reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrzesień 2014:)

wkleję ci linka
http://wyborcza.pl/1,75478,15651134,Biskupi_pozwalaja_na_zabawe_w_piatek__Zatwierdzili.html
Ja mam kuzyna księdza, na szczęście "normalnego" i dzisiaj z nim właśnie o tym rozmawiałam przy obiadku. Sam przyznał, że większość księży nie chciała Franciszka za papieża, bo min. namawia do skromnego życia, do czego również zostali przecież powołani... temat rzeka i nie chcę tu tego poruszać, ale twoja sprawa mnie zaciekawiła i miałam możliwość ją dzisiaj rozwiązać ;-)

reklama
co do chrzcin to ja z czystej złośliwoci nie chrzciłam córek u Nas w parafii
oczywiscie musiałam po 100zł wpłacić za tzw. pozwolenie że mogę w innej parafii
a chrzciłam u rodziców na wsi ,ksiadz chciał "co łaska"
dostał 400zł właśnie za to że nie liczy na kase
jakby nas nie było stać to bym dała mniej
ale chodziło o samą zasade
ja taka pod tym wzgledem złośnica

nie wiem jak to będzie kiedy córki do komunii będą szły
chyba będzie głośno o Nas :-D:-D

a w rodzinie tez mamy ksiedza
ale inny jak ci materialiści
tylko on w Zakopcu (teraz chyba w Radomiu na chwile)

Hej dziewczyny :)
Mniej słońca dziś ale jest przyjemnie i chwila wytchnienia się szykuje. Chyba zrobię dziś szarlotkę na ciepło z lodami bo chodzi za mną od wczorajszego ranka mniam :D a wczoraj miałam popołudnie poza domem. Zakończyłam nauki. Jeszcze ten tydzień protokół napiszemy i już z górki. Ciasta znalazłam 12 zł za 1 kg więc za blachę ok 25-30 zł tak że jestem zadowolona :)
Lecę robić jajecznice na śniadanie :)
Miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty &&

Witajcie poowekendowo

U nas weekend bardzo aktywnie, w sobotę na działce, wieczorem grill, a wczoraj pluskaliśmy się na basenie:tak:
A dzisiaj pomysłu brak na obiad może coś podpowiecie?

Ann o to fajnie, że udało się znaleźć ciasta w rozsądnej cenie

widzę, że rozmowy na temat księży, sawi popieram Twoje zdanie, a jeszcze żeby cenniki wywieszać w d... im się poprzewracało od tego dobrobytu

u mojej babci w parafii jest taki poj... ksiądz, że nie chciał zrobić pogrzebu dla jakiegoś młodego chłopaka, bo rodzina biedna była i nie mieli z czego zapłacić, to pojechali do innego kościoła i inny ksiądz powiedział, że przyjedzie i odprawi mszę za darmo, przyjeżdżają, a tamten kościół zamknął , ludzie się na niego rzucili i nie miał wyjścia otworzył, ale tam porządnie powinni go zlinczować:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Księża i OPŁATY za sakramenty, których udzielanie to ich zasrany obowiązek (przepraszam za określenie), to kolejny drażliwy temat. Ale też już sie spotkałam z tym. jakby ksiądz robił mi łaskę, że np. ochrzci dziecko, albo udzieli ślubu.Nasz proboszcz też ma swoje widzimisie. Niby cennika nie ma, ale siostra mówi ile, Ale z kolei jeśli u siostry się nie uregóuje, to proboszcz się już nie upomni. Ale jak piszecie, że 1000-1200 za ślub, to już szczyt...
Ja teraz też nie będę Franka chrzcić u nas. Bo tutaj tyko w sobotę, na mszy o 18-tej, tak mi to nie pasuje, bo to bardzo późno. Każdy teraz ma małe dzieci w najbliższej rodzinie, to nawet spokojnie kawy nie wypijemy, bo dzieciaki będą zmęczone musiały iść spać. Chciałabym w niedzielę, na mszy o 12, ale oczywiście nasz proboszcz się nie zgodzi.

Weekend minął jak zwykle za szybko. W sobotę u teściów, wczoraj na chrzcinach, a wieczorem bolał mnie brzuch. Jednak cały dzień poza domem, na obcasie, to już zbyt duże obciążenie dla mnie.
Dzisiaj ok 13-tej wizyta. Zobaczymy, co tam u malucha słychać/widać.

Za godzinę idę do przedszkola na DZIEŃ MATKI. Pierwsza taka imprezka w życiu. Wzuszające. Obym się nie ubeczała w przedszkolu.
Wszystkim mamusiom obecnym i przyszłym wszystkiego najlepszego, dużo radości i uśmiechu, bo szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko.

Miłego dnia ciężaróweczki.

Kurczę, tak przyzwyczajam się przez weekend do mojego Misiolka, że jesteśmy razem i na nudę nie ma czasu... a tu klaps od rana w poniedziałek i radź sobie człowieku, w dodatku ciężarny .. :-D
Zatem lecę pod prysznic, szybki make-up i lecę po sklepach, czas szybciej zleci ;-)
Sama nie mogę się doczekać, jak usłyszę życzenia na Dzień Mamy, pewnie to wzruszające :-)
Maddlena, powodzenia w podglądaniu Franka :-)

reklama
to ja występ w przedszkolu mam w czwartek
Emilka będzie calineczką
to juz drugi raz a i tak wiem ze się wzrusze

jakaś poddenerwowana jestem
hormonki szaleją

Do góry