reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
Doszłm wreszcie o co chodzi Kluskowi z tym jedzeniem Zje wszystko byle BUTELKĄ:crazy: Jak zobaczy łyżeczke to jest wrzask wykręcanie się i zaciskanie ust. Mam nadzieję że to przejściowe może syndrom 26 tygodnia:no::crazy:
aga jak to było Jestem kwiatem lotosu hummmmmm......

aga jak to było Jestem kwiatem lotosu hummmmmm......

taaaa ... :-D
icon_zen.gif
jesteś kwiatem lotosu na pieprzonej tafli jeziora ???

ale może u Kluska to tylko chwilowe jest ?
może daj mu tydzień luzu i niech se pije zupę z butelki ;-)

u nas w temacie "wprowadzamy nowe dania" brak wielkich rewolucyjnych postępów.
na obiad Skrzat je warzywa w postaci słoiczka marchewka z ziemniakiem i póki co każdy inny warzywny jest beeeee.
a już zupki, które zalatują kalafiorem to są odrzucane już po zapachu.

pediatryk nasz powiedział, że nie wygląda na "zabiedzonego" i widać taka jego konstrukcja smakosza ;-)
póki co raz na jakiś czas otworzę coś nowego i będę sprawdzać - może któregoś dnia nastąpi cudowna przemiana ?
no i chyba zacznę dodawać to żółtko i masło/ oliwę z oliwek do tego co je - czyli marchwi lub marchwi z ziemniakiem ....

icon_zen.gif
icon_zen.gif
icon_zen.gif

Chyba odstawię mu na 2-3 dni zupę bo to idzie nam najgorzej a nie chcę go nauczyć jedzenia obiadów przez smoczek Ja też mam nadzieje że to przejściowe:confused2:

A my po kolejnej próbie uczuleniowej...Podałam małemu słoiczek owocowy w którym było aż 40% soku winogronowego i dziś mamy wysypke na polikach...No więc odstawiamy go na kolejne 2 miesiące :dry:

ja już żółtko wprowadziłam:-)posmakowało:tak: za to ryby jeszcze nie próbowałyśmy ale jak zjemy to co mamy w zapasie to spróbujemy:-D
Najbardziej mnie martwi fakt, że młoda strasznie zwraca po jedzeniu!!Dzisiaj po porannym mleku wszystko się z niej wylało,zmieniłam jej mleko na następne(bebiko2) jak jej się nie poprawi to wypróbuje ten Nan co przyszedł w paczce!!Jak mówiłam o tym lekarce to się niezbyt przejeła i powiedziała ,że jeszcze tak może być a poprawi się jak będzie już samodzielnie siedziała??!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry