzieciom przypominać o wspaniałych ludziach mimo że nie mieli okazji ich poznać. Ja zamierzam w pokoju małego powiesić dwie antyramy - jedną ze zdjęciami z mojego dzieciństwa, bo chcę żeby pamiętał moich rodziców mimo że nie żyją i nie będzie miał okazji ich poznać, a drugą ze zdjęciami z dzieciństwa mojego D.

A tak z innej beczki - ile planujecie kupić śpiochów, bodziaków itd. w zależności od centymetrów/miesięcy dziecka?

Zastanawiam się ile faktycznie będzie potrzebnych. Niby mamy które znam twierdzą że jak polubię jeden ciuszek to cały czas będzie Mały w nim chodził, może coś w tym jest, ale i tak pewnie będę miała całą armię ciuszków i nie chcę przesadzić za bardzo :)

@kassia181 najważniejsze żeby dzieciom przypominać o wspaniałych ludziach mimo że nie mieli okazji ich poznać. Ja zamierzam w pokoju małego powiesić dwie antyramy - jedną ze zdjęciami z mojego dzieciństwa, bo chcę żeby pamiętał moich rodziców mimo że nie żyją i nie będzie miał okazji ich poznać, a drugą ze zdjęciami z dzieciństwa mojego D.
masz racje. dziekuje:)
ja mialm z tych malutkich po 5 chyba potem dostawalam ale to prawda z ema sie swoje ulubione. dziecko szybko rosnie

fryte3qa - to chyba zależy od dziecka... np. mój najstarszy jak był mały to robił strasznie wodniste kupy, jeszcze bardziej niż zwykły nowowrodek I robił ich baaardzo dużo, ok 5 dziennie (a niektóe noworodki potrafią robić 1 na 5 dni).
Także u niego po prawie każdej kupie była zmiana bodziaka I śpiochów (bo zimowy chłopak). codziennie miałam ze 2-3 zestawy do prania, więc schodziło tego sporo.. ale miała też sporo rzeczy po rodzinie, nie kupowałam dużo rzeczy.
młodszy z kolei był zupełnie inny, na pewno go tak często nie przebierałam, używałam w kółko kilku tych samych.
ale generalnie to prawda, zę z reguły używasz 5 sztuk te co masz na wierzchu, potem wyciągasz z pralki I znów używasz te same :wink: także nie ma co się zaopatrywać z zbyt dużą ilość na poczatek, najwyżej potem można dokupić. zależy też czy masz np. suszarkę, przy suszarce wyjmuje się suche I można od razu używać.

@Dominika81 rozjaśniłaś mi trochę w mojej niedoświadczonej głowie :)
byliśmy niedawno u znajomych, którzy mają 1,5. miesięczne dziecko i właśnie w ciągu 3 godzin zrobił 4 kupy! szaleństwo! i za każdym razem jak zrobił - był płacz że mu mokro!
Zawsze tak jest że dzidzia płacze jak zrobi kupę? Czy to od pieluszek zależy jak wchłaniają? Dodam że kupka była wodnista i nie było jej więcej niż 1 łyżeczka...
Wiem, że pytania są głupie ale ja nie mam w ogóle doświadczenia z noworodkami ;)

reklama
@Dominika81 rozjaśniłaś mi trochę w mojej niedoświadczonej głowie :)
byliśmy niedawno u znajomych, którzy mają 1,5. miesięczne dziecko i właśnie w ciągu 3 godzin zrobił 4 kupy! szaleństwo! i za każdym razem jak zrobił - był płacz że mu mokro!
Zawsze tak jest że dzidzia płacze jak zrobi kupę? Czy to od pieluszek zależy jak wchłaniają? Dodam że kupka była wodnista i nie było jej więcej niż 1 łyżeczka...
Wiem, że pytania są głupie ale ja nie mam w ogóle doświadczenia z noworodkami ;)
Kochana to zalezy od dziecka. niektore dzieci moga chodzic caly dzien z pelna pielucha a niektorym przeszkadza nawet mala plamka :-)

Do góry