u nas tez nie robią bety, ani badań na paciorkowca, ani dupka nie dają...
Za to przezierność jest w standardzie pirwszego usg w 13 tygodniu,a w 20 tygodniu dokładne usg z pomiarami wszystkich narządów, przepływów itp. No i ze szpitala po 24 godz wypisują. To dla mnie super sprawa. Stwierdziłam po urodzeniu córeczki,że dłuższy pobyt w szpitalu jest początkiem depresji- przynajmniej u mnie byłby na pewno. Nie chodzi mi o opiekę, bo jest naprawdę wspaniała, bardzo życzliwy i pomocny personel, ale ja z tych, które dopiero w domu staja na nogi, w swoim łóżku, łazience itp.
Więc mój wolny czas dobiega końca. Córcia postanowiła uciąć sobie tylko 50minutową drzemkę, a teraz już na głowie w łóżeczku wstaje, więc raczej wybawię ją stamtąd zanim coś wywinie :-)
Tak się zastanawiam , jak to będzie z łóżeczkiem, jak się urodzi drugie dziecko. Córka będzie miała niespełna 20 miesięcy, nie wiem, czy to nie za wcześnie na przekładanie jej do zwykłego łóżeczka? Co myslicie ? Mamusie juz podwójne macie doświadczenia, a pojedyncze w tej samej sytuacji jak ja- kupujecie drugie łóżeczko, czy siup do zwykłego? Choć mi się wydaje,że na parę miesięcy chyba nie ma sensu inwestować w małe łóżecczko?