reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
Lucy - tak jak pisze aga_q :tak:
ja dodaję tą kaszkę do kaszki którą podaje na wieczór - wlewam wodę, dodaję obecnie dwie łyżeczki (wcześniej jedną dawałam ale my już dwa miesiące się "glutenujemy" - a łyżeczkę to taką małą z aventu, którą potem karmię małą) tej kaszki zdrowy brzuszek a potem daję tą właściwą :tak: no i ja jeszcze owocki daję bo ja podaję kaszki bezsmakowe ;-)

No i mamy drugiego Piotrusia :-) Lucy witaj :-)

My dziś z okazji 8 miesięcy i totalnego lenistwa matki słoiczkujemy sie....nie chce mi sie gotować :-D
Poza tym młody po wczorajszej mieszance warzywnej zaserwował tatusiowi rano dwie kupki...z czego jedna poszła akurat kiedy tatuś kremował pupcie po pierwszej :-D :-D :-D Ale był zadowolony z tego powodu ;-)

No i w ogóle musze na jakis czas podać mu pare słoiczków po 8 miesiącu,zobaczyć reakcje i wtedy znowu zaczne pichcić....jakos mi łatwiej w tej sposób eliminować to co mu nie podchodzi....

a mnie już brakuje siły...Wczoraj odebrałam to kozie mleko.zapach ja bita śmietana,smak też super ale moje dziecko i tak gardzi wszystkim co jej podam chyba,że włączę jej bajkę na kompie...
Mnie już brak pomysłu:confused2:Boję siię ,że przyjdzie mi walczyć z niejadkiem...A prawda jest taka,że ja juz ja zmuszam do jedzenia...

Ostatnia edycja:
U nas dziś deserek podałam w formie banan + 90 ml kaszki, dostała to na drugie śniadanie i tak się tym najadła, że później tylko pół obiadku mi wszamała :sorry:.
Podałam jej dziś pierwszy raz słoiczek po 8 miesiącu z Gerbra, mimo że do skończenia 8 miesięcy mamy jeszcze tydzień, ale przypuszczam że nic jej nie będzie. A w składzie mieliśmy schab. No i muszę się pochwalić, że pierwszy raz Julka zjadła aż tyle obiadku z kawałkami jedzenia, a nie papkę. Wcześniej po 2 łyżeczkach był ryk i matka musiała blenderem potraktować obiadek :-). A dziś pół dużego słoika, więc sukces ;-). Może w końcu ta mała paskuda nauczy się jeść bardziej "dorosłe" jedzonko :-D.

Princess nie zazdroszczę Ci. Buba ma taki wstręt do butli? Bo coś mi świta, że pisałaś kiedyś, że nawet mleko dajecie łyżeczką. Próbowałaś zmienić butelkę? U nas tak jest za każdym razem kiedy Julka ma dostać mleko w butli Avent. Zmieniłam na Tomme Tippee i wcina aż się miło patrzy. Może i Natalci butelka po prostu nie pasuje?

Princess nie zazdroszczę Ci. Buba ma taki wstręt do butli? Bo coś mi świta, że pisałaś kiedyś, że nawet mleko dajecie łyżeczką. Próbowałaś zmienić butelkę? U nas tak jest za każdym razem kiedy Julka ma dostać mleko w butli Avent. Zmieniłam na Tomme Tippee i wcina aż się miło patrzy. Może i Natalci butelka po prostu nie pasuje?
Black my bez butli od 4 miesiąca...i wątpie,żeby to była kwestia smoczka bo podobnie jak Ty przeszłam z Aventa na TT.z kubka niekapka tez nie chce pić
Obawiam się,że moje dziecko jest niejadkiem:-:)-:)-(Muszę odwracać jej uwage aby zjadła-zmęczona już tym jestem...jak ją tylko zapakuję do krzesełka to juz wyje...Musze spróbować ją przegłodzić...Choć podejrzewam,że bardziej się wkurzy...:confused2::confused2::confused2:

Princess a jesz z nią razem Kuba też nie chciał swego czasu jeść nic nowego Fotelik był super interesujący tylko z zewnątrz po zapakowaniu do środka darł sie jak opętany Zaczełam go sadzać sobie jak jadłam na kolanach pozwalałam grzebać w jedzeniu nooo... mało higieniczne ale podziałało i dawaj jej polizać różne rzeczy Kubie np smakuje surowa cebula oczywiście tylko tak do lizania:happy: Może dawaj jej dobrze ugotowane warzywa niech sama smakuje My przerwaliśmy tę praktykę na jakiś czas po operacji Na początku więcej ląduje na podłodze i ubraniu niż w buzi A pije tylko ze zwykłego kubka Dałam mu kiedyś się napić bo strasznie UWAŻNIE OBSERWOWAŁ JAK JA TO ROBIE

reklama
ja chyba skorzystam z rad anihiry :tak:może uparuję jakieś warzywka i niech sama sobie podgryza - może jak w tej postaci skosztuje to potem łatwiej będzie dać jej zupkę ... a co do picia, to tez pare razy dałam jej z takiego kubeczka zwykłego i chętniej mi piła niż z kubeczka z ustnikiem :tak: tyle, że też to pare łyków było - ale zawsze coś ;-)

Do góry